Ορεβατικός Σπάρτης: Κοινή εξόρμηση στην Κρεμαστή.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, κοινή εξόρμηση με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας, την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, στην Κρεμαστή, στη διαδρομή Τούμπαλι-Λάκκα Ζοργιάννη-Σταυρός-Μακρυά Λάκκα-Ριγκάνθι-Τούμπαλι (κυκλική διαδρομή).

Η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς περιλαμβάνει κίνηση σε ανάμεσα σε δένδρα μαύρης πεύκης και κεφαλληνιακής ελάτης, στο νοτιότερο ελατόδασος της χερσαίας Ευρώπης. Στην συγκεκριμένη διαδρομή θα 
περπατήσουμε ένα τμήμα του μονοπατιού που πρόσφατα έφερε στην επιφάνεια ο ΕΟΣ Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας και αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Κρεμαστής/Πηλιούρων/Κυπαρισσίου. Ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Ώρες πορείας: 5+  Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια)
Υψομετρική διαφορά: 500μ.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Κρεμαστή.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το απόγευμα της Παρασκευής  στους συντονιστές της ανάβασης, Τάσο Κοκκονό (τηλ. 6977775682) και Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977285633).