Θεσπίζεται πανελλήνιο τουρνουά μπάσκετ με την ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ομόφωνα δεκτή έγινε από την ΚΕΔΕ η πρόταση του δημάρχου Σάμου, που αφορούσε στη διοργάνωση ενός πανελληνίου τουρνουά μπάσκετ, για παιδιά 10-15 ετών, με την ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Τη διοργάνωση ενός πανελληνίου τουρνουά μπάσκετ με την ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος» πρότεινε ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, με την Κεντρική Ένωση Δήμος Ελλάδας να κάνει ομόφωνα δεκτή την πρότασή του.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 10-15 ετών και θα διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και με τη συμμετοχή των τοπικών ομοσπονδιών και ομάδων μπάσκετ από όλη τη χώρα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, δεσμεύτηκε να αναλάβει την πρωτοβουλία υλοποίησης της πρότασης αυτής.

Στην πρότασή του προς την ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε: «Μέσα από τη διοργάνωση τέτοιων τουρνουά οι μικροί αθλητές επικοινωνούν με παιδιά άλλων τόπων και αντιλαμβάνονται επί της ουσίας σημαντικά μηνύματα αλλά και διαχρονικές όσο και επίκαιρες αξίες όπως η συνέπεια, η επιμονή, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα και η φιλία.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους αλλά και για να μνημονεύεται από τους νεότερους αθλητές το όνομα ενός πολύ σημαντικού παράγοντα του ελληνικού μπάσκετ η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική».

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr