Aνάλυση Βραζιλία-Μεξικό

Η οικοδέσποινα Βραζιλία κοντράρεται με το Μεξικό, για το πρώτο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων. Το παιχνίδι γίνεται στο Estadio Castelao στη Fortaleza και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ (22:00, 17/6).
Στοιχημα Μουντιαλ

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τούρκος Cuneyt Cakir και βοηθοί, οι συμπατριώτες του Bahhatin Duran και Tarik Ongun. Τέταρτο διαιτητής ο Νορβηγός, Svein Oddvar Moen.

Προϊστορία:
Πλούσια είναι η προϊστορία των 2 ομάδων, καθώς έχουν συναντηθεί 38 φορές, είτε για επίσημο είτε για φιλικό αγώνα. Στο σύνολο των παιχνιδιών, η Βραζιλία μετράει 22 νίκες, 10 νίκες έχει το Μεξικό και 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 71-36 υπέρ της “σελεσάο”. Τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, ήταν πέρυσι στις 19/6 και πάλι στο ίδιο γήπεδο, για το Confederation Cup. Η Βραζιλία είχε επικρατήσει με 2-0, χάρη σε τέρματα των Νεϊμάρ και Ζο.

Μουντιαλ ΒραζιλιαΒραζιλία 

Με το δεξί ξεκίνησε στην πρεμιέρα του Μουντιάλ η Βραζιλία, αφού επικράτησε με 3-1 της Κροατίας. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την “σελεσάο”, καθώς μόλις στο 5′ ο Μαρσέλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έγραψε το 0-1 για τους Κροάτες. Οι Βραζιλιάνοι, αφού πρώτα συνήλθαν από την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών, ανέβασαν τον ρυθμό τους και στο 29′ με σουτ του Νεϊμάρ έξω από την περιοχή, ισοφάρισαν σε 1-1. Οι 2 ομάδες πήγαν με το σκορ αυτό στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, η Βραζιλία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, με τους Κροατές να δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν την έκπληξη. Μια αμφισβητούμενη απόφαση στο 71′, άλλαξε τη ροή του ματς. Σε μαρκάρισμα του Φρεντ μέσα στην περιοχή, ο Ιάπωνας διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Μια απόφαση αρκετά “τραβηγμένη” που προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις, σχετικά με την αξιοπιστία του τουρνουά. Ο Νεϊμάρ δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και έκανε το 2-1. Οι Κροάτες αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και είχαν 2 σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το ματς. Τελικά, σε μια κόντρα επίθεση ο Όσκαρ, με ωραία ατομική ενέργεια και εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το τελικό 3-1.

Αγωνιστικά νέα: 

Πρόβλημα προέκυψε με τον Χουλκ στην προπόνηση της Κυριακής. Ο επιθετικός της Ζενίτ υπέστη μυϊκό τραυματισμό και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του για το σημερινό παιχνίδι. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος, πολύ πιθανόν να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Μπερνάρντ της Σαχτάρ, ο οποίος έδειξε καλά σημάδια στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμα μια αλλαγή που μπορεί να δούμε στο παιχνίδι, σε σχέση με το πρώτο ματς, είναι τον Ραμίρεζ στο χώρο του κέντρου, στη θέση είτε του Γκουστάβο είτε του Παουλίνιο. Ειδάλλως, ο Σκολάρι προσανατολίζεται στο ίδιο σχήμα με αυτό της πρεμιέρας κόντρα στην Κροατία.

Απουσίες: Χούλκ (E, 36/9)


Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)
: Σέζαρ – Άλβεζ, Λουίζ, Σίλβα, Μαρσέλο – Γκουστάβο, Παουλίνιο (ή Ραμίρεζ) – Μπερνάρντ, Όσκαρ, Νεϊμάρ – Φρεντ

Μουντιαλ ΜεξικοΜεξικό

Μπορεί ο επόπτης του αγώνα με το Καμερούν να ακύρωσε, λανθασμένα, 2 φορές τα γκολ που σημείωσε ο Ντος Σάντος, αλλά οι Μεξικανοί είχαν την ποιότητα και τα αποθέματα να φύγουν νικητές από το γήπεδο με 1-0, χάρη σε τέρμα του Περάλτα. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για το Μεξικό, που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησε να πετύχει τέρμα με τον Ντος Σάντος. Ο επόπτης γραμμών όμως, είχε αντίθετη άποψη και ακύρωσε ως οφ-σάιτ το γκολ του άσσου της Βιγιαρεάλ. Οι Μεξικανοί συνέχισαν να πιέζουν και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ντος Σάντος, που με κοντινή κεφαλιά σημείωσε τέρμα το οποίο και πάλι ακύρωσε ο επόπτης και πάλι ως οφ-σάιτ, σε μια φάση όμως που υπήρχαν 2 παίχτες μπροστά από τον Ντος Σάντος. Το Καμερούν προσπάθησε με ατομικές ενέργειες του Ετό να φτάσει με αξιώσεις σε κάποιο γκολ, χωρίς όμως να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και στο 61′, οι προσπάθειες των Μεξικανών καρποφόρησαν, με τον Περάλτα να γράφει το 1-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι Μεξικανοί πήραν τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Αγωνιστικά νέα: 
Χωρίς προβλήματα και απρόοπτα έγινε η προπόνηση της Κυριακής για τους Μεξικανούς, με τον Ερέρα να έχει όλους τους παίχτες τους διαθέσιμους και σε καλή κατάσταση. Σχετικά με την αρχική ενδεκάδα, ο Ερέρα δεν σκέφτεται να κάνει κάποια αλλαγή, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του Ντος Σάντος, στο προηγούμενο ματς και ξέρει ότι θα αποτελέσει το Νο1 κίνδυνο και για την άμυνα της Βραζιλίας στο επερχόμενο παιχνίδι. Έτσι πολύ πιθανόν να δούμε και πάλι το 5-3-2, που μετατρέπεται σε 3-5-2 όταν η ομάδα επιτίθεται. O μεξικανός τεχνικός σκέφτεται να “φορτώσει” την αριστερή του πλευρά, καθώς και στο πρώτο ματς των Βραζιλιάνων είδε ότι οι περισσότερες επιθέσεις των Κροατών εκδηλώνονταν από την πλευρά του Άλβες, ενώ και το γκολ προήλθε από εκείνη την πτέρυγα. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε τον Γκουαρδάδο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες από τα αριστερά με τον Λαγιούν να έρχεται από πίσω για να δίνει στήριγμα στον αριστερό εξτρέμ της ομάδας.


Aπουσίες: –

Πιθανή ενδεκάδα (5-3-2): Οτσόα – Αγκιλάρ, Ροντρίγκεζ, Μάρκερ, Μορένο, Λαγιούν – Ερέρα, Βάσκεζ, Γκουαρδάδο – Περάλτα, Ντος Σάντος



Οι καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως!
Betting Tips:
* Και οι 2 ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν 3 τέρματα στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ, με το Μεξικό να του κατοχυρώνεται (αδίκως) μόνο το 1
* Άσχημη η προϊστορία του Μεξικό κόντρα σε ομάδες από την Λατινική Αμερική, καθώς σε 11 παιχνίδια έχει μόλις μια νίκη.
* Μέσα στο “σπίτι” της η Βραζιλία μετράει 38 παιχνίδια αήττητη, ενώ το ρεκόρ της σε ομίλους Παγκοσμίου Κυπέλλου (από το 1970 και μετά) είναι 27Ν-6Ι-1Η.
* 6 γκολ στις τελευταίες 4 συμμετοχές του με την Βραζιλία έχει ο Νεϊμαρ
* Καλή η συγκομιδή και για τον Περάλτα, καθώς στους 7 πιο πρόσφατους επίσημους αγώνες που έχει δώσει το Μεξικό, έχει σημειώσει 9 γκολ
Εκτίμηση:
Αν και όλοι περίμεναν την Βραζιλία στην πρεμιέρα να κρατάει σταθερά το 0 στην άμυνα, είδαμε ότι οι Κροάτες σημείωσαν 1 γκολ και είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο. Το Μεξικό έδειξε στο πρώτο ματς ότι έχει την ποιότητα επιθετικά να δημιουργήσει ευκαιρίες και να φτάσει στο γκολ.   πηγή: foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222