Ουαί και αλίμονο !

Ο Αλέξης (Σπυρόπουλος) με το εξαιρετικό κομμάτι του στο coppa.gr άνοιξε την κουρτίνα κι άφησε το φως να μπει στο σκοτεινό δωμάτιο της Εθνικής ομάδας. Λίγες ώρες πριν το ματς-τελικό με την Ιαπωνία, το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα ήρθε να θρυμματίσει την “επίπλαστη ηρεμία” μιας ομάδας η οποία ταλαιπωρείται από το “σύνδρομο της Τούμπας”, αφού δυστυχώς το κουβάλησε μαζί της στην μακρινή Βραζιλία.

Κάποια στιγμή, πολύ σύντομα θαρρώ, θα πρέπει κι εμείς οι άνθρωποι του Τύπου να απολογηθούμε στο κοινό. Γιατί δεν γράψαμε στα ίσα όλα όσα μαθαίναμε ή γιατί γράψαμε πολύ λιγότερα.

Στη… λογική: Α) Δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε. Β) Μην μας κατηγορήσουν ότι διαλύουμε την προσπάθεια της ομάδας στο Μουντιάλ.

Δικαιολογίες. Εχουμε το δικό μας βαθμό συνυπευθυνότητας. Το προσεγγίσαμε κάποιοι εξ ημών το θέμα στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ηταν φανερό ότι η πληγή Μανιάτη-Κατσουράνη δεν είχε κλείσει, γιατί δεν ήθελε και δεν άφηνε ο Ολυμπιακός τον Μανιάτη να κλείσει.

Για κάθε δημόσια αναφορά “Το θέμα τελείωσε” υπήρχε και μία ερυθρόλευκη διαρροή “κανένα θέμα δεν τελείωσε”. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ (Κατσουράνης, Τζαβέλλας) ήταν ανεπιθύμητοι. Κι έτσι έπρεπε να παραμείνουν για τον Γιάννη, ακόμη και ως συμπαίκτες του στη γιορτή.

Όπως λέει ο Αλέξης, ο Μανιάτης το κουβάλησε μαζί του. Σαν πέτρα στο στήθος να τον πλακώνει. Μία προπόνηση είδα στον Αγιο Κοσμά και θυμάμαι τι μου είπε άνθρωπος της ομάδας όταν τον ρώτησα σχετικά: “Ο Γιάννης ήταν το μεγαλύτερο πειραχτήρι της Εθνικής. Και τώρα δεν μιλιέται… Είναι απόμακρος

Βγάζω το καπέλο στην προσπάθεια όλων των διεθνών να “πείσουν” εμάς και τον κόσμο πως τα πάντα πάνε μια χαρά, πως το κλίμα είναι οικογενειακό. Την ίδια ώρα που οι πληροφορίες ήθελαν τον Μανιάτη να δέχεται “εντολές” από την Αθήνα, για να μην κάθεται με τους “ανεπιθύμητους” ΠΑΟΚτσήδες, να μην βγαίνει selfie με τους συμπαίκτες του, να μη, να μη, να μη… (Αν οι πληροφορίες είναι… λάθος, ζητώ συγνώμη)!

Πως να μην “σκάσει” κάποια στιγμή αυτό το παλικάρι;

Ο Κατσουράνης το διαχειρίστηκε, το προσπέρασε. Ο Τζαβέλλας πάλι όχι. Μην ξεχνάμε πως αυτός έχει να διαχειριστεί και την οργή για ένα καμένο μαγαζί, έτσι;

Ουαί και αλίμονο γι αυτή την ομάδα αν τα ξημερώματα χάσει από την Ιαπωνία. Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη αλλά με όσα συμβαίνουν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε χειρότερα από το 1994. Μακάρι να νικήσουν τα παιδιά. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ! Για τον ιδρώτα και τη δική τους προσπάθεια. Γιατί είναι αμαρτία να πάει ο κόπος τους χαμένος από ένα παλιοημιτελικό κυπέλλου.

Να νικήσει ο Γιάννης (Μανιάτης) για τον εαυτό του και το ήρεμο Μουντιάλ που κάποιοι του στέρησαν. Αφού, δυστυχώς, “επέτρεψε” να του το στερήσουν, ενώ δεν είναι μικρό παιδί. Αντίθετα έχει παλέψει για να φτάσει ως εδώ. Και να σκίσει κάθε εισιτήριο επιστροφής. Να νικήσει μαζί του και ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό που μόλις άκουσε ότι φεύγει ο Μανιάτης φώναξε στο ξενοδοχείο της εθνικής “αν φύγει ο Γιάννης θα φύγω κι εγώ”!

Να νικήσουν ο “Κατσούρ” και ο Τζαβέλλας για να φύγει και από τη δική τους ψυχούλα η πίκρα αυτή την ώρα.

Να νικήσουν ΟΛΑ τα άλλα παιδιά αυτής της ομάδας τα οποία με τόσο υπομονή, κατανόηση και αγάπη προσπαθούν να συμμαζέψουν κάτι που ενίοτε δείχνει ασυμμάζευτο. Την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που υπήρχε και την τραυμάτισε ένα ντέρμπι, μια ακατάσχετη αλαζονεία και μπόλικη ανικανότητα αντίδρασης.

Αν η ομάδα πάντως, κάτω από αυτό το κλίμα δεν τα καταφέρει, τότε… ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ:

Α) Στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΟ του κυρίου Γιώργου Σαρρή. Στη διοίκηση μιας Ομοσπονδίας που δείχνει “μαριονέτα”, αδύναμη από την πρώτη στιγμή που έσκασε το θέμα να το διαχειριστεί και να το τελειώσει. Αντίθετα το άφησε να “κινείται” σαν… απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

Β) Στον Φερνάντο Σάντος. Ο “κανονικός Σάντος” -όπως λένε όσοι τον ξέρουν- όχι μόνο θα είχε “στείλει” πίσω στην Αθήνα κάθε παίκτη που θα του έκανε τέτοιο επεισόδιο παραμονή αγώνα αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν θα τους είχε πάρει καν στην αποστολή. Εναν, δύο, τρεις, όσους δεν θα είχαν ΚΛΕΙΣΕΙ το θέμα οριστικά όχι ψεύτικα. Ο κόουτς όμως, δυστυχώς, φαίνεται πως πνευματικά έχει ήδη “αποχωρήσει” από την Εθνική του… Και δεν θέλει να φύγει μαλωμένος με κανένα…

 

Πηγή : Ουαί και αλίμονο! | www.coppa.gr http://www.coppa.gr/news/8767/oyai-kai-alimono#ixzz355aDTK6P