Σήμερα ο μεγάλος αγώνας του Τσιτσιπά για την πρόκριση στους 8 του Wimbledon!

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας αγωνίζεται στους «16» του Γουίμπλεντον (προγραμματισμένη ώρα έναρξης 17:00) με αντίπαλο τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ και θέλει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που περνά στους «8» σε τουρνουνά Grand Slam.

Ήδη πάντως έχει φτάσει εκεί όπου δεν έχει καταφέρει κανένας να πάει, καθώς με τη νίκη του επί του Ιταλού Τόμας Φαμπιάνο στη φάση των «32» έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στον 4ο γύρο ενός Grand Slam τουρνουά στην ιστορία της Οpen Εra. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει ο Νίκος Καλογερόπουλος το 1964, αλλά πριν από την Open Era, όταν είχε φτάσεις επίσης στους «16» του Γουίμπλεντον. 

«Νιώθω πολύ υπερήφανος. Και νιώθω υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα», είπε ο Τσιτσιπάς για το επίτευγμά του. «Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα το να είσαι ο πρώτος από τη χώρα σου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις θυσίες που έχει κάνει ο πατέρας του για να τον βοηθήσει στην καριέρα του, ο Στέφανος είπε: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση γι’ αυτόν να παρατήσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό μου, καθώς δεν είχα κάποιον για να ταξιδεύω μαζί του. Η μητέρα μου, από την άλλη, έπρεπε να φροντίζει για τα τρία μικρά αδέλφια μου. Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Δεν ξέρω αν είχε άλλη επιλογή ο πατέρας μου, αλλά πήρε το ρίσκο. Τώρα εγώ πρέπει να μείνω προσγειωμένος».

Ο πατέρας του, Απόστολος, είναι προπονητής του τένις, εκπαιδευµένος στην Ελλάδα και την Αυστρία, ενώ η µητέρα του Γιούλα Σαλνίκοβα υπήρξε σηµαντική τενίστρια, µέλος της εθνικής οµάδας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο τουρνουά της Αθήνας και ο έρωτάς τους υπήρξε κεραυνοβόλος. Ο Στέφανος είναι ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Τσιτσιπά και έχει µεγαλώσει στις γειτονιές της Βουλιαγµένης.  

Ο Ίσνερ

Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, Τζον Ίσνερ, είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, με μεγάλο ατού του το ισχυρότατο σερβίς. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Στέφανο να είναι ήδη στο Νο 31 μετά την πορεία του στο Γουίμπλεντον.

Τόσο ο Στέφανος όσο και ο Ίσνερ προκρίθηκαν με άνεση στους «16», με νίκες 3-0 σετ. Ο Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον Ιταλό Φαμπιάνο (6-2, 6-1, 6-4) και ο Αμερικανός τον Μολδαβό Άλμποτ (6-3, 6-3, 6-4).

Το πόσο δυνατός είναι ο Ίσνερ στο σερβίς αποδείχθηκε στο παιχνίδι του κόντρα στον Βέλγο Μπέμεϊμανς στη φάση των «64», στο οποίο είχε 65 άσους(!), παίρνοντας τελικά τη νίκη δύσκολα, με 3-2 σετ. 

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από τα κανάλια Novasports.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr