Εκτός νομοσχεδίου έμεινε η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Το αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, που τέθηκε σε διαβούλευση δεν περιλαμβάνει βασικές διατάξεις για την αντιμετώπιση της. Αλλά επίσης, δεν περιλαμβάνει και διατάξεις που να κατοχυρώνουν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών που έγινε κατόπιν συμφωνίας του υφυπουργού με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ.
Για να ισχύσει η αναδιάρθρωση που ψηφίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, θα πρέπει ο υφυπουργός να νομοθετήσει για τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 και από εκεί και πέρα να αποφασιστεί εάν αυτή η νέα κατηγορία θα λειτουργεί εντός οργανισμού της Σούπερ Λιγκ ή θα έχει αυτόνομη διοικητική οργάνωση ως λίγκα. Μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η νομική μορφή της Φούτμπολ Λιγκ, που αυτή τη στιγμή είναι το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά με βάση την αναδιάρθρωση θα γίνει το τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα και η νομική του μορφή δεν θα είναι επαγγελματική αλλά ημιεπαγγελματική.

Πηγή: soccerplus.gr