Aνάλυση Νιγηρία – Βοσνία

Με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νιγηρία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, ολοκληρώνεται η δεύτερη αγωνιστική για τον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αγώνας διεξάγεται στην Arena Pantanal της Cuiaba, στις 01:00 ώρα Ελλάδος (22/6) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.
Στοιχημα Μουντιαλ

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Νεοζηλανδός Πίτερ Ολίρι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Χιντζ και Ρουλ. Ο Παναμέζος Ρομπέρτο Μορένο, θα είναι ο τέταρτος διαιτητής.

Προϊστορία:
Τα τελευταία χρόνια, οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους.


νιγηρια , μουντιαλ Νιγηρία

Τον βαθμό της ισοπαλίας πήρε η ομάδα της Νιγηρίας στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η ισοπαλία μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, καθώς αντίπαλος ήταν η πιο αδύναμη θεωρητικά ομάδα του ομίλου, το Ιράν. Οι Αφρικανοί ξεκίνησαν το παιχνίδι αρκετά καλά και στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο επικίνδυνες στιγμές, με τον Μούσα και τον Μόουζες. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αγώνας ήταν ακόμα χειρότερος, με τις δύο ομάδες νωθρές. Η Νιγηρία απείλησε με τον Εμενίκε, να αστοχεί σε σουτ από καλή θέση. Ο αγώνας έληξε χωρίς σκορ, αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε τους Νιγηριανούς, αλλά πρέπει να χαρακτηρισθεί δίκαιο.


Αγωνιστικά νέα: 

Ο τεχνικός της Νιγηρίας, Στέφαν Κέσι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση των παιχτών του, στο παιχνίδι με το Ιράν. Ο Κέσι σε δηλώσεις του, υπεραμύνθηκε τους παίχτες του και τόνισε πως το άγχος της πρεμιέρας επηρέασε όλη την ομάδα. Τόνισε πως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ότι οφείλουν, να αφήσουν στο παρελθόν το παιχνίδι με το Ιράν και να συγκεντρωθούν στο δύσκολο παιχνίδι με την Βοσνία. Προβληματισμένος έδειξε να έιναι, με την ενδεχόμενη απουσία του αμυντικού, Γκόντφρεϊ Ομποαμπόνα, αλλά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ομερούο και Μούσα. Οι δύο τελευταίοι αναμένονται να αγωνιστούν, ενώ ο Ομποαμπόνα έχει λιγότερες ελπίδες. Χωρίς αλλαγές στο επιθετικό κομμάτι αναμένεται να παραταχθεί η Αφρικανική ομάδα, με τον Εμενίκε στην κορυφή και πίσω του την τριάδα των Μόουζες, Αμεόμπι και Οντεμβουίγκι.
Απουσίες: Ομποαμπόνα (?) (27/1)


Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1)
: Ενιγιάμα – Οσανίγουα, Γιόμπο, Ομερούο, Άμπροουζ – Ονάζι, Μίκελ – Μόουζες, Αμεόμπι, Οντεμβουίγκι – Εμενίκε 


βοσνια ερζεγοβινη,  μουντιαλΒοσνία & Ερζεγοβίνη

Με το ”αριστερό” ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Βοσνία. Η ομάδα των Βαλκανίων ηττήθηκε με 2-1 από το μεγάλο φαβορί του ομίλου, Αργεντινή. Η Βοσνία έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αφού ο αριστερός οπισθοφύλακας, Κολάσινατς πέτυχε αυτογκόλ και έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή. Ο αγώνας δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, με τους Αργεντίνους να μην μπορούν να προσαρμοστούν στο 5-3-2 του προπονητή τους. Έτσι, η Βοσνία ισορρόπησε και πήρε την κατοχή της μπάλας. Σημαντική ευκαιρία για τους Βόσνιους στο 35′, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα, Ρομέρο να αποκρούει.  Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαμπάολι έκανε αλλαγές και με τους Γκάγκο και Ιγουαίν, η Αργεντινή πήρες τα ηνία του αγώνα. Η Βοσνία δεν κινδύνευσε ουσιαστικά μέχρι το 65′, όπου ο Μέσι με σουτ, διπλασίασε τα τέρματα των Αργεντινών. Η Βοσνία έκανε αλλαγές και έχασε κάποιες μικροευκαιριες. Στο 85′, ο Ιμπίσεβιτς μείωσε σε 2-1 και πέτυχε το παρθενικό τέρμα της Βοσνίας σε Μουντιάλ.
Αγωνιστικά νέα: 
Δεν ήταν κακή η Βοσνία με την Αργεντινή, όμως δεν πήρε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός των Βόσνιων, Σάφετ Σούσιτς, σε δηλώσεις του τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιχτών του στον αγώνα κόντρα στην Αργεντινή. Ο τεχνικός δήλωσε πως στην ομιλία του, στους ποδοσφαιριστές του, τους τόνισε χαρακτηριστικά πως ο αγώνας που χάθηκε δεν ήταν ο αγώνας κλειδί για αυτό το Μουντιάλ και πως η ήττα ήταν εντός προγράμματος. Απομένουν δύο παιχνίδια που είναι στα μέτρα της πολύ ταλαντούχας ομάδας της Βοσνίας. Ο Βόσνιος τεχνικός δήλωσε πως ακόμα και με τέσσερις βαθμούς μπορούν να πάρουν την πρόκριση, εάν η Αργεντινή κερδίσει και τα 3 παιχνίδια της. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τους Βόσνιους, με τον Σαλίχοβιτς. Ο μέσος της Χοφενχάιμ, αποχώρησε με πόνους από την προπόνηση και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, θα δείξουν εάν θα μπορέσει να αγωνιστεί.Απουσίες: Σαλίχοβις (?) (40/4)


Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μπέγκοβιτς – Μουίτζα, Μπίσακτσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς – Χαϊροβιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Λούλιτς – Ιμπίσεβιτς, Τζέκο


Betting Tips:
* Τα 8 από τα τελευταία 9 παιχνίδια της Νιγηρίας σε Μουντιάλ, ήταν under.
* Η Νιγηρία διατηρεί το αήττητο στα τελευταία 10 παιχνίδια της σε Μουντιάλ.
* Η Βοσνία έχει σκοράρει και στα 3 τελευταία παιχνίδια της
* Ο Έντιν Τζέκο σημείωσε 10 τέρματα στην φάση των προκριματικών. 

Εκτίμηση: Η Νιγηρία κόντρα στο Ιράν, έδειξε σημάδια κακής και άναρχης ομάδας. Με το Ιράν, η Νιγηρία πολλές φορές δημιουργούσε overlap, στην συνέχεια όμως οι παίχτες του Στέφαν Κέσι, έδειχναν να μην ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα. Η άμυνα τους είναι ασταθής και θα έχει δύσκολη δουλεία, κόντρα στον Τζέκο και την παρέα του. Η Βοσνία είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους Αφρικανούς. Κόντραρε στα ίσια την Αργεντινή και ο αγώνας με την Νιγηρία είναι παιχνίδι τελικός, για την πρόκριση στους 16. Το διπλό έχει το προβάδισμα, όμως η δυσκολία του δεν αντικατοπτρίζεται επακριβώς, στις αποδόσεις που κυκλοφορούν, καθώς οι Αφρικανοί θα το παλέψουν δυνατά το παιχνίδι.   πηγή: foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222