Όμιλος Γ

 

 

Όμιλος Γ:  Προκλήσεις από τέσσερεις ηπείρους

 

Αναμφισβήτητα ο πιο ανοιχτός και δύσκολος όμιλος για προβλέψεις, ο όμιλος Γ’ περιλαμβάνει τέσσερεις ομάδες χωρίς κοινή ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό που μπορεί να διασφαλιστεί είναι μια ενδιαφέρουσα διηπειρωτική σύγκρουση διαφορετικών στυλ, με την  Κολομβία με το φυσικό ταλέντο  να αντιμετωπίζει ομάδες όπως  η Ιαπωνία, η  Ακτή Ελεφαντοστού και η Ελλάδα, που χαρακτηρίζονται  παραδοσιακές δυνάμεις στις δικές τους περιοχές.

 

Οι ομάδες

Η Κολομβία είναι  φαβορί για να προχωρήσει, ενώ η Ιαπωνία έρχεται στο τουρνουά, ως πρωταθλήτρια Ασίας. Αλλά είναι τέτοια η φύση αυτού του ομίλου, που δεν θα είναι έκπληξη, αν η Ακτή Ελεφαντοστού, ή η Ελλάδα , ή και οι δύο, καταλήξουν να τα καταφέρουν.

 

Ποιους να προσέξετε

Ράνταμελ Φαλκάο (Κολομβία), Τζέιμς Ροντρίγκεζ(Κολομβία), Γιώργος Σαμαράς (Ελλάδα), Κωνσταντίνος Μήτρογλου (Ελλάδα),

Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Κησούκε Χόντα (Ιαπωνία), Σίντζι Καγκάβα(Ιαπωνία).

 

Ο κρίσιμος αγώνας

Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού: Η μάχη μεταξύ της Ασίας και της Αφρικής, η πολυπλοκότητα των Σαμουράι να παίζουν ενάντια στο ρυθμό και τη δύναμη των ελεφάντων, φαίνεται βέβαιο ότι θα προσφέρει μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, όταν αυτές οι ομάδες συναντηθούν στο Ρεσίφε στην πρεμιέρα των αγώνων τους. Μια νίκη και για τις δύο πλευρές, θα αποτελέσει επίσης ένα τεράστιο βήμα προς την φάση των 16.

 

Μια ματιά στο παρελθόν

Ιαπωνία 0-1 Κολομβία, 22 Ιουνίου 2003, ΣεντΕτιέν

Με οικοδεσπότη τη Γαλλία, η Κολομβία και η Ιαπωνία γνώριζαν ότι μόνο οι νικητές του τελικού αγώνα των ομάδων τους θα προχωρήσουν στην φάση των νοκ άουτ του τουρνουά. Οι πρωταθλητές Ασίας είχαν τις ευκαιρίες τους, κυρίως με την κεφαλιά του ΝαοχίροΤακαχάρα, αλλά οι Κολομβιανοί σφράγισαν τελικά μια επάξια νίκη χάρη στην αποφασιστική κεφαλιά του Τζιοβάνι Χερνάντεζ στο 68όγδοο λεπτό.  “Η Ιαπωνία ήταν εξαίσια αντίπαλος και αυτό κάνει  τη νίκη ακόμα πιο γλυκιά’”, είπε ο τότε προπονητής της Κολομβίας Φρανσίσκο Ματουράνα, του οποίου η πλευρά στη συνέχεια αποκλείστηκε από το Καμερούν, στο διαβόητο ημιτελικό στον οποίο ο Μάρκ-Βίβιεν Φοέ έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

 

Αυτό το ξέρατε;

Καμία από αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τη φάση των 16 σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, και μόνο η Κολομβία και η Ιαπωνία έχουν περάσει επιτυχώς την φάση των ομίλων. Η προϊστορία, όμως, είναι για να σπάει και οι τέσσερις ομάδες  θα είναι στο γήπεδο για να αποδείξουν ότι έχουν ότι χρειάζεται για να πάνε πιο μακριά σε αυτό το παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Η στατιστική

O (μηδέν) – Ο αριθμός των προηγούμενων συναντήσεων μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο Γ’ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.  Χωρίς προηγούμενο ιστορικό στο μεγαλύτερο τουρνουά, η μοναδική συνάντηση δύο εκ των τεσσάρων ήρθε στην προαναφερθείσα μονομαχία στο Κυπέλλου Συνομοσπονδιών μεταξύ της Κολομβίας και της Ιαπωνίας.

 

Πείτε τη γνώμη σας

Σε αυτό το αμφίρροπο όμιλο, ποιες ομάδες βλέπετε να παίρνουν  τις δύο πρώτες θέσεις – και με ποια σειρά θα τελειώσουν;