Ανάλυση Αργεντινή – Ιράν

Αναμέτρηση για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ της Βραζιλίας ανάμεσα στην Αργεντινήκαι το Ιράν.
Να βελτιώσει την εικόνα της και να εξασφαλίσει την πρόκριση θα επιδιώξει η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέλα, απέναντι στο Ιράν που προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορεί να περιμένει και πολλά από αυτό το παιχνίδι. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο Μινεϊράο (62.160) που βρίσκεται στο Μπέλο Οριζόντε. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ (19:00).

Μουντιάλ Αργεντινή - Ιράν

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Milorad Mazic από τη Σερβία με βοηθούς τους Milovan Ristic και Dalibor Djurdjevic επίσης από τη Σερβία. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Norbert Hauata από την Ταϋλάνδη.

Προϊστορία:
Μοναδική τους συνάντηση ήταν το μακρινό 1977 σε ένα φιλικό στην Ισπανία, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου οι ομάδες από τη Ν. Αμερική παραμένουν αήττητες απέναντι σε ασιατικές με το ρεκόρ να είναι 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και καμία ήττα.

'' Μουντιάλ Αργεντινή ''

Αργεντινή
Στο επιβλητικό Μαρακανά που ντύθηκε στα χρώματα της η ” αλμπισελέστε ” κέρδισε 2-1 τη Βοσνία και απέκτησε προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου που αποτελεί τον πρώτο στόχο, χωρίς όμως να πείσει με την εμφάνισή της. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ασύνδετη με αμυντική νοοτροπία, χωρίς πλάνο και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς με αυτογκόλ μόλις στο 2′. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε κάπως χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μέσι στο 65′. Η Βοσνία μείωσε με τον Ιμπίσεβιτς στο 84′ δίνοντας ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Σαμπέλα έπαιξε με 5-3-2 και δέχθηκε σκληρή κριτική από τον αργεντίνικο τύπο για την αμυντικογενή τακτική του. ” Απολογούμαι έκανα λάθος ” παραδέχθηκε ο 60χρονος τεχνικός με τον Μέσι να δηλώνει πως οι παίχτες νιώθουν καλύτερα όταν παίζουν τρεις στην επίθεση.

Αγωνιστικά νέα:
O Σαμπέλα μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε θα αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3 ή 4-3-1-2 ανάλογα με τη θέση του Μέσι. Λογικά στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει αυτή τη φορά ο Ιγκουαΐν, ενώ και ο Γκάγκο αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού. Διαθέσιμος είναι πλέον και ο Παλάσιο, ενώ ο Ντι Μαρία αν και είχε κάποιες μικροενοχλήσεις θα δώσει κανονικά το παρών.
Απουσίες δεν υπάρχουν για την ” αλμπισελέστε ” και ο Σαμπέλα αναμένεται να παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Απουσίες: –

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3): Ρομέρο – Ρόχο, Γκαράϊ, Φερνάντες, Σαμπαλέτα – Ντι Μαρία, Ματσεράνο, Γκάγκο – Αγουέρο, Ιγκουαΐν, Μέσι

'' Μουντιάλ Ιράν ''
Ιράν
Για πρώτη φορά, ήτοι στο δέκατο παιχνίδι του σε Παγκόσμιο Κύπελλο το Ιράν δεν δέχθηκε γκολ και αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία και το 0-0 με τη Νιγηρία είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Ο Κεϊρόζ παρέταξε την ομάδα του με εμφανής αμυντικούς προσανατολισμούς, δίνοντας χώρο και κατοχή στη Νιγηρία και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, όμως η έλλειψη στοιχειώδους συνεργασίας δεν του επέτρεψε να αξιοποιήσει κάποια από αυτές. Πάντως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και στο ανασταλτικό κομμάτι παίρνει πολύ καλό βαθμό. Η ομοσπονδία δεν άφησε παραπονεμένους τους παίχτες δίνοντας πριμ 3000 δολαρίων στον καθένα. ” Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν δύσκολο. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα ρεαλιστικό παιχνίδι ” δήλωσε ο τεχνικός του Ιράν μετά το τέλος του αγώνα.
Αγωνιστικά νέα:
Κάτι παρόμοιο θα δούμε από το Ιράν και στο παιχνίδι με την Αργεντινή, δηλαδή παιχνίδι πίσω από την μπάλα, κοντά τις γραμμές και την κατοχή στην ” αλμπισελέστε ” προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κάποια από τις κόντρες που θα βγάλει. Κακά τα ψέματα οι Πέρσες οι οποίοι θα έχουν και τη στήριξη περίπου 4.000 συμπατριωτών τους, δεν μπορούν να περιμένουν και πολλά από αυτό το παιχνίδι και περιμένουν μη ήττα της Βοσνίας από τη Νιγηρία για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι με τους Βόσνιους. Δεν υπάρχουν απουσίες για την ομάδα του Κεϊρόζ.
Απουσίες: –
 
Πιθανή Ενδεκάδα (4-5-1): Χαγκίγκι – Σαντέγκι, Μονταζέρι, Χοσεϊνί, Πουλάντι – Ντεζάγκα, Χαϊσάφι, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Χεϊντάρι – Χουτζανεζάντ
Betting Tips:
Η Αργεντινή έχει μόλις μία ήττα στα 20 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.
* Τα 8 από τα 9 τελευταία παιχνίδια του Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθαν άντερ 2.5 γκολ.
* Η Αργεντινή έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ, στα 4 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Εκτίμηση:
Ο Δαβίδ συναντά το Γολιάθ σε αυτή την αναμέτρηση και το Ιράν που κέρδισε τις εντυπώσεις στο προηγούμενο παιχνίδι κυρίως ανασταλτικά, αλλά από αυτό το παιχνίδι σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει και πολλά. Η διαφορά των 2 ομάδων είναι χαώδης και η Αργεντινή θα φτάσει σε μία εύκολη νίκη ικανοποιώντας τους χιλιάδες Αργεντίνους που θα βρίσκονται στις εξέδρες. πηγή: foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222