Επεισόδια στη Βραζιλία πριν την σέντρα…..

Η αστυνομία του Σάο Πάουλο διέλυσε μια διαδήλωση κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας δραστικά μέτρα. Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα τηλεοπτικά δίκτυα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε τεράστιος όγκος κόσμου.

Συν τις άλλοις, με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, έγινε και τουλάχιστον μια σύλληψη από την αστυνομία, ενώ χρησιμοποίησε ακόμα και πλαστικές σφαίρες.

Λογικά, τέτοιες διαδηλώσεις θα υπάρξουν και άλλες κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, μιας και υπάρχει μια μεγάλη μάζα που αντιτίθεται στην διοργάνωση. “H FIFA είναι τρομοκρατική οργάνωση”, φώναζαν ανάμεσα σε άλλα, όπως και “αν δεν αποκτήσουμε δικαιώματα, δεν θα έχετε Παγκόσμιο Κύπελλο”.

Ο Άριεν Ρόμπεν είδε τις σκηνές βίας στο Σάο Πάουλο πριν την έναρξη του Μουντιάλ καιαπαγόρευσε στα παιδιά του να μεταβούν στην Βραζιλία.

Μάλιστα, δυο ρεπόρτερ του CNN που κάλυπταν σε ζωντανή σύνδεση τις διαμαρτυρίες στο Σάο Πάουλο ενάντια στην διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τραυματίστηκαν και αναγκάστηκαν βιαίως να διακόψει την σύνδεση. Η μία είναι Ελληνίδα παραγωγός και ονομάζεται Μπάρμπαρα Αρβανιτίδης, η οποία ζει τα τελευταία χρόνια στο Σάο Πάολο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μητέρα δυο κοριτσιών και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος για μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των οποίων το BBC και το ΙΤΝ. Η Μπάρμπαρα Αρβανιτίδης μιλάει αγγλικά, πορτογαλικά, γαλλικά και φυσικά ελληνικά και πριν μετακομίσει στη Βραζιλία, ζούσε για 15 χρόνια στο Λονδίνο.

Πηγή : sport24.gr