Αναλύσεις και προτάσεις αγώνων Τρίτης 19 Ιουνίου. Δεν ξεκινά ο Χάμες

Οι αναλύσεις από το Matchmoney.com.gr, και οι προτάσεις από το isports.gr

H Koλομβία ακόμη και χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκεζ στην ενδεκάδα της μπορεί να νικήσει και εύκολα την Ιαπωνία. Έμπειρος προπονητής, καλό υλικό, πολλές λύσεις στο πάγκο και η νίκη της Κολομβίας θα αποτελέσει στήριγμα για την σημερινή ημέρα. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε

 

ΑγώναςΠρότασηΑπόδοσηΑποτέλεσμα
Κατάκτηση Μουντιάλ          Βραζιλία. Δόθηκε πριν ξεκινήσει η διοργάνωση     5.30    
 Κολομβία – Ιαπωνία                                  νίκη Κολομβίας     1.90         

οι αρχικές ενδεκάδες στο Κολομβία – Ιαπωνία από το soccerway.com

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ

***«Μορντόβια Αρένα» (44.442 θ.), Σαράνσκ.
*** Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Γεμάτη συγκινήσεις και με πολλές διακυμάνσεις η πορεία της στα προκριματικά, βρισκόταν εντός προνομιούχων θέσεων στο μεγαλύτερων μέρων των 18 αγωνιστικών, όμως αδυνατούσε να διασφαλίσει το εισιτήριο πρόκρισης, κάτι που τελικά κατάφερε με τη συμβιβαστική ισοπαλία 1-1 στη Λίμα κόντρα στο Περού στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ότι δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα έπρεπε την έδρα της, είχε ρεκόρ 4-3-2 στην Μπαρανκίγια, ενώ ήταν η δεύτερη ομάδα με τα λιγότερα γκολ από όσες προκρίθηκαν από τη ζώνη της Conmebol, σκοράροντας 21 τέρματα (19 πέτυχε η Αργεντινή, 27 το Περού, 32 η Ουρουγουάη και 41 η Βραζιλία.

Διαχρονικό πρόβλημά της τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, καθώς είχε ρεκόρ 0-2-4 κόντρα σε Βραζιλία, Αργεντινή και Ουρουγουάη, αντιθέτως ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική κόντρα στις ομάδες που αποκλείστηκαν, κάτι που βοήθησε τα μέγιστα για την πρόκρισή της.

Εδωσε αρκετά φιλικά μετά τη λήξη των προκριματικών, στο σημαντικότερο εξ αυτών κέρδισε με 3-2 με ανατροπή τη Γαλλία στο Παρίσι, νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ασία, κερδίζοντας με 4-0 την Κίνα και χάνοντας με 2-1 από τη Νότια Κορέα, ενώ ισόπαλα δίχως τέρματα έληξαν τα πρόσφατα φιλικά της, αυτό κόντρα στην Αυστραλία στο Λονδίνο, το Μάρτιο και η αναμέτρησή της με την Αίγυπτο προ δύο εβδομάδων στην Ιταλία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Η εξαιρετική πορεία έως τα προημιτελικά στα γήπεδα της Βραζιλίας στο προηγούμενο Μουντιάλ έχει ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχη των προσδοκιών, ο κόσμος της ονειρεύεται αντίστοιχη και ακόμη καλύτερη πορεία, ενώ το ρόστερ της τωρινής ομάδας βρίθει ταλέντου, με τον πολύπειρο τεχνικό Πέκερμαν να αποτελεί εγγύηση σοβαρότητας.

Δεν απουσίασαν κάποια περιστατικά που διατάραξαν την ηρεμία στο εσωτερικό της, όπως ο αποκλεισμός του μεσοεπιθετικού Καρντόνα, ο οποίος ήταν καταλυτικός στα προκριματικά, ενώ με οδυνηρό τρόπο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αποστολή ο μπακ Φάμπρα, που υπέστη ρήξη χιαστών στο διάστημα παραμονής της ομάδας στην Ιταλία.

Εν όψει της πρεμιέρας υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την ετοιμότητα βασικών παικτών, αλλά επικρατεί αισιοδοξία, με τον τεχνικό Πέκερμαν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκπλήξεις στην εντεκάδα και να δηλώνει «Θα περιμένουμε την τελευταία εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου για να αποφασίσουμε την εντεκάδα. Η ανανέωση ήταν σημαντική, είναι κάτι βασικό για να λαμβάνεις μέρος στα Μουντιάλ με πιθανότητες διάκρισης. Πρώτος μας στόχος το να περάσουμε τον όμιλο, κάτι που είναι δύσκολο. Σε αυτό το Μουντιάλ οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όμως σεβόμαστε κάθε αντίπαλο».

Υπάρχει θολό τοπίο γύρω από την ετοιμότητα του σταρ Χάμες και θα χρειαστεί να αναμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε εάν θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Ο σταρ της Μπάγερν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τις τελευταίες ημέρες και παρότι έλαβε μέρος κανονικά στην προπόνηση της Κυριακής και διαφαινόταν ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος, ο Πέκερμαν ανέφερε ότι θα περιμένει να δει την κατάστασή του αύριο το πρωί για να αποφασίσει.

Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι ότι ο Χάμες θα παίξει για μέρος του αγώνα και απομένει να δούμε εάν θα ξεκινήσει βασικός και θα αντικατασταθεί στην πορεία του αγώνα, ή εάν θα μείνει στον πάγκο στην αρχή και θα μπει ανάλογα με την εξέλιξη του ματς.

Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν ο χαφ της Κάλι, Αγκιλάρ, ενώ τη θέση του τραυματία αριστερού μπακ Φάμπρα θα πάρει ο Μοχίκα, με τον Ντίας της Ολίμπια να καλείται εκτάκτως και να αποτελεί εναλλακτική επιλογή.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ποτέ δεν ήταν προπονητής που επιβεβαίωνε την εντεκάδα πριν τα παιχνίδια ο Πέκερμαν, με την κατάσταση να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το ερωτηματικό με την ετοιμότητα του σταρ Χάμες. Σε περίπτωση που ο παίκτης της Μπάγερν δεν τα καταφέρει, τη θέση του στην εντεκάδα αναμένεται να πάρει ο Κιντέρο, ο οποίος έχει παρόμοιο αγωνιστικό στυλ.

Ο Σαπάτα κέρδισε μία θέση στο κέντρο της άμυνας λόγω εμπειρίας, δίπλα του αναμένεται να προτιμηθεί ο Ντάβινσον Σάντσες αντί του Μίνα, ενώ ως αριστερός μπακ θα ξεκινήσει ο Μοχίκα στη θέση του τραυματία Φάμπρα.

Ντεμπούτο στο Μουντιάλ για τον γκολεαδόρ Φαλκάο, ο οποίος θα αγωνιστεί μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο πολύπειρος Αγκιλάρ κέρδισε τη μάχη για τη θέση του αμυντικού χαφ δίπλα στον Κάρλος Σάντσες.

Τέλος, μία θέση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής διεκδικούν Μουριέλ και Ισκιέρδο, με τον επιθετικό της Σεβίλλης να θεωρείται επικρατέστερος για να ξεκινήσει ως βασικός.

2-0-3 το ρεκόρ της στις πέντε έως τώρα πρεμιέρες της στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, κέρδισε με 3-0 την Ελλάδα το 2014 και με 2-0 τα Η.Α.Ε το 1990, ενώ ηττήθηκε με 2-1 από την Ουρουγουάη το 1962, με 3-1 από τη Ρουμανία το 1994 και με 1-0 από την ίδια ομάδα το 1998.

Εξαιρετική η παράδοσή της στα επίσημα ματς κόντρα στην Ιαπωνία, την οποία κέρδισε με 4-1 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, με 1-0 το 2003 στο κύπελλο Συνομοσπονδιών, με 1-0 σε φιλικό το 2007, ενώ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΙΑΠΩΝΙΑ

Πιστή στο ραντεβού της η Ιαπωνία, συμμετέχει για 6η σερί φορά στα τελικά του Μουντιάλ. Δύσκολος ο μαραθώνιος της, μιας και χρειάστηκε να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους, καταφέρνοντας στον τελευταίο και δυσκολότερο από αυτούς, να πάρει απευθείας την πρόκριση, τερματίζοντας εν τέλει στον ένα βαθμό πάνω από Αυστραλία και Σαουδική Αραβία. Σημείο αναφοράς ήταν η νίκη της με 2-0 επί των Αυστραλών την προτελευταία αγωνιστική, που σημειωτέον ήταν και η πρώτη στην ιστορία επί των «Κανγκουρό» σε προκριματική φάση.

Η μίνι προετοιμασία στην Αυστρία από τις αρχές του μήνα, δείχνει να καλυτέρευσε το κλίμα και η αγωνιστική της εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη στο νικηφόρο φιλικό επί της Παραγουάης (4-2), πριν ακριβώς μία εβδομάδα, παρότι δεν αγωνίστηκε με τους περισσότερους βασικούς. Ξεχώρισε ο εξτρέμ Ινούι, που πέτυχε δύο γκολ, βοηθώντας την ομάδα του να κάνει την ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά στην επανάληψη.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια στον πάγκο της για τον Νισίνο, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, με δύο ήττες, εντός έδρας από την Γκάνα (0-2) και στο Λουγκάνο από την Ελβετία με το ίδιο σκορ.

Είναι η ομάδα που μπαίνει με τα πιο περίεργα δεδομένα στη διοργάνωση κι αυτό γιατί είχαμε την αλλαγή στον πάγκο της μόλις δύο μήνες πριν από τη σέντρα. Από τα τέλη του προηγούμενου έτους είχε φανεί ότι υπήρχαν πολλά θέματα με τον Βόσνιο τεχνικό Χαλίλχοτζιτς, που πλήρωσε τις κακές σχέσεις με την ομοσπονδία, αλλά και με τα πρωτοκλασάτα ονόματα Χόντα, Καγκάβα και Οκαζάκι. «Επίσημη» αφορμή για την απόλυση του στάθηκε η κακή εικόνα στα φιλικά του Μαρτίου με Μάλι (1-1) και Ουκρανία (1-2).

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Την κατάσταση κλήθηκε να περισώσει ο έμπειρος και πετυχημένος κόουτς, Ακίρα Νισίνο, που έχει αφήσει έργο απ’ όλες τις ομάδες που έχει περάσει, με αποκορύφωμα πάντως την πολυετή θητεία του στη Γκάμπα (2002-11) και έρχεται με στόχο να επαναφέρει το ποδόσφαιρο κατοχής στην Ιαπωνία. Εχει δουλέψει στις μικρές εθνικές της χώρας, με κορυφαία στιγμή την παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1996, με την Ιαπωνία να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων και μία ιστορική νίκη επί της Βραζιλίας στην πρώτη φάση.

Τα προβλήματα πάντως δεν άφησαν την ομάδα να ηρεμήσει ούτε την τελευταία μέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι, με αρκετούς από τους παίκτες να έχουν το μυαλό τους στους δικούς τους ανθρώπους στην Οσάκα και τον μεγάλο σεισμό που έγινε χθες το πρωί:

«Ανησυχώ για κάποιους παίκτες που δε βρίσκονται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, σκεπτόμενοι τις οικογένειες τους στην Οσάκα. Υπήρχε και ένα άλλο περιστατικό το πρωί στο ξενοδοχείο, που προκάλεσε αναστάτωση, αλλά ευτυχώς ήταν λάθος… συναγερμός», ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο Νισίνο, για να συνεχίσει κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Χάμες:

«Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι παίκτης-ορόσημο για την ομάδα της Κολομβίας, μπορεί να δώσει ταχύτητα και ρυθμό. Είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις, πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά πάνω σ’ αυτό, μιας και ορισμένες φορές είναι σαν να βρίσκεται παντού στο γήπεδο…».Τους παίκτες εκπροσώπησε ο αρχηγός Χασέμπε:

«Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα μπούμε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το ομαδικό μας πνεύμα. Είχαμε έναν καινούριο προπονητή πρόσφατα και έπρεπε να χτίσουμε την ομάδα ξανά, αλλά πιστεύω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το αυριανό ματς».

Το δυνατό όπλο των «Μπλε Σαμουράι» σαφώς και είναι η εμπειρία, με τους Καβασίμα, Χόντα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Χασέμπε και Οκαζάκι να είναι έτοιμοι για το τρίτο τους σερί Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ έτοιμος για δεύτερο σερί είναι και ο εξαιρετικός Σίντζι Καγκάβα.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο έμπειρος φορ της Λέστερ, Σίντζι Οκαζάκι, τραυματίστηκε στο φιλικό με την Παραγουάη και έχασε τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, με τις σκέψεις να υπήρχαν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί ακόμα και για αντικατάσταση του στην αποστολή από τον φορ της Αρσεναλ, Ασάνο, που παρότι ήταν από τους τρεις «κομμένους» της τελευταίας στιγμής, κλήθηκε εκ νέου να συμμετάσχει στις προπονήσεις της ομάδας. Εν τέλει αποφασίστηκε ο Οκαζάκι να παραμείνει στην αποστολή, αν και ο Νισίνο ξεκαθάρισε από χθες ότι δεν θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία, ενώ αγώνα δρόμου θα δώσει για να προλάβει και τον αγώνα με τη Σενεγάλη.

Καλά τα νέα από τους υπόλοιπους παίκτες, με τους Οσίμα και Σότζι να ξεπερνούν γρήγορα τα προβλήματά τους, να μπαίνουν σε κανονικούς προπονήσεων από το Σάββατο και να είναι διαθέσιμοι για την πρεμιέρα. Στο 100% και ο φορ Οσάκο, που είχε τραυματιστεί στο γόνατο κόντρα στην Ελβετία και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί στο φιλικό με την Παραγουάη.

Σε σχέση με την προεπιλογή των 27 παικτών είχαν «κοπεί» δύο τραυματίες, ο χαφ Αογιάμα, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στην πρωταθληματική πορεία της Χιροσίμα, αλλά και ο πολύπειρος χαφ της Γκάμπα Οσάκα, Γ. Κόνο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο Νισίνο έχει καταλήξει στο 4-2-3-1, εγκατέλειψε τη σκέψη για τρεις στην άμυνα, με το σύστημα να μη δουλεύει ούτως ή άλλως καλά κόντρα στην Γκάνα. Σίγουροι οι τέσσερις στην άμυνα, ποντάρει πολλά στα ανεβάσματα Ναγκατόμο και Σακάι.
«Κόβει και ράβει» στο κέντρο ο ηγέτης Χασέμπε, πρώτο ερωτηματικό ποιος θα βρίσκεται στο πλευρό του, με επικρατέστερο τον πιο δυνατό ανασταλτικά και έμπειρο Γιαμαγκούτσι, αντί του Οσίμα. Σε ρόλο μαέστρου ο φορμαρισμένος Ινούι, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οσάκο, σίγουροι για τα δύο άκρα οι ποιοτικοί και μπαρουτοκαπνισμένοι, Χόντα και Καγκάβα.
Για πρώτη αλλαγή στα επιθετικά χαφ ο Χαραγκούτσι, πιθανότερο αντί του Χόντα. Μοναδική πιθανότητα να δούμε και τους δύο στο βασικό σχήμα, είναι ο Νισίνο να αποφασίσει να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Χόντα. Επόμενοι στη λίστα των αλλαγών οι Σιμπασάκι και Ουσάμι.

Τα 8/10 παιχνίδια της στον τρίτο προκριματικό όμιλο εμφάνισαν τα 2-3 γκολ.

Από τα 6 γκολ που δέχθηκε στα 10 παιχνίδια του τρίτου προκριματικού ομίλου, μόνο ένα από αυτά ήταν στο πρώτο ημίχρονο.

Στα 4/7 φιλικά που έδωσε από τα τέλη του 2017, δέχθηκε γκολ από πέναλτι.

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ

*** Οτκρίτιε Αρένα» (45.360 θ.), Μόσχα.
*** Διαιτητής: Ν. Σουκράλα (Μπαχρέιν).

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΟΛΩΝΙΑ

Μια φουρνιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που ανέβασε κατακόρυφα τη θέση της Πολωνίας στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη (από 78η σε 8η στην κατάταξη της FIFA μέσα σε 5 χρόνια) θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. Η Πολωνία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια, με αρχικό στόχο μία πορεία ανάλογη ή καλύτερη από αυτή που πραγματοποίησε στο τελευταίο Euro και τελείωσε στην 8άδα. Η άνετη πρωτιά στον προκριματικό όμιλο με βασικούς αντιπάλους τις Δανία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο ήρθε με τον εντυπωσιακό απολογισμό 8 νικών σε 10 αγώνες και μοναδικό μελανό σημείο το εκτός έδρας 4-0 από τη Δανία, όταν όμως είχε πια σχεδόν προκριθεί.

Στο διάστημα της προετοιμασίας έδωσε μόλις δύο φιλικά. Αρχικά έμεινε ισόπαλη (2-2) -χωρίς να ικανοποιήσει- απέναντι στα «δεύτερα» της Χιλής, ενώ στην τελευταία πρόβα διέσυρε (4-0) την  αδύναμη Λιθουανία. Και στους δύο φιλικούς αγώνες ο Ναβάλκα έκανε πειράματα αναφορικά με τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, χωρίς να έχουν πάντως ιδιαίτερη επιτυχία. Στην πειραματική άμυνα εντοπίζονται εν γένει τα προβλήματα, καθώς επιθετικά ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών -με 16 γκολ- Λεβαντόφσκι έχει τον τρόπο να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες, όπως έκανε και στα δύο τελευταία φιλικά, όπου και σκόραρε 3 γκολ. Οι σημαντικοί ωστόσο στην επιθετική ανάπτυξη Μίλικ, Μπλαζικόφσκι έρχονται από σεζόν με σοβαρούς τραυματισμούς και είχαν λίγες ευκαιρίες για να βρουν τα πατήματά τους.

Η 25νθήμερη προετοιμασία στιγματίστηκε από τον τραυματισμό στην ωμοπλάτη του ηγετικού στόπερ Γκλικ (Μονακό). Έκτοτε, όλοι -με πρώτο τον Γκλικ- έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να διαψεύσουν τις αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για απουσία του από το Μουντιάλ. Ο στυλοβάτης της πολωνικής άμυνας πρόλαβε τελικά το αεροπλάνο για Ρωσία. Σχεδόν απίθανό πάντως να προλάβει τη Σενεγάλη, ενώ η όλη στάση του τεχνικού Ναβάλκα στο ζήτημα «Γκλικ» μόνο εμπιστοσύνη δεν προσφέρει στους πιθανούς σημερινούς αντικαταστάτες Μπέντναρεκ/Σιόνεκ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Η τελευταία ευρεία φιλική νίκη (4-0) επί της Λιθουανίας σε συνδυασμό με τα ολοένα και πιο ευχάριστα νέα της αποθεραπείας του Γκλικ έφεραν την απαραίτητη ανάταση ηθικού. Χαρακτηριστικό πάντως ότι ο μοναδικός παίκτης της αποστολής με παρουσία σε προηγούμενο Μουντιάλ είναι ο Φαμπιάνσκι, χωρίς πάντως να πάρει χρόνο συμμετοχής στο Μουντιάλ του 2006.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία των παικτών μου. Δεν νιώθω καμία αρνητική πίεση. Νομίζω πως ο Λεβαντόφσκι είναι ο καλύτερος στράικερ στον κόσμο αυτήν τη στιγμή» ήταν οι πιο πρόσφατες ενέσεις ηθικού του Πολωνού τεχνικού.

Το εξαντλητικό πρόγραμμα αποθεραπείας του στόπερ Γκλικ διάρκειας 14 ωρών ημερησίως ενδέχεται να τον φέρει σε χρόνο ρεκόρ πίσω σε αγωνιστική δράση. Πριν δύο εβδομάδες οι γιατροί έδιναν διάστημα 6 εβδομάδων για την πλήρη αποθεραπεία της ωμοπλάτης του. Ωστόσο, το ιατρικό επιτελείο φαίνεται πως έκανε θαύματα, αναγκάζοντας χτες τον Ναβάλκα να δηλώσει στη συνέντευξη τύπου: «Ο Γκλικ προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Αύριο θα δούμε κατά πόσο μπορεί να αγωνιστεί». Το πιθανότερο πάντως είναι σήμερα να προστατευθεί. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες της αποστολής δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΠΙΘΑΝΗ 11άδα (4-4-1-1): Σέζνι – Πίζτσεκ, Μπέντναρεκ, Πάζνταν, Ρίμπους – Μπλαζικόφσκι, Κρισόβιακ, Γκοράλσκι, Γκροσίτσκι – Ζιελίνσκι – Λέβαντόφσκι.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Αναποφάσιστος ο Ναβάλκα μεταξύ του παραδοσιακού 4-4-2 με τον Μίλικ λίγο πίσω από τον Λεβαντόφσκι και του πιο συντηρητικού 4-4-1-1 με τον Ζιελίνσκι να ανεβαίνει σε ρόλο μεσοεπιθετικού και τον δυναμικό Γκοράλσκι να περνάει στα χαφ. Μπορεί να επιλέξει και τη μέση λύση με τη χρησιμοποίηση του Λινέτι στο «8».

Στο πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με σχεδόν δεδομένη απουσία του ηγετικού στόπερ Γκλικ και την παρουσία του αμ. χαφ Γκοράλσκι για 90 λεπτά στο τελευταίο φιλικό με Λιθουανία, ο Ναβάλκα έχει δώσει ένα προβάδισμα στο πιο συντηρητικό σχήμα, με ουσιαστικά πέντε παίκτες στη μεσαία γραμμή. Το αριστερό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο πιο επιθετικογενής μπακ/χαφ Ρίμπους (Λοκομοτίβ Μ.), ενώ τη μάχη κάτω από τα δοκάρια κερδίζει ο Σέζνι.

Και στα 10 παιχνίδια της στον προκριματικό όμιλο σημειώθηκαν Over2,5 γκολ. Στα 7 από τα 10 συνοδεύτηκαν με αμφίσκορο αποτέλεσμα.

Στα προκριματικά σημείωσε 8 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (81-90’).

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Στην πράξη αποδείχθηκε εύκολη η πρόκριση της στην τελική φάση από την αφρικανική ζώνη. Βρέθηκε στο δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου ξεπέρασε χωρίς ζόρια το εμπόδιο της Μαγαδασκάρης (2-2 το πρώτο ματς εκτός, με 3-0 τη νίκησε εντός). Στη συνέχεια, στον τρίτο γύρο κληρώθηκε στον 4ο όμιλο και ήταν το αφεντικό του γκρουπ απέναντι σε Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήρι και Ν. Αφρική, έχοντας απολογισμό 4-2-0.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Στα τελευταία της δέκα παιχνίδια και ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μετρά μόλις μια ήττα, αυτή στο προτελευταίο της φιλικό στο Οσιγεκ, όπου έχασε από την Κροατία με 2-1, σε ένα ματς που η Σενεγάλη προηγήθηκε. Από το Μάρτιο έως τώρα έδωσε πέντε φιλικά, όπου σημείωσε μόλις μια νίκη, αυτή στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι (την περασμένη Δευτέρα) με αντίπαλο τη Ν. Κορέα, όπου η Σενεγάλη επικράτησε με 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία από τα πέντε τελευταία φιλικά κράτησε το μηδέν στην άμυνα και έφερε 4/5 under 2,5 goals.

Μπαίνει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με πολλά  όνειρα και φιλοδοξίες, η κλήρωση της έκανε το χατήρι και βρέθηκε σε όμιλο που αν μη τι άλλο θεωρείται ότι υπάρχουν ελπίδες για να κάνει κάτι καλό, εξάλλου αυτό έχουν θέσει ως στόχο Τύπος, κόσμος και ποδοσφαιρικοί παράγοντες της ομοσπονδίας.

Διαθέτει, άλλωστε και μια εξαιρετική φουρνιά παικτών, ενώ η παρουσία του Αλιού Σισέ στον πάγκο έχει αποδειχθεί καταλυτική από το 2015 που ανέλαβε. Με το Σισέ στο τιμόνι η Σενεγάλη έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, κέρδισε τη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικά Μουντιάλ πολύ εύκολα στα προκριματικά της Αφρικής, ενώ το 2017 πραγματοποίησε αξιοσημείωτη παρουσία στο κύπελλο εθνών Αφρικής, όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά από το Καμερούν στα πέναλτι.

«Δεν είναι ωραίο να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Επειτα από 16 χρόνια βρισκόμαστε πάλι σε τελική φάση Μουντιάλ, με μια νεανική και με πολύ ταλέντο ομάδα. Θέλω να δείξουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και να μείνουμε πιστοί στο σχέδιο που έχουμε ετοιμάσει»σχολίασε ο Σισέ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Στα αγωνιστικά νέα, υπάρχει ένα σημαντικό πλήγμα των τελευταίων ημερών, καθώς την Κυριακή ανακοινώθηκε η σοβαρότητα του τραυματισμού του Σαλιού Σις. Ο αριστερός μπακ της Βαλενσιέν χτύπησε στην προετοιμασία στον αστράγαλο και αποδείχθηκε ότι ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός, με αποτέλεσμα να χάσει το μουντιάλ! Εννοείται ότι πρόλαβε την προθεσμία και στη θέση του Σις κλήθηκε ο 24χρονος Ανταμα Μπενγκέ της Καέν που έχει μόλις εφτά συμμετοχές συνολικά με την εθνική ομάδα, ενώ στα προκριματικά αγωνίστηκε μόλις μια φορά.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Καντίμ Ν’τιαγέ – Βαγκέ, Κουλιμπαλί, Σανέ, Σαμπαλί – Γκουγιέ, Κουγιατέ, Αλ. Ντιαγέ – Κονατέ, Σακχό, Μανέ.

Ο Αλιού Σισέ έδειξε τελείως αναποφάσιστος στα φιλικά της προετοιμασίας, έκανε πάρα πολλές δοκιμές σε συστήματα και πρόσωπα στην ενδεκάδα. Δοκίμασε το 4-4-2 σε αρκετές περιπτώσεις, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού και το 4-2-3-1 (με το Μανέ πίσω από τον επιθετικό), αλλά φαίνεται ότι θα πάει στην επιλογή με την οποία αναμενόταν, δηλαδή το 4-3-3.

Οσον αφορά στα πρόσωπα της ενδεκάδας, η απώλεια του Σις δίνει φανέλα βασικού στο Βαγκέ, με τον Σαμπαλί να μετατίθεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σανέ θα παίξει στο κέντρο της άμυνας αντί του Μπότζι που δεν είναι σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, ενώ στο ρόλο του φουνταριστού φορ, ο Σακχό έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

No Goal τα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια της στην προκριματική φάση της αφρικανικής ζώνης.

Εφερε πέντε 2 έως 3 γκολ στα 8 παιχνίδια της στα προκριματικά.

Στο under 2,5 goals τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία φιλικά της Σενεγάλης, όπου σε τρία από αυτά τα ματς δεν δέχθηκε και γκολ.

Σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της στο μουντιάλ του 2002.

ΡΩΣΙΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΡΩΣΙΑ

Με τη νίκη 5-0 (12’, 43’, 71’, 91’, 94’) επί της Σαουδικής Αραβίας στην πρεμιέρα στη Μόσχα την περασμένη Πέμπτη έσπασε το σερί 0-3-4 (φιλικά όλα) χωρίς νίκη. Είχε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη για δέκα παιχνίδια, είχε να νικήσει σε Μουντιάλ ή Euro από το 4-1 επί της Τσεχίας προ έξι ετών (Euro).

Το γρήγορο γκολ από στημένο (12’) τη βοήθησε να πατήσει γερά στα πόδια της, η πίεση ψηλά, μεγάλο της όπλο για όσο διαρκεί (αφού από ανάπτυξη δεν έδειξε σπουδαία πράγματα), δυσκόλεψε την αντίπαλό της.

Ο Γκολοβίν ήταν ηγετικός με ένα γκολ (94’) και δύο ασίστ, Ζόμπνιν και Γκαζίνσκι (σκόρερ του 1-0) καλό δίδυμο στα χαφ, επιτυχημένες αλλαγές, με τον Τσέρισεφ MVP με δύο γκολ (43’, 91’) και τον Τζιούμπα (71’) επίσης σκόρερ, η άμυνα δεν ζορίστηκε ιδιαιτέρως (13-6 οι τελικές προσπάθειες, 7-0 εντός εστίας).

Ισως ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ή ακόμη και ο… Βλάντιμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως στην πρεμιέρα θα συνέτριβε τη Σαουδικής Αραβίας. Όχι επειδή η οικοδέσποινα του Μουντιάλ δεν ήταν το φαβορί –δινόταν 1,40 στις αποδόσεις-, αλλά επειδή πάλευε με τους «εσωτερικούς της δαίμονες», τα άσχημα αποτελέσματα και εμφανίσεις στα φιλικά, την αμφισβήτηση προς τον Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ και τους παίκτες.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Τελικά, κάτι η δική της σοβαρή –αλλά όχι κάτι πολύ περισσότερο- απόδοση, κάτι η πραγματικά κακή εικόνα των Αράβων της έδωσαν όχι μόνο τους απαραίτητους, αν θέλει να περάσει για πρώτη φορά ως Ρωσία στους «16», τρεις βαθμούς, αλλά και μια μεγάλη τονωτική ένεση.

«Δεν κλείσαμε το στόμα κανενός, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν υπάρχει κίνδυνος αλαζονείας των παικτών, απλώς ήταν απόδειξη πως είμαστε στο σωστό δρόμο, ξεχνάμε αυτό το ματς και προχωράμε. Νοιώθαμε άνετα ακόμη και πριν την πρεμιέρα. Ο επόμενος αντίπαλος είναι υψηλότερου μεγέθους, ειδικά αν παίξει ο Σαλάχ. Η μόνη ομοιότητα Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας που βλέπω είναι πως αμφότερες έχουν τεχνίτες παίκτες και παίζουν με παρόμοιο σύστημα», προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ο Ρώσος εκλέκτορας, με 6-6-9 ρεκόρ πλέον στον πάγκο της διοργανώτριας.

Πλήγμα η απώλεια του ποιοτικού επιθετικού χαφ της ΤΣΣΚΑ, Τζαγκόεφ, που τραυματίστηκε στο 24’ της πρώτης αναμέτρησης και θα χάσει όλη την πρώτη φάση, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τα νοκ άουτ ματς αν η ομάδα του περάσει από τους ομίλους. Απαντες παρόντες οι υπόλοιποι 22.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ακινφέεφ – Φερνάντες, Ιγκνασέβιτς, Κουτέποφ, Ζιρκόφ – Ζόμπνιν, Κουζιάεφ – Σαμέντοφ, Γκολοβίν, Τσέρισεφ – Σμόλοφ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ορθολογικό το σχήμα που επέλεξε ο Τσερτσέσοφ στην πρεμιέρα με τη Σαουδική Αραβία βάσει των όσων έδειξε στα δύο τελευταία φιλικά. Ατυχία γι αυτόν ο τραυματισμός του τεχνίτη Τζαγκόεφ στην πρεμιέρα, ωστόσο η επιλογή του να τον αντικαταστήσει με τον Τσέρισεφ ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχής, με τα δύο γκολ που πέτυχε ο άσος της Βιγιαρεάλ. Ο τελευταίος πιθανώς να πάρει φανέλα βασικού κόντρα στην Αίγυπτο, ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει πλην απρόοπτου το «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Το γεγονός πως ο Σμόλοφ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην πρεμιέρα έχει φέρει τον σκόρερ με τη Σαουδική Αραβία, Τζιούμπα να τον απειλεί, ούτε ο Σαμέντοφ έπαιξε πολύ καλά και υπάρχει ένα μικρό ερωτηματικό μήπως καθίσει πάγκο.

Από τις έξι νίκες που έκανε μετά το Euro 2016 οι πέντε ήταν με μηδέν παθητικό.

Στο νεότευκτο «Σεντ Πίτερσμπουργκ» της Αγίας Πετρούπολης έδωσε το πρώτο ματς του Confederations Cup πέρυσι το καλοκαίρι επικρατώντας 2-0 της Νέας Ζηλανδίας, για να ακολουθήσουν δύο φιλικά, το 3-3 με την Ισπανία τον περασμένο Νοέμβρη και το 1-3 από τη Γαλλία το Μάρτη.

Κόντρα σε αφρικανικές ομάδες έχει καλή προϊστορία σε Παγκόσμια Κύπελλα. Εχει νικήσει 6-1 το Καμερούν το 1994, 2-0 την Τυνησία το 2002 και έχει φέρει 1-1 με την Αλγερία το 2014, ενώ ως Σοβιετική Ένωση υπάρχει και η νίκη επί του Καμερούν ξανά, με 4-0 το 1990.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η ήττα 1-0 από την Ουρουγουάη στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο Μουντιάλ την Παρασκευή στο Εκατερίνμπουργκ διεύρυνε το σερί χωρίς νίκη στο 0-2-4, με τελευταία επιτυχία το 2-1 επί του Κονγκό τον Οκτώβρη του 2017.

Μπορεί να πέρασε ορισμένες δύσκολες στιγμές με τον κίπερ Ελ Σεναουί να ορθώνει το ανάστημά του όποτε χρειάστηκε –άλλωστε αναδείχθηκε σε MVP της αναμέτρησης- όμως σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο κέρδιζε μέτρα κι… εντυπώσεις δείχνοντας ικανή να προκαλέσει την πρώτη έκπληξη της διοργάνωσης. Αρκούσε όμως ένα στημένο στο 89΄ για να διαλύσει τα όνειρά της και να την ποτίσει πολλή πίκρα.

Ούτε οι …ορκισμένοι εχθροί της δεν θα της εύχονταν να ηττηθεί με το τρόπο που το βίωσε από την Ουρουγουάη. Κι αυτό χωρίς το σούπερ σταρ Σαλάχ, ο οποίος τελικά είδε το ματς από τον πάγκο, δεν σηκώθηκε ούτε για ζέσταμα, έμοιαζε με τραγική φιγούρα μόλις είδε την ομάδα του να δέχεται το γκολ.

«Ο Μοχάμεντ είναι ο πιο σημαντικός παίκτης μας, όμως το βασικό είναι να τον προστατεύσουμε. Δεν θέλω να τον θυσιάσω σε ένα ματς και να τον χάσω στα επόμενα» αιτιολόγησε την απόφασή του ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που για το ματς με τη Ρωσία τόνισε: «ξέρουμε πόσο σημαντικό ματς είναι, πάντα θέλουμε να νικήσουμε, θα δούμε πως θα εξελιχθεί και ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο πολύπειρος Αργεντινός δέχθηκε κριτική για το ότι ενώ η ομάδα του ήταν άριστη ανασταλτικά, εντούτοις παραγωγικά πήρε βαθμό κάτω του μετρίου, ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλό της. «Συνολικά είμαι πολύ ικανοποιημένος αν κι εγώ πιστεύω πως επιθετικά μπορούσαμε κι έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ισως να φταίω περισσότερο και να χρειαζόταν να προσεγγίσω διαφορετικά την αναμέτρηση, όμως αυτοί είναι οι επιθετικοί μας και με αυτούς θα πορευτούμε. Πάντως όσοι επικαλούνται το ραμαζάνι ως αιτία της ήττας, αναζητούν άλλοθι» η τοποθέτησή του.

Όλα τα βλέμματα είναι φυσικά πάνω στον Σαλάχ, που λογικά θα παίξει, χθες πήρε μέρος στην προπόνηση με όλο το γκρουπ. Κανονικά θα βρεθεί στην ενδεκάδα και το «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής, Χαμέντ, που αποχώρησε τραυματίας από το ματς της πρεμιέρας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ελ Σεναουί – Φατί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί – Χαμέντ, Ελνένι – Ουάρντα, Ελ Σαΐντ, Τρεζεγκέ – Σαλάχ.

Ο Κούπερ λογικά δεν θα πειράξει την ενδεκάδα, άλλωστε έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας του κόντρα στην Ουρουγουάη, παρά μόνο με την είσοδο του Σαλάχ στο αρχικό σχήμα. Το σύστημα ναι μεν θα παραμείνει 4-2-3-1, ουσιαστικά θα παραπέμπει, δε, σε ένα 4-6-0, με το σούπερ σταρ της ομάδας να είναι ψευτοεννιάρι. Ο Χαμέντ ανησύχησε τους ιθύνοντες λόγω του τραυματισμού και της αποχώρησής του στην εναρκτήρια αναμέτρηση όμως είναι έτοιμος, οπότε θα συγκροτήσει και πάλι το δίδυμο των αμυντικών μέσων δίπλα στον Ελνένι.

Δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια (δεν βάζουμε το φιλικό με το Κουβέιτ, που δεν αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ), το έχει κάνει μόλις μία φορά στα πιο πρόσφατα πέντε.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet