Παγκόσμιος αγώνας Ακρόπολις JET RAID στο Γύθειο, την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα

jetraid2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID, GREECE

 9-14/6/2014

      Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Jet Raid (www.jetraid.org) διοργανώνει ένα διεθνή αγώνα JET SKI, τύπου ανοιχτής θαλάσσης (Offshore Endurance) για τεταρτη φορά στη χώρα μας και στην ιστορία του θεσμού στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης που πρόκειται να δώσει μεγάλη διάσταση στον Ελληνικό ναυταθλητισμό.

     Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τα σκάφη και φυσικά τους διοργανωτές. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή όπως οι συνηθισμένοι αγώνες κλειστής πίστας (close course) καθώς πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα.

     Ο αγώνας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 9-14/6/2014, στην Πελοπόννησο με έδρα την ιστορική και φιλόξενη Καλαμάτα και με διαδρομές την Πύλο,στο Γύθειο,την Ελαφόννησο, στα Κύθηρα με σύνολο ειδικών διαδρομών 1000 χιλιομέτρων στην ιδιαίτερη και επιβλητικά ακτογραμμή της Μάνης.