Football League: Αναλύσεις αγώνων Κυριακής 3 Φεβρουαρίου

Οι αναλύσεις από matchmoney.com.gr

StoiximanNovibet

ΣΠΑΡΤΗ – ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

ΣΠΑΡΤΗ

Εχασε το βαθμό στο 93΄ του εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου (1-0).

Εριξε το βάρος της στην αμυντική λειτουργία, ένιωσε κάποιες απειλές, αλλά λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα δέχθηκε  το γκολ.

Τρίτη διαδοχική ήττα κι ενώ είχε προηγηθεί αήττητο σερί τεσσάρων ματς (1-3-0), διάστημα που δεν είχε δεχθεί γκολ, έχει μόλις δύο νίκες σε δεκατέσσερα ματς (2-5-7).

Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με 13 παίκτες, υπηρεσιακό προπονητή χωρίς δελτία κι εμφανίσεις, που εμφανίστηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

StoiximanNovibet

Μεσοβδόμαδα έδειξε να εξομαλύνεται η κατάσταση, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Κύπριος Μαρίνος Σατσιάς, ανακοινώθηκε και η απόκτηση (κυρίως δανεικών) οκτώ παικτών που θα γεμίσουν το ρόστερ.

Δεν έχουν προκύψει προβλήματα, τουλάχιστον το ρόστερ γέμισε και αριθμεί πλέον 21 παίκτες.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στον πρωτοπόρο Βόλο, έχασε εντός έδρας με 4-1.

Ολα τελείωσαν στο πρώτο ημίχρονο που δέχθηκε τρία γκολ, μείωσε στο 52΄, στο 67΄ το 1-4.

Ηταν η πέμπτη διαδοχική ήττα, είχαν προηγηθεί δύο νίκες, που είχαν σταματήσει το 0-3-4.

«Είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, που θέλει να κυκλοφορήσει την μπάλα. Υπάρχει, σίγουρα, διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στην ομάδα του Βόλου και τον Αιγινιακό. Το σκορ είναι βαρύ, αλλά βλέπω ότι βελτιωνόμαστε και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια, τώρα πρέπει να βρούμε την ηρεμία μας,. Αυτό που μας λείπει είναι και η πίστη πως μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος, στόχος μας είναι η δεκάδα» αισιοδοξεί ο Μιρσάντ Γιονούζ.

StoiximanNovibet

Δεν τα κατάφερε ο αμυντικός Τοπαλίδης (10/0).

Εξέτισαν ο επιθετικός Πολύζος (12/1) και ο χαφ Τσολακίδης (2/0).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

Αδικείται από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 (40΄) από τη Δόξα Δράμας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτερος και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στις ευκαιρίες που έφτιαξε.

Τέλος στο μικρό σερί των δύο νικών, δέχθηκε μόλις το δεύτερο γκολ στα έξι πιο πρόσφατα ματς.

«Είχαμε πολλή κατοχή, κάναμε ευκαιρίες, πλαγιοκοπήσαμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε κάθετα, αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε.  Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι η μεγάλη διάθεση των παικτών μέχρι το τέλος. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και συνεχίζουμε. Ολοι θα βρουν τις θέσεις τους, οι ομάδες ό,τι αξίζουν θα πάρουν. Εμείς βρισκόμαστε χαμηλά, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε και βάσει εικόνας κι ευκαιριών να έχουμε μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή» σημείωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης.

StoiximanNovibet

Φρέσκο πρόβλημα και απών ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος (2/0).

Ετοιμος ο χαφ Σεληνιωτάκης (10/0).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

Επεσε θύμα έκπληξης, έχασε εντός έδρας με 1-0 (58΄) από τον αποδεκατισμένο Αήττητο.

Πολύ κακή εμφάνιση, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, άλλοθι ο τραγικός αγωνιστικός χώρος.

Ηταν η τρίτη ήττα στα έντεκα τελευταία ματς (5-3-3).

«Ενοχλητικό αποτέλεσμα για εμάς και άδικο για την προσπάθεια της ομάδας στο γήπεδο. Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο δημιουργήσαμε φάσεις, δυστυχώς δεν καταφέραμε να τις μετουσιώσουμε, κάτι που θα έκανε μετά πολύ εύκολο το υπόλοιπο του αγώνα. Πίκρα μεγάλη επειδή προσδοκούσαμε μέσα από αυτό το παιχνίδι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να αναρριχηθούμε στο βαθμολογικό πίνακα. Ασχέτως με το ποια είναι τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν δεν μπορώ παρά να εξάρω την προσπάθεια όλων των παιδιών και νομίζω πως με τέτοιο επίπεδο προσπάθεια λίγες θα είναι οι φορές που δεν θα υπάρχουν βαθμολογικά οφέλη» αλλιώς τα περίμενε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

StoiximanNovibet

Πλήγμα με τον αμυντικό Θεολόγου (12/0), που θα μείνει δύο μήνες εκτός. Πάντα απόντες ο πολύπειρος στόπερ Σαμαράς (10/0) και ο χαφ Καλογέρης (1/0). Τιμωρημένος ο μπακ Γεωργιάδης (12/1).

Εξέτισαν ο μπακ Αμαραντίδης (12/1) και ο χαφ Καλαϊτζίδης (11/1).

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Σπουδαία η εκτός έδρας νίκη με 1-0 (3΄) επί του Ηροδότου.

Καλή εμφάνιση, είχε και άλλες ευκαιρίες όμως και η ίδια ένιωσε ορισμένες σοβαρές απειλές.

Ηταν μόλις η τρίτη νίκη σε δέκα ματς (3-5-2).

«Πετύχαμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και σκληροτράχηλο αντίπαλο που θα κάνει πολλές ζημιές σε πολλές ομάδες. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι ανεβήκαμε στην πέμπτη θέση, κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα,  έχουμε ένα ντέρμπι με την Κέρκυρα και μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά. Εξαιρετική προσπάθεια ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που ήμασταν καλύτεροι και πολύ πιο ποιοτικοί. Στο δεύτερο μπορεί να μην είχαμε τα στάνταρ των προηγούμενων αγώνων ή του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς που θα μας δώσουν μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια» υπογράμμισε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

StoiximanNovibet

Πλήρης, επέστρεψε ο αμυντικός Λουμπαρδέας (10/2).

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανοδική πορεία συνεχίζεται, κατέβαλε εντός έδρας και τον Αιγινιακό με 1-0 (74΄).

Εχασε πολλές ευκαιρίες, στον αντίποδα ένιωσε και αυτή κάποιες απειλές, από το 45΄ έως το 60΄ αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα.

Εχει μόλις μία ήττα στα τελευταία δέκα ματς (8-1-1), πάντα στο -6 από τον πρωτοπόρο Βόλο.

«Ηταν ένα παιχνίδι που το αντιμετωπίσαμε με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα γιατί δυστυχώς η ομάδα μας σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είτε δεν ήταν συγκεντρωμένη, είτε είχε μια κακοτυχία. Ούτε σε αυτό το παιχνίδι μας έλειψε η κακοτυχία, με την αποβολή, αλλά παρ’ όλα αυτά φτάσαμε στη νίκη δύσκολα. Συνεχίζουμε να λέμε πως εμείς θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις πάνω θέσεις και με αυτό το σκεπτικό έχουμε μπει σε αυτό το δρόμο του πρωταθλήματος. Δυστυχώς βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας στις πρώτες αγωνιστικές. Πρέπει να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή το οποίο είναι ένα ντέρμπι με μια εξαιρετική ομάδα» τα λόγια του Δημήτρη Σπανού.

StoiximanNovibet

Τιμωρημένος ο βασικός κίπερ Κουτζαβασίλης (13/0). Απόντες ο μεσοεπιθετικοί Ζορμπάς (11/0), Μότα (10/1).

Εξέτισαν ο μπακ Κούρος (12/0) και ο χαφ Λινάρδος (11/2). Ετοιμος ο στόπερ Ιωάννου (12/0),

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Δεν άξιζε την εκτός έδρας ήττα με 1-0 (36΄) από τον Καραϊσκάκη.

Παρά τη δεδομένη κόπωση από την υπερπροσπάθεια και την πρόκριση στον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ, είχε δυνάμεις και κυνήγησε την ισοφάριση αλλά ήταν άστοχος στις ευκαιρίες που έφτιαξε.

Ηταν η έκτη ήττα στα οκτώ τελευταία ματς, έχει μόλις δύο νίκες στα δέκα πιο πρόσφατα (2-2-6).

«Υστερα από ένα παιχνίδι εκατόν είκοσι λεπτών με τον ΟΦΗ και μια τεράστια πρόκριση έπρεπε να προσαρμοστούμε ξανά στα δεδομένα της κατηγορίας. Σε ένα κακό γήπεδο που δεν είναι για ποδόσφαιρο, όμως επιτέλους πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και σε αυτές τις συνθήκες. Κάτι που επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο.

Μιλήσαμε με τα παιδιά, όμως δυστυχώς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να προσαρμοστούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να δούμε το επόμενο ματς» προβληματισμένος ο Νίκι Παπαβασιλείου.

StoiximanNovibet

Ετοιμος ο στόπερ Οικονόμου (9/0), που επιστρέφει.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Αξιοποίησε την έδρα της επικρατώντας με 2-0 (28΄, 32΄) του Καραϊσκάκη.

Καλή στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο πάντως ένιωσε αρκετές απειλές και κινδύνεψε με παραβίαση της εστίας της.

Ηταν η πέμπτη νίκη στους δώδεκα τελευταίους αγώνες (5-4-3).

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, τόσο ποδοσφαιρικές, όσο και γηπεδικές. Φυσικά αυτό αφορά τους παίκτες και των δύο ομάδων και τους αντιπάλους μαζί, που όλοι παρουσίασαν ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό θέαμα. Αξίζει η αναφορά στο ότι είναι το τέταρτο παιχνίδι με μηδέν παθητικό στην άμυνα, γιατί εκεί θέλει διάθεση, όρεξη, πάθος. Η επίθεση θέλει ταλέντο και ποιότητα και σε κάποιες φάσεις δείξαμε ότι το έχουμε και αυτό και θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ» ευχαριστημένος ο Στάικος Βεργέτης. 

Εξέτισε ο πολύπειρος και πολυσύνθετος Μπαϊκαρά (10/0).

StoiximanNovibet

Πάντα απών ο επιθετικός Πέρεθ (12/4). Ο χαφ Κρουθ (7/1) θα λείψει καιρό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 

Κρατούσε μέχρι το 94΄ το διπλό στα Τρίκαλα αλλά σε εκείνο το λεπτό ισοφαρίστηκε και περιορίστηκε στο βαθμό (1-1).

Αδικο αποτέλεσμα, ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, έχασε σημαντικές ευκαιρίες ενώ απειλήθηκε ελάχιστα.

Εχει μόνο μία νίκη σε έξι ματς (1-2-2), είχε προηγηθεί αήττητο οκτώ αγώνων (6-2-0).

«Ημασταν άτυχοι. Παίξαμε καλά, προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα κάτω, αλλά ήταν δύσκολο λόγω του γηπέδου, Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα, ενώ στο δεύτερο έπαιξαν πιο ανοιχτά και πιο έξυπνα τα Τρίκαλα, αλλά βάλαμε το γκολ. Δυστυχώς στις καθυστερήσεις δεχτήκαμε την ισοφάριση. Κοιτάμε μπροστά, είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα» η τοποθέτηση του Μαρσέλο Τροΐζι.

StoiximanNovibet

Τιμωρημένοι οι στόπερ Κουρτεσιώτης (13/0), Σουλιώτης (13/2), εκτός ο τραυματίας χαφ Τασιούλης (14/2).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Δεν πήρε τίποτα στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Παναχαϊκή, ηττήθηκε με 1-0 (3΄).

Πολύ καλό ματς με σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ.

Μετράει οκτώ ήττες στα δέκα τελευταία ματς, έχει μόλις δύο νίκες στα τελευταία οκτώ.

«To παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχαμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη που πετύχαμε επί του Αιγινιακού, θέλαμε να μπούμε καλά και να διεκδικήσουμε αυτό που έπρεπε να πάρουμε. Δυστυχώς δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα σχεδιάσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, γιατί παίζαμε στο μισό γήπεδο την Παναχαϊκή, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθούμε την ήττα. Αυτό το ματς τελείωσε, αλλά θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε η τύχη που δεν ήταν τώρα μαζί μας κάπου αλλού θα μας ευνοήσει» η αποτίμηση του Γιώργου Λυρώνη.

StoiximanNovibet

Παραμένουν εκτός ο χαφ Κασαπάκης (13/0) και ο επιθετικός Κονέ (5/0).

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

Εσωσαν το βαθμό (1-1) στο 94΄ στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.

Τα κολακεύει η ισοπαλία, κακή εμφάνιση, σαφώς ανώτερος ο αντίπαλος, έντονες οι αποδοκιμασίες του κόσμου.

Μία μόνο ήττα σε επτά ματς (2-4-1), αλλά έχουν μόλις τρεις νίκες σε δεκατέσσερα ματς (3-4-7).

«Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που δίκαια είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, είναι σημαντικό ότι αρνούμαστε να χάσουμε. Κάθε εβδομάδα θα παίζουμε και έναν τελικό, πρέπει να δουλέψουμε και να σκύψουμε το κεφάλι. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου είναι δικαιολογημένες. Πάντα αποδοκιμάζει και φωνάζει όταν αυτό που βλέπει δεν του αρέσει. Σίγουρα αγαπά την ομάδα και σίγουρα έχει δίκιο όταν φωνάζει» η παραδοχή του Θωμά Γράφα.

Εξέτισε ο αμυντικός Συριόπουλος (10/1), παραμένει εκτός ο χαφ Ράντι (5/0).

StoiximanNovibet

Δεν τα κατάφεραν ο μεσοεπιθετικός Ζακουανί (2/0) και ο μπακ Ντόσης (2/0).

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

Εφυγε με άδεια χέρια από τη Δράμα, έχασε με 2-0 (28΄, 32΄) από τη Δόξα.

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στο δεύτερο αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του.

Ηταν η τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

«Νομίζω ότι αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στις φάσεις μας, στην αρχή θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί. Ηταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην τύχη. Οταν ήμουν στη Δόξα, είχα δώδεκα δελτία και προσπαθούσα μόνος μου να μαζέψω τους ποδοσφαιριστές, γιατί δεν είχε οριστικοποιηθεί η άνοδος στη Super League. Είναι φυσικό να νιώσω πικρία που τώρα με βρίζει ο κόσμος της, γιατί πιστεύω πως στη Δόξα έδωσα πολλά. Είναι άσχημο να βρίζουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Υπήρχαν κάποιοι λόγοι που έφυγα από κάποιες ομάδες, δεν είμαι κανένας χαζός να φύγω χωρίς να υπάρχει λόγος» το παράπονο του Απόστολου Χαραλαμπίδη.

StoiximanNovibet

Εξέτισε ο χαφ Χούσος (12/0), απών ο χαφ Κάκκο (13/2).

ΒΟΛΟΣ – ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

ΒΟΛΟΣ

Επέστρεψε άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα, κέρδισε εκτός έδρας με 4-1 τον Αιγινιακό.

Προηγήθηκε 3-0 (16΄, 30΄, 34΄) και χαλάρωσε, δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο, η μείωση στο 52΄, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 67΄.

11-2-1 ο απολογισμός του έχοντας πάρει και το ματς της Δράμας στα χαρτιά, στο +6 από την Κέρκυρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είχαμε σε όλη τη διάρκεια τον έλεγχο του παιχνιδιού, κάναμε πολλές ευκαιρίες και φτάσαμε σε ένα μεγάλο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό να μην έχουμε απαιτούμενη συγκέντρωση, ήταν εβδομάδα με τρία διαδοχικά ματς.. Είναι σημαντικό να έχουμε καλή αποκατάσταση ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Αήττητο στην έδρα μας Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή εξήγησα κάποια πράγματα στους ποδοσφαιριστές μου και ξέραμε πως θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Μέχρι τώρα έχουμε τέλεια συμπεριφορά από τους ποδοσφαιριστές ύστερα από κάθε αποτέλεσμα και τώρα συνεχίζουμε για να κρατήσουμε τη διαφορά που έχουμε» ευχαριστημένος ο Χουάν Φεράντο.

Θα λείψει καιρό ο τερματοφύλακας Καραγκιολίδης (14/0), τιμωρημένοι ο εξτρέμ Φράγκος (11/2) και ο επιθετικός Πίσπας (8/2).

StoiximanNovibet

Ούτε τώρα ο μεσοεπιθετικός Κότο (13/0), πάντα απών ο αμυντικός Ρούσσος (2/0).

Εξέτισαν ο αμυντικός Ουνγαλίδης (13/0) και ο χαφ Καμπαγέρο (13/1).

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

Παρότι με ελλειμματική αποστολή, έκανε την έκπληξη και κέρδισε εκτός έδρας με 1-0 (58΄).

Δεν ένιωσε απειλές σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ευτύχησε να σκοράρει σε μία από τις λίγες φάσεις του, έβγαλε ψυχή.

Επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις αγώνες (0-1-2).

«Πολύ μεγάλη νίκη, στα τέσσερα παιχνίδια που είμαι εδώ έχω εντυπωσιαστεί από αυτά τα παιδιά με μέσο όρο ηλικίας είκοσι ετών. Δουλέψαμε πάρα πολύ στο πλάνο του Απόλλωνα και μας βγήκε πάρα πολύ σωστά.  Είχα πει κάτι όταν ήρθα και με κοιτούσαν όλοι κι έλεγαν ότι είμαι τρελός, τα Σπάτα δεν πρόκειται να πέσουν. Ας ψάξουν να βρουν άλλες ομάδες και το αποδεικνύω. Στα τριάντα χρόνια προπονητικής καριέρας δεν έχει τύχει ξανά να παίζω με παιδιά που δεν είχαν ούτε μία συμμετοχή στη Football League» περήφανος ο Πέτρος Δημητρίου.

Εξέτισε ο αμυντικός Μάγκας (10/0).

StoiximanNovibet

Τιμωρημένοι οι χαφ Κασνέτση (13/0), Λάμπρου (7/0), απών ο τραυματίας χαφ Ηρακλής (10/0).