Αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας,ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Αγγλία. Παιχνίδι δίχως αύριο για τις 2 ομάδες που χρειάζονται τη νίκη, αν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Αρένα Κορίνθιανς (61.606) που βρίσκεται στο Σάο Πάολο. Ο καιρός την ώρα του αγώνα θα είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ (22:00).
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Carlos Velasco Carballo, με βοηθούς τους επίσης Ισπανούς Roberto Alonso Fernadez και Juan Yuste. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Alireza Faghani.
Προϊστορία:
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 10 φορές, με την Ουρουγουάη να μετράει 4 νίκες, την Αγγλία 3 νίκες, ενώ 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς νικητή. Σε Μουντιάλ συναντήθηκαν άλλες 2 φορές, μία το 1954 με την Ουρουγουάη να επικρατεί με 4-2 και μία το 1966 με το παιχνίδι να τελειώνει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η Ουρουγουάη απέναντι σε ομάδες από την Ευρώπη μετράει 8 νίκες, 14 ήττες, ενώ 11 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η Αγγλία απέναντι σε ομάδες από τη Ν. Αμερική μετράει 8 νίκες, 5 ήττες και 5 παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα.
Ουρουγουάη
Αποκαρδιωτική η εμφάνισή της στην πρεμιέρα σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρει απέναντι στη θεωρητικά πιο αδύναμη του ομίλου Κόστα Ρίκα και πλέον η υπόθεση πρόκριση γίνεται πολύ δύσκολη με το καλημέρα. Η ”σελέστε” ήταν κακή δημιουργικά και ακόμα χειρότερη ανασταλτικά. Προηγήθηκε με πέναλτι του Καβάνι και το ημίχρονο τελείωσε βρισκόμενη μπροστά στο σκορ.
Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η Κόστα Ρίκα εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες της “σελέστε” και γύρισε το παιχνίδι πετυχαίνοντας μάλιστα 3 γκολ. Ήττα με 1-3 λοιπόν και πλέον χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στην Αγγλία, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Ιταλία.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Όσκαρ Ταμπάρες δήλωσε πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και η νίκη με την Αγγλία αποτελεί μονόδρομο. ” Φάγαμε γκολ που επί χρόνια δεν δεχόμασταν, ποτέ στην ιστορία μας δεν ήμασταν φαβορί, τα φαβορί είναι για τα στοιχήματα ” τόνισε επίσης ο τεχνικός της ”σελέστε”. Ο αρχηγός της ομάδας, Λουγκάνο δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. ”Δεν τους υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση, έπαιξαν πολύ καλά και μετά το δεύτερο γκολ δεν είχαμε τις δυνάμεις να επανέλθουμε. Ποδόσφαιρο είναι και πήγαν όλα ανάποδα ”.
Αγωνιστικά νέα:
Ο Σουάρες όπως ήταν αναμενόμενο δεν αγωνίστηκε καθόλου παρότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα ξεκίνησε ζέσταμα, με την απουσία του να γίνεται φανερή κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. ”Δεν είναι τραυματίας, αλλά δεν υπήρχε σιγουριά για να τον βάλουμε να παίξει” διευκρίνισε ο Ταμπάρες για το θέμα της μη συμμετοχής του Σουάρες στο πρώτο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Δεν είναι τίποτα σίγουρο για το παιχνίδι με την Αγγλία, ωστόσο στην Ουρουγουάη αισιοδοξούν ότι ο επιθετικός της Λίβερπουλ θα είναι έτοιμος καθώς ήδη τη Δευτέρα προπονήθηκε με τους βασικούς. Η ενδεκάδα θα έχει σίγουρα δύο ή τρεις αλλαγές καθώς ο Περέιρα θα απουσιάσει αφού αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Φουσίλε να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.
Απουσίες: Περέιρα (Α, 90/3)
Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-2): Μουσλέρα – Κάσερες, Γκοδίν, Λουγκάνο, Φουσίλε – Ροντρίγκεζ, Γκαργκάνο, Ρίος, Ραμίρες – Καβάνι, Σουάρες.
“Τα μαθηματικά είναι απλά, για να περάσουμε χρειαζόμαστε μόνο 2 νίκες και πρέπει άμεσα να σηκώσουμε τα κεφάλια μας. Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις επί θητείας μου και είναι δύσκολο να καταπιώ αυτό το αποτέλεσμα, ωστόσο συνεχίζουμε να ορίζουμε την τύχη μας”, δήλωσε ο Χόγκσον μετά το τέλος του αγώνα με τη ”σκουάντρα ατζούρα”.