Τσιτσιπάς: Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία. Ο “Έλληνας Θεός” σε 3 ώρες και 45 λεπτά απέκλεισε τον “Βασιλιά” των courts, Ρότζερ Φέντερερ, επικρατώντας με 3-1 σετ στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε το απόλυτο θαύμα και έγραψε ιστορία. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, αυτό το αστέρι των courts που κάνει υπερήφανους τους συμπατριώτες μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, απέκλεισε τον κορυφαίο όλων των εποχών, τον “βασιλιά” των courts, τον Ρότζερ Φέντερερ, με 3-1 σετ (6-7(11), 7(3)-6, 7-5, 7-6(5)), συνεχίζοντας το ταξίδι του στο “Australian Open”, αφού πέρασε στα προημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς!

Αυτό που έκανε ο Τσιτσιπάς, ήταν μοναδικό, ανεπανάληπτο, ανατριχιαστικό. Πέτυχε κάτι που μπορεί να φάνταζε ως ψέμα, αλλά είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Το ταβάνι του είναι ο ουρανός, το πού μπορεί να φτάσει, πιθανότατα δεν το γνωρίζει καλά καλά ούτε ο ίδιος και στην Αυστραλία πλέον κοιτάζει ακόμα πιο μακριά. Όταν αποκλείεις τον Ρότζερ Φέντερερ, δικαιούσαι να λες ότι μπορείς να νικήσεις τους πάντες. Ο 20χρονος έχει τα φόντα να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής!

Ο Φέντερερ τα έδωσε όλα, πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά αυτός ο Τσιτσιπάς ήταν από άλλο πλανήτη. Μπήκε στη “Rod Laver Arena” για να νικήσει και τα κατάφερε. Το 3-1 στα σετ ήρθε απολύτως δίκαια και για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας τενίστας έφτασε στους οκτώ καλύτερους του Australian Open.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσιτσιπάς, Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν συγκλονιστικός από την αρχή και έστειλε μήνυμα στον Ελβετό ότι δεν θα είναι εύκολη λεία. Και δεν ήταν. Το πρώτο σετ πήγε στο τάι μπρέικ, αφού κανείς από τους δυο δεν έχασε το σερβίς του, αλλά στις λεπτομέρειες ο Φέντερερ το έκανε δικό του με 13-11. Άλλοι θα λύγιζαν μπροστά στη χαμένη ευκαρία, ο Τσιτσιπάς όχι.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε και όταν έφτασε εκ νέου στο τάι μπρέικ, συνέχισε να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύει στον εαυτό του. Το έκανε δικό του με 7-3 και ισοφάρισε σε 1-1, ανακτώντας την αυτοπεποίθησή του. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το μομέντουμ, για να φέρει… τούμπα το ματς και να νικήσει. Όπερ και εγένετο…

Το τρίοτο σετ έγινε δικό του με 7-5 στα γκέιμ, αφού ένα μπρέικ έφτανε και περίσσευε στον αθλητή μας. Χρειαζόταν ένα ακόμη σετ για να προκριθεί. Οι δυο τενίστες πήγαιναν χέρι, κράτησαν το σερβίς τους και οδηγηθήκαμε εκ νέου σε τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 2-0, για να το γυρίσει ο Φέντερερ σε 4-3. Ο πρωταθλητής μας συνέχισε το ίδιο δυνατά, πήρε τέσσερις πόντους και με 7-5 έφτασε στη μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση!

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως αυτήν ήταν η πρώτη φορά που ο Φέντερερ αποκλείστηκε από τον 4ο γύρο του Australian Open, μετά το μακρινό 2003. Το ταξίδι συνεχίζεται και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, που νωρίτερα απέκλεισε τον περυσινό φιναλίστ του θεσμού, Μαρίν Τσίλιτς, επίσης με 3-2 σετ.

Δηλώσεις Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς συγκινημένος για τη μεγαλειώδη πρόκριση απέναντι στον θρύλο του τένις, τον Ρότζερ Φέντερερ. Τι δήλωσε στον Τζον ΜακΈνρο.

Συγκινημένος από τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε πως δεν μπορεί να περιγράψει αυτά που νιώθει και πως είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

“Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη. Από τα πρώτα λεπτά είχα αυτοπεποίθηση. Έχω μεγάλο θαυμασμό στον Ρότζερ. Είναι ένας θρύλος. Πραγματοποίησα ένα όνειρό μου γιατί παρακολουθούσα τους αγώνες του από όταν ήμουν έξι ετών.“, ανέφερε αρχικά ο Τσιτσιπάς και μετέπειτα ο Τζον ΜακΈνρο τον ρώτησε για την στρατηγική του:

“Ήθελα να παραμείνω επιθετικός, ανεξάρτητα από το πως κυλούσε το ματς. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, είχα υπομονή και μαχητικό πνεύμα. Το κλειδί ήταν να σώσω τα breaking point. Οι περισσότεροι από το κοινό ήταν μαζί μου. Δεν έχω ξαναδεί τόσο θορυβώδες κοινό στη ζωή μου. Το να αγωνιστώ εδώ ήταν παιδικό μου όνειρο”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr