Συνεχίζονται τα καλά νέα για την υγεία του Σουμάχερ!

Συνεχίζονται τα καλά νέα για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος φαίνεται πως έχει πλέον «ξυπνήσει» από το τεχνητό κώμα και μεταφέρθηκε χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Βοντουά της Λωζάνης για να ακολουθήσει θεραπεία αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 δεν έχει ακόμη ανακτήσει τις αισθήσεις του, ωστόσο ανταποκρίνεται στο περιβάλλον του και στις φωνές που ακούει.

Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε ότι κάποιες στιγμές επικοινωνεί με τη γυναίκα του Κορίνα, ανοιγοκλείνοντας τα μάτια.

Οι θεράποντες γατροί του παραμένουν επιφυλακτικοί, λέγοντας ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να θεραπευτεί πλήρως από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε το σοβαρό ατύχημα, κάνοντας σκι στις γαλλικές Αλπεις.

Ο 45χρονος Σουμάχερ, αυτή τη στιγμή ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης, καθώς βρισκόταν επί έξι μήνες σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και οι μυς του έχουν ατροφήσει. Ο ίδιος έχει χάσει τουλάχιστον 20 κιλά, καθώς το βάρος δεν υπερβαίνει τα 55 κιλά.

Σύμφωνα πάντα με την Bild, ο Σουμάχερ μπορεί και αναπνέει κάποιες στιγμές, χωρίς μηχανική υποστήριξη και δείχνει να ακούει τη φωνή της γυναίκας του.

Οι θεράποντες γιατροί του, πάντως, υποβαθμίζουν τις αρχικές ανακοινώσεις περί αφύπνισης του Σουμάχερ, επιμένοντας ότι η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και θα απαιτηθεί ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τη σταδιακή αποκατάσταση της υγείας του.

Πηγή: www.ethnos.gr