Δολοφονική επίθεση στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας. Ανακοινώσεις ΕΠΣ Κορινθίας, ΕΠΣ Λακωνίας

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος μεταφέρθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η επίθεση σοκ έγινε έξω από το σπίτι του στα «Λουτρά της Ωραίας Ελένης».

Ο Τσιχριτζής δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρο που κρατούσε στα χέρια του σιδερολοστό. Από τα χτυπήματα που δέχτηκε, υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενώ έχει και τραύματα και στο κεφάλι.

«Νομίζουν ότι θα επιβάλουν όρους παρακράτους και παρανομίας», τονίζει η ΕΠΣ Κορινθίας στην ανακοίνωσή της για το περιστατικό. Σημειώνουμε πως η αλυσίδα των κρουσμάτων βίας κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου μεγαλώνει, όμως δεν έχει συλληφθεί κανείς, ενώ η αστυνομία θεωρεί ότι ο δράστης ήταν «επαγγελματίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κορινθίας:

«Το Δ.Σ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχάλης Τσιχριτζής, από αγνώστους, την στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι του, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη αυτή επίθεση και καλεί τις αρμόδιες αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Δυστυχώς ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των επιθέσεων σε ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, και δυστυχώς οι δράστες παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι.

Εγκληματικές επιθέσεις, απειλές, φθορές περιουσιακών στοιχείων και ξυλοδαρμοί παραγόντων δεν έχουν καμία θέση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας, όπως το θέλουμε και τον ονειρευόμαστε.

Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι θα επιβάλουν όρους παρακράτους και παρανομίας στο ερασιτεχνικό Κορινθιακό Ποδόσφαιρο.

Το Δ/Σ και υπάλληλοι της Ε.Π.Σ. Κορινθίας καταδικάζουμε την άνανδρη και εγκληματική αυτή επίθεση σε βάρος του προέδρου μας και του ευχόμαστε να βγει από αυτή την περιπέτεια υγιής και δυνατός να συνεχίσει το έργο του».

Aνακοίνωση ΕΠΣ Λακωνίας

Η ΕΠΣ Λακωνίας , καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο  Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Μιχάλης Τσιχριτζης και καλεί,την Πολιτεία να δώσει ένα τέλος στη ΒΙΑ σε βάρος στελεχών του Ελληνικού ποδοσφαίρου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να προβεί σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την  στήριξη και την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους,όλων των ανθρώπων που υπηρετούν το ποδόσφαιρο.

Ευχόμαστε, γρήγορη ανάρρωση στον φίλο Μιχάλη και σύντομα να επανέλθει στις όποιες δραστηριότητες του.
Για την Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Καρράς