Διέπρεψαν σε διεθνή διαγωνισμό αστρονομίας οι μαθητές του Καστορείου !

2014-06-19_178_13 2014-06-19_517_14 2014-06-19_1292_2

“ Πανελλήνια πρωτιά με παγκόσμια απήχηση για το Δημοτικό Σχολείο Καστορείου ”

Οι μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καστορείου έλαβαν το 1ο και 3ο Πανελλήνιο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό αστρονομίας “Γίνε επιστήμονας του Cassini για μια μέρα” που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η NASA και ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος).

Οι μαθητές Πάνος Φασουλόπουλος και Γεωργία Φασουλοπούλου έλαβαν το 1ο βραβείο με δοκίμιο για τον Ιαπετό, δορυφόρο του Κρόνου.

 

Οι μαθητές Πέτρος Γκούρι και Κανέλλα Μίτεβ έλαβαν το 3ο βραβείο με δοκίμιο για τον Κρόνο. Οι συμμετοχές τους είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ESA.

Οι μαθητές Αναστασία Ρούμπου, Αθανασία Κοκκορού, Ελένη Δανιγγέλη και Ελένη Σαχλά έλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Την προετοιμασία των ομάδων ανέλαβε η δασκάλα Ιωάννα Ροβολή, η οποία είναι μέλος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης.

Η βράβευση έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την περασμένη Παρασκευή, 13 Ιουνίου, από τον καθηγητή κ. Μουσσά, ο οποίος είναι διακεκριμένος αστροφυσικός και ερευνητής του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

«Εκφράζουμε θερμά μας συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές ,στους γονείς και δασκάλους τους. Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί ένα ολιγοθέσιο επαρχιακό σχολείο βγαίνει από τα στενά του όρια και συμμετέχει επιτυχώς σε ένα Πανελλήνιο διαγωνισμό με παγκόσμια απήχηση»,αναφέρει η κα Ροβόλη.  πηγή: notospress.gr