Ανάλυση Ελβετία-Ισημερινός

Αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ανάμεσα στην Ελβετία και τον Ισημερινό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Μάνε Γκαρίντσα (72.888) που βρίσκεται στη Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της χώρας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ (19:00).

'' Mundial Βραζιλία ''

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ravshan Irmatov από το Ουζμπεκιστάν και βοηθούς τον Ambdouxamidullo Rasulov επίσης από το Ουζμπεκιστάν και τον Backhadyr Kockharov από το Καζακστάν. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νορβηγός Svein Oddvar Moen.

Προϊστορία:
Ελβετία και Ισημερινός τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες, καθώς στο παρελθόν δεν έχουν συναντήσει η μία την άλλη ούτε σε φιλικό ούτε σε επίσημο παιχνίδι. Στις προηγούμενες παρουσίες του σε Μουντιάλ ο Ισημερινός είχε αντιμετωπίσει 4 φορές ευρωπαϊκή ομάδα, με απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες. Η Ελβετία έχει συναντήσει συνολικά 29 φορές ομάδα από την Λατινική Αμερική και έχει ρεκόρ 7 νίκες, 8 ισοπαλίες και 14 ήττες.


'' Mundial Ελβετία ''
Ελβετία
Η Ελβετία είναι ένα σύνολο από διαφορετικά στοιχεία και έχει επιρροές από διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές. Αυτό είναι απόρροια της προσπάθειας ” ελβετοποίησης ” αρκετών ταλαντούχων παιχτών που κάνει η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 15 από τους 23 θα μπορούσαν να είχαν αγωνιστεί σε διαφορετικές Εθνικές ομάδες. Είναι πλέον από τις υπολογίσιμες δυνάμεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας της ΦΙΦΑ.
Αυτή είναι η 10η συμμετοχή της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προκρίθηκε εύκολα τερματίζοντας στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου των προκριματικών της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς σε 10 αγώνες, έχοντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 17-6. Προπονητής είναι ο 65χρονος Ότμαρ Χίτσφελντ ένας από τους πιο έμπειρους τεχνικούς του τουρνουά, ο οποίος είναι και απ’ τους λίγους που έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λίγκ με 2 διαφορετικές ομάδες (Ντόρτμουντ, Μπάγερν). Στα 2 φιλικά προετοιμασίας που έδωσε επικράτησε της Τζαμάικα με 1-0 και του Περού με 2-0, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει.

Αγωνιστικά νέα:
Η Ελβετία διαθέτει στο ρόστερ της αρκετούς παίχτες μικρής ηλικίας όπως ο Ροντρίγκεζ, ο Ξάκα, ο Σακιρι, που μπορούν να εξελιχθούν σε παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές στο άμεσο μέλλον. Ως εκ τούτου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος για τις θέσεις της βασικής ενδεκάδας και δεν είναι τυχαίο πως στην προπόνηση οι αναπληρωματικοί κέρδισαν τους βασικούς. Ο Γερμανός τεχνικός καλείτε να διαλέξει ανάμεσα στον Σερ και τον Τζουρού τον παρτενέρ του Φον Μπέργκεν στο κέντρο της άμυνας. Ο Σερ ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά ενώ ο δεύτερος δεν προέρχεται από καλή χρονιά με το Αμβούργο. Στο θέμα του επιθετικού πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία του Νρίμιτς και το κατά πόσον θα διατηρήσει την εξαιρετική εικόνα που είχε στη Μπουντεσλίγκα με τη Νυρεμβέργη ( 17 γκολ).  Από κει και πέρα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Χιτσφελντ ενόψει του αγώνα με τον Ισημερινό.

Απουσίες: –

Πιθανή Ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπενάλιο – Λιχστάινερ, Τζουρού, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκεζ – Μπεχράμι, Ινλέρ – Σακιρί, Ξάκα, Στόκερ – Ντρίμιτς

 
 
'' Mundial Βραζιλία ''
Ισημερινός
Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας του καθώς είναι έτοιμος για την τρίτη παρουσία του στα τέσσερα τελευταία Μουντιάλ, ενώ πριν το 2002 δεν είχε ούτε μία. Προκρίθηκε ως τέταρτος στην ζώνη των προκριματικών της Νότιας Αμερικής, παίρνοντας το εισιτήριο για τη Βραζιλία την τελευταία αγωνιστική. Σε σύνολο 16 αγώνων συγκέντρωσε 25 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες με συντελεστή τερμάτων 20-16. Η καμπάνια του Ισημερινού για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Κρίστιαν Μπενίτεζ που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 27 ετών τον Ιούλιο του 2013 από ανακοπή καρδιάς στη Ντόχα του Κατάρ. Είχε προλάβει να σημειώσει 4 τέρματα σε 9 αγώνες των προκριματικών και το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο καθώς ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της χώρας. Η ομάδα του Ρουέδα πάντως προβλημάτισε στα φιλικά κυρίως γιατί έδειξε μεγάλη αμυντική αστάθεια. Στα 3 φιλικά που έδωσε έφερε ισοπαλία με την Αγγλία (2-2) και την Ολλανδία (1-1) και ηττήθηκε από το Μεξικό (1-3). Πάντως επιθετικά δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες και πετυχαίνει γκολ.
Αγωνιστικά νέα:
Ο Κολομβιανός προπονητής Ρουέδα έχει δημιουργήσει μία ομάδα που παίζει κυρίως από τα άκρα, με 2 πολύ έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές τον Βαλένσια και τον Μοντέρο. Προσπαθεί επίσης να αξιοποιήσει τον όγκο, τη δύναμη και το πολύ καλό αριστερό του Καϊσέδο στην επίθεση. Ο κεντρικός χαφ Νομπόα είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού, ενώ ο επίσης βασικός χαφ Καστίγιο τέθηκε εκτός αποστολής μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με το Μεξικό. Αντικαταστάθηκε από τον Μίντα.
Απουσίες: Νομπόα(?) (Μ, 42/2)
Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-2): Μπανγέρα – Παρέδες, Γουαγούα, Εράσο, Αγιόβι – Βαλένσια, Σαριτάμα, Μέντες, Μοντέρο – Ρόχας Καϊσέδο
Betting Tips:
Στις 5 συναντήσεις της σε Μουντιάλ με χώρα από τη Λατινική Αμερική, η Ελβετία έχει 4 ήττες και μία ισοπαλία.
* Η Ελβετία σκόραρε στα 10 τελευταία παιχνίδια της.
* Οι 18 από τους 20 τελευταίους αγώνες του Ισημερινού είχαν γκολ στο ημίχρονο.
* Τα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια της Ελβετίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν Under 2.5 γκολ.
Εκτίμηση: 
Πολύ υγρασία, δροσερός όμως ο καιρός στη Μπραζίλια με τον Ισημερινό σίγουρα να αισθάνεται πιο οικεία στο γήπεδο. Αν θεωρήσουμε ότι η Γαλλία είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και η Ονδούρα η πιο αδύναμη, τότε οι δυο τους θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους 16. Αυτό λοιπόν είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι τους στον όμιλο, οπότε θεωρώ πως κανείς από τους δύο προπονητής δεν θα πάρει μεγάλο ρίσκο. Παιχνίδι που λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες. πηγή: foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222