Παγκόσμιο σοκ με την εικόνα βραζιλιάνων να ψάχνουν στα σκουπίδια

Απίστευτο και όμως αληθινό… Την ώρα που οι Βραζιλιάνοι κατέφθαναν στο γήπεδο για να δουν την πρεμιέρα του Mundial με την Κροατία, σε κάδους στο στάδιο υπήρχαν άνθρωποι που έψαχναν τροφή στα σκουπίδια.

Η εν λόγω φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου με τα σχόλια να είναι καυστικά σε μία περίοδο, όπου οι αντιρρήσεις για το αν έπρεπε η Βραζιλία να διοργανώσει ένα τόσο πολυδάπανο τουρνουά είναι πολλές.

Να θυμίσουμε δε πως ειδικά πριν την έναρξη του ματς υπήρχαν σοβαρά επεισόδια. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπλοκάρουν την λεωφόρο που οδηγεί προς το στάδιο «Κορίνθιανς Αρένα» όπου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας Βραζιλία-Κροατία, διαλύθηκαν ωστόσο από τους αστυνομικούς που έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Έγινε τουλάχιστον μια σύλληψη, ενώ τραυματίστηκε η ρεπόρτερ του CNN, Μπάρμπαρα Αρβανιτίδις.

Συνολικά, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας τραυματίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των τραυματιών θα ξεκαθαρίσει όταν θα κοπάσουν τα επεισόδια.

Και άλλες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο τεράστιο κόστος της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

πηγή: sentragoal.gr