Νέα Σπάρτη. Σπάρτη Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος.

Οι Σπαρτιάτες με την άνοδο της Α.Ε. Σπάρτης στη Football League απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι έχουν τόσο την θέληση και την δύναμη για να χτίσουν μια υγιή ομάδα όσο και την δίψα για να γεμίζουν το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης και να την ακολουθούν ακόμη και στους πιο μακρινούς εκτός έδρας αγώνες.

Οι δύο συνεχόμενοι ανόδοι ήταν αποτέλεσμα τόσο της έλευσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον οποίο όλοι ευγνωμονούν, στην ομάδα αλλά και της προσπάθειας πολλών Σπαρτιατών που συνέβαλλαν τα μέγιστα οικονομικά για να φτάσει η ομάδα στη Football League.

Η φυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τα διοικητικά προβλήματα έφτασαν την ομάδα στο ναδίρ, με δεκάδες προσφυγές και χρέη, διαλυμένη να αλλάζει προπονητές ανά εβδομάδα, και να δέχεται την μια εφτάρα μετά την άλλη αγωνιζόμενη με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αυτή η κάκιστη πορεία οδήγησε όλες τις υγιές δυνάμεις, τους φιλάθλους και τους παράγοντες, επιχειρηματίες και χορηγούς της να την εγκαταλείψουν. 

Από τους 2.500 φίλους της που βρέθηκαν στο Περιστέρι στο μπαράζ με την Κυπαρισσία, από τους χιλιάδες που βγήκαν στη πλατεία να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Football League, φτάσαμε στα 30-40 άτομα που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης στον αγώνα με την Δόξα Δράμας.

Βίντεο στο Λουτράκι

Βίντεο από το Περιστέρι και το μπαράζ με την Κυπαρισσία

 

Βίντεο από τις κερκίδες με τον Ολυμπιακό στον αγώνα Κυπέλλου

Αγώνας με Κυπαρισσία στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

 

κερκίδες με Δόξα Δράμας – 14 Απριλίου 2019

 

Όταν κάτι γκρεμίζεται, κάτι νέο χτίζεται, όταν κάτι πεθαίνει, κάτι νέο γεννιέται, όταν κάτι καίγεται, κάτι νέο θα αναγεννηθεί από τις στάχτες.

Το isports.gr σαν αθλητικό site του Νομού Λακωνίας οφείλει να ανάψει την φλόγα, να συσπειρώσει όλες τις υγιής δυνάμεις του ποδοσφαίρου της Σπάρτης και να δώσει το έναυσμα για να χτιστεί μια υγιής ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.  


Μια ομάδα που θα συσπειρώνει το Δήμο Σπάρτης, θα στελεχωθεί διοικητικά από ισχυρούς παράγοντες, θα στηρίζεται σε Λάκωνες ποδοσφαιριστές, θα εξελίσσει τούς νέους ποδοσφαιριστές μέσω της ακαδημίας της και θα προβάλλει με τον βέλτιστο τρόπο το δοξασμένο όνομα της Σπάρτης σε όλη την υφήλιο.

Βλέπουμε κάθε χρονιά ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου να έρχονται να τρέξουν και να αγωνιστούν σε αυτά τα ιερά χώματα.

Ταξιδεύουν πολλές ώρες, ξοδεύουν αμέτρητα χρήματα, κάνουν κατάθεση ψυχής για να αγωνιστούν σε αυτό το τόπο που εμείς έχουμε την τύχη να αποκαλούμε σπίτι μας. 

Jason Romero, τυφλός αθλητής που τερμάτισε το 35ο Σπάρταθλον

 

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς όλων των αθλημάτων και επιβάλλεται ο Δήμος Σπάρτης να έχει μια δυνατή, υγιή και αντάξια της ένδοξης ιστορίας του τόπου εκπροσώπηση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η παρουσία της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες αλλά ή άξια εκπροσώπηση του ιερού αυτού τόπου και η πραγματική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στην περιοχή.

 

YΓ. Ο τίτλος του άρθρου είναι μια πιθανή ονομασία της ομάδας με πολλές άλλες φυσικά να είναι δυνατές, Αθλητική Ένωση Δήμου Σπάρτης και άλλες.