Συζήτηση με τον Πρόεδρο της Superleague Βαγγέλη Μπαταγιάννη

Ο νεοκλεγέντας Πρόεδρος της Σουπερλίγκας και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης βρέθηκε στη Σπάρτη και μίλησε στο isports.gr για Σουπερλίγκα, Ολυμπιακό, Σπάρτη.  Τον συναντήσαμε στο cafe Street 73 στη Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 73 στη κεντρική πλατεία Σπάρτης, ιδιοκτησίας Βασίλη Τσαρούχα. Αφού του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο του συζητήσαμε για την επικείμενη συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, τον Ολυμπιακό και τη Σπάρτη.

Για το πρωτάθλημα της Superleague και την αυριανή συνάντηση με τον Βασιλειάδη:

Αύριο Δευτέρα θα συναντηθούμε με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη. Το ΔΣ της Super League αποφάσισε για την περίοδο 2019-2020 τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Αυτό το πώς θα γίνει, θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα. 

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος.

Το 14 είναι ένας αριθμός που αποφασίστηκε και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει. Είναι μία κίνηση που δείχνει, πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. 

Για τις αλλαγές που έγιναν στον Ολυμπιακό:

Άλλαξαν πολλά στον Ολυμπιακό, προπονητής, παίκτες. Θα χτίσουμε τον Ολυμπιακό που θέλει ο κόσμος του.

 

Για τη Σπάρτη και τη Football League:

Έχω παρακολουθήσει τη Σπάρτη σε πολλούς αγώνες από τη χρονιά που ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα μέχρι τη περυσινή στη Football League. Από τον αγώνα στο Περιστέρι με την Κυπαρισσία το οποίο μου έχει μείνει στη μνήμη για την παρουσία του κόσμου της Σπάρτης καθώς και για την ανατροπή που έκανε η ομάδα. Παρακολουθουθούσα τον αγώνα μαζί με τον Γιώργο Σπανό, και θυμάμαι την παρουσία του Ηλία Αναστασάκου, που τον γνωρίζαμε πολύ καλά, αφού είχε αγωνιστεί στον Ατρόμητο, και την δυναμική που ο Αναστασάκος έδινε στην ομάδα της Σπάρτης.  Είναι μεγάλη υπόθεση για τη πόλη της Σπάρτης να έχει μια ομάδα στη Football League και να αγωνίζεται στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας την στιγμή που άλλες πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Κόρινθος δεν έχουν ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία. Έρχονται μεγάλες ομάδες στη Σπάρτη, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Άρης, ΟΦΗ και ο κόσμος απολαμβάνει καλό ποδόσφαιρο.  

 

Κλείνοντας τον ρωτήσαμε και την άποψη του για το Μουντιάλ της Ρωσίας:

Δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω αγώνες του Μουντιάλ. Αγαπημένες μου ομάδες είναι το Βέλγιο και η Αγγλία.