Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική εφήβων της υδατοσφαίρισης! (βίντεο)

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Εφήβων του πόλο! 

Ένα χρόνο μετά το χρυσό στην ίδια διοργάνωση από τους Νέους, σήμερα ήταν η σειρά των… μικρότερων να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. 

Η φοβερή αυτή φουρνιά, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Κραβαρίτη, επιβεβαίωσε το μεγάλο ταλέντο της, «σκοτώνοντας» στον τελικό την Ισπανία με 9-8 και έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού πόλο. 

Η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη από νωρίς να δείξει τα… δόντια της. Εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στον παίκτη παραπάνω, προηγήθηκε 3-1, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Καλογερόπουλο. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε σε πλήρη ισορροπία (3-3) με τους Ισπανούς να μην πτοούνται και να βρίσκουν… χρυσά γκολ εξίσου στον παίκτη παραπάνω. Το… μπαμ για την ελληνική ομάδα, όμως, έγινε στη δεύτερη περίοδο! Με τρομερή άμυνα, με κλεψίματα και με υποδειγματική άμυνα στον φουνταριστό, οι πιτσιρικάδες του Κραβαρίτη δέχθηκαν μόλις ένα γκολ, πέτυχαν τέσσερα σε αυτό το διάστημα και φυσιολογικά ξέφυγαν με +3, 7-4, βάζοντας… γερές βάσεις για τη νίκη. Η ελληνική ομάδα κατάφερνε να διατηρεί το «μαξιλαράκι» τριών γκολ, ωστόσο ο Σαναχούγια έπαιζε… μόνος για την Ισπανία και πετυχαίνοντας το έκτο σημερινό του τέρμα(!), μείωσε σε 8-9, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στον τελικό. Παραδόξως στο τελευταίο 5λεπτο δεν μπήκε κανένα γκολ(!) από τις δύο ομάδες, με τους Ίβηρες να χάνουν 1-2 μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αυτό, βέβαια, δεν χάλασε καθόλου την Εθνική μας που έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου παρά το μηδέν ενεργητικό στο τέταρτο οκτάλεπτο. Η δουλειά, άλλωστε, είχε γίνει νωρίτερα ως προς το επιθετικό κομμάτι…

Τα γκολ της Εθνικής Εφήβων: Καλογερόπουλος 3, Γραμματικός, Παπανικολάου, Δήμου, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Μπραΐμης 

Τα γκολ των Ισπανών: Σαναχούγια 6, Ετσεβερία 1, Μπερτράν 1 

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0 

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr