Σπάρτη: Άδικη ήττα με λάθος διαιτητικές αποφάσεις

Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλαθλοι της Σπάρτης αφού για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα – μετά από αυτόν την 1ης αγωνιστικής με τον Α.Ο. Χανιά Κισσαμικό – στερήθηκαν το θετικό αποτέλεσμα αφού στον αντίπαλο δόθηκε αμφισβητούμενο πέναλτι το οποίο δεν φάνηκε από το βίντεο του αγώνα. Ένα πέναλτι με το όποιο ο Εργοτέλης πήρε το προβάδισμα χωρίς να έχει απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Το θετικό για τους Λάκωνες ήταν ότι για άλλο ένα αγώνα οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Τσερνίσοφ κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο και θα μπορούσαν να είχαν αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.

Το πέναλτι υποδείχθηκε εξαιτίας της υπόδειξης του βοηθού διαιτητή με την διαιτητή Αντωνίου Ελένη (Ανατολικής Αττικής) να το υποδεικνύει με κάποια καθυστέρηση, μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους και τους φιλάθλους τους. Ο Τσέλιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα παρά την προσπάθεια του Σταματόπουλου που βρήκε τη μπάλα. Στο ημίχρονο του αγώνα και μετά από πολλές φορές που είδαμε στο βίντεο τη φάση δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Το τελικό 2-0 έγινε στο 75′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουρσέλη. Στο 88′ ο Έφορντ είχε δοκάρι για την ομάδα του Ηρακλείου. Στο 93′ ο Τιεντσέ για Σπάρτη είχε πολύ καλό σουτ. 

Σπάρτη: Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καινούργιος (65′ Βλαχομήτρος), Κωνσταντινόπουλος (75′ Σαραντόπουλος), Μαντζίρης, Καψάσκης.

Πάντος, Αρώνης, Καλούσης, Ρούμπος, Νάτσης, Σαραντόπουλος, Βλαχομήτρος.

Εργοτέλης: Καλογεράκης, Μαζουλουξης, Γιακούμπου, Mπουτσάκης (70′ Μπουρσέλης), Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος,  Λαμπάκης (84′ Οικονόμου), Ιατρούδης, Έφορντ, Κούατενγκ (46′ Kαπνίδης).

Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Σταθόπουλος, Καπνίδης, Οικονόμου, Χατζηδίμπας, Ροβίθης.

οι φωτογραφίες από τον Παναγιώτη Σταματέλλη