Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει «χρυσορυχείο» το Μπερναμπέου !

Δημιουργώντας ένα υπερσύχρονο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το οποίο θα λειτουργεί και ως εμπορικό κέντρο, η Ρεάλ θέλει να βρει μια νέα πηγή εσόδων, σύμφωνα με τα όσα γράφει η «Marca».

 

Αυτή την στιγμή η κύρια πηγή εσόδων της Ρεάλ είναι τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά ίσως την επόμενη σεζόν η ομοσπονδία αρχίζει να μοιράζει τα ποσά με ένα πιο δίκαιο τρόπο, κάτι που θα μειώσει τα χρήματα που λαμβάνει η «Βασίλισσα».

Αυτή την στιγμή το «Μπερναμπέου» φέρνει στην Ρεάλ 168 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, δηλαδή κάτω από το 30% των συνολικών εσόδων του συλλόγου.

Με την επέκταση του γηπέδου και τις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο στάδιο της Μαδρίτης, στην Ρεάλ στοχεύουν σε άλλα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο «Μπερναμπέου», που θα είναι έτοιμο το 2017 και θα κοστίσει 400 εκατομμύρια ευρώ, θα έχει ξενοδοχείο, ειδικές εγκαταστάσεις για VIP επισκέπτες, μαγαζιά και εστιατόρια.

Στόχος τους είναι το στάδιο να αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στη Μαδρίτη και να συγκεντρώνει κόσμο και ημέρες που δεν πραγματοποιούνται αγώνες.

Όσο για τα χρήματα, η Ρεάλ συνεχίζει να είναι σε συζητήσεις με εταιρίες για να δώσει κάποια από αυτές ένα ποσό, προσθέτοντας παράλληλα την επωνυμία της στο όνομα του ιστορικού σταδίου.  πηγή: sport-fm