Δείτε τα νέα 18 κανάλια που θα πιάνουμε στην Λακωνία από την Παρασκευή 27 Ιουνίου..

Δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε για να δούμε, αφού 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, εκτός από τα εθνικής εμβέλεια κανάλια, θα μπουν την επόμενη Παρασκευή 27 Ιουνίου στην ζωή μας, μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Τα περισσότερα από αυτά μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές γεωγραφικά περιοχές αναλογικά και με δικά τους μηχανήματα κατά κύριο λόγο σε ‘’πρόχειρα’’ κέντρα εκπομπής.

Στις 27 Ιουνίου όμως όλα αλλάζουν και μικρά κανάλια από την Ζάκυνθο και τη Ναύπακτό θα τα βλέπουμε στην Τρίπολη και τα Κύθηρα, αλλά και σταθμούς της Καλαμάτας και της Σπάρτης θα βλέπουν στο Λιδορίκι Φωκίδας και την Κεφαλονιά.

Στην περιφερειακή ζώνη 6 που περιλαμβάνει όλη την Πελοπόννησο, τον Κορινθιακό στο σύνολό του, βόρεια μέχρι το Λιδορίκι Φωκίδας, στο Μεσολόγγι, νότια μέχρι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ανατολικά στα νησιά του Αργοσαρωνικού, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και τμήμα της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής και δυτικά στην Ζάκυνθο κι έως το Ληξούρι Κεφαλονιάς, θα βλέπουμε όλοι τα ίδια περιφερειακά κανάλια.

Πρόκειται για 18 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι χωρισμένοι αλφαβητικά σε δυο διαύλους των εννέα σταθμών, με πολύ καλή ανάλυση, όμως για την ποιότητα της εικόνας που θα φτάνει στους δέκτες μας θα ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι εγκαταστάσεις των στούντιο του κάθε σταθμού. Σε κάθε περίπτωση όμως η ποιότητα του σήματος θα είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι σήμερα βλέπουμε.

Έτσι λοιπόν στις 27 Ιουνίου σε όλη την γεωγραφική περιφέρεια που προαναφέραμε πρέπει να επανασυντονίσουμε τις τηλεοράσεις μας, γιατί οι συχνότητες θα αλλάξουν και βέβαια όσοι διαθέτουν παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις οφείλουν να προμηθευτούν εγκαίρως ψηφιακούς αποκωδικοποιητές MPG4 οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 19,00 ευρώ στην αγορά.

Τώρα οι 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί – εκτός των εθνικής εμβέλειας – που θα βλέπουμε στους δύο διαύλους που προαναφέραμε είναι:

το ΑCHAIA από την Πάτρα,

η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από την Τρίπολη,

το AXION από την Κόρινθο,

το ΒEST από την Καλαμάτα,

το DR από το Άργος,

το ΕΛΛΑΔΑ TV από την Σπάρτη,

το ΗΛΕΚΤΡΑ από την Κόρινθο

το ΙΟΝΙΑ TV από τη Ζάκυνθο,

το KOSMOS TV από Πύργο Ηλείας,

το LEPANDO από τη Ναύπακτο,

το MAX από το Ναύπλιο,

το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ από την Καλαμάτα,

το ΝΕΤ από την Καλαμάτα,

την ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) από τον Πύργο Ηλείας,

το RTP από την Κόρινθο,

το SUPER από την Κόρινθο,

το SUPER-B από την Πάτρα

και το TOP από την Κόρινθο.

Να σημειώσουμε πως το Μοναδικό Κανάλι που θα έχει δικά του στούντιο και ειδήσεις απο την Λακωνία θα είναι το Best Tv απο την Καλαμάτα..   πηγή: report24.gr