“Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας”

Οι Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Σαμαράς μίλησαν για την αναμέτρηση με την Κολομβία υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη νίκη ενώ μίλησαν και οι δυο για την απουσία του Φαλκάο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Γιώργος Καραγκούνης και ο Γιώργος Σαμαράς εκπροσώπησαν την Εθνική Ελλάδος στην συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κολομβία. Οι δυο ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στάθηκαν στην παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ ρωτήθηκαν για το έπος του 2004 και μίλησαν και για την απουσία του Φαλκάο.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ρωτήθηκε για το έπος της Πορτογαλίας: 

“Το Euro ήταν 10 χρόνια πριν. Έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα. Είμαστε μόνο δύο παίκτες στην ομάδα. Εκείνη η επιτυχία μας γέμισε αυτοπεποίθηση, όπως και οι επιτυχίες που ακολούθησαν με συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις. Στο προηγούμενο Euro περάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες”.

 

Ο Γιώργος Σαμαράς, από την πλευρά του, σχολίασε: 

“Δεν αλλάζει κάτι με το ότι γίνεται στη Βραζιλία. Θα είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και παιχνιδιού. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελπίζω για το καλύτερο”.

 

Για την απουσία του Φαλκάο:

“Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω για μια απουσία της Κολομβίας. Ο Φαλκάο είναι πολύτιμος, αλλά εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού”.

 

Για την απουσία του Φαλκάο, ο Καραγκούνης επεσήμανε:

“Εγώ θέλω σε αυτή τη διοργάνωση να είναι όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Φαλκάο είναι τεράστιος παίκτης και είναι κρίμα που δεν είναι εδώ. Υποκλίνομαι στη νοοτροπία που είχε όλο αυτό τον καιρό. Έκανε τα πάντα για να είναι εδώ. Χάνει αίγλη το τουρνουά”.

Στη συνέχεια ο Καραγκούνης μίλησε για την Εθνική και έκανε μία πρόβλεψη:

“Έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα το ατού είναι ότι είμαστε μια ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Και στις χαρές και στις λύπες είμαστε μαζί. Τα ζούμε όλα με έντονο τρόπο. Δεν έχει αλλάξει κάτι, είμαστε καλά με οικογενειακό κλίμα. Και όσοι παίξουν και όσοι είναι στον πάγκο θα είναι έτοιμοι.

Πρέπει να μπούμε μέσα με εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς και στους εαυτούς μας. Εγώ πιστεύω ότι αύριο ο Σαμαράς θα σκοράρει. Πρέπει να πιστέψουμε σε εμάς. Τους αντιπάλους τους ξέρουμε. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη”.