Προχωρημένες επαφές του ΠΑΟ με δύο παίκτες !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Οι εξελίξεις στο μέτωπο των μεταγραφών αποτέλεσαν το κυρίαρχο αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπό την προεδρία του Γιάννη Αλαφούζου και με τη συμμετοχή των Δημήτρη Σαραβάκου, Νίκου Νταμπίζα, Γιάννη Αναστασίου, Γιάννη Σαμαρά, αλλά και του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ Αγησίλαου Τουμαζάτου.

Το συμπέρασμα που προέκυψε από την ανάλυση του τεχνικού διευθυντή των “πράσινων” Νίκου Νταμπίζα είναι ότι (πέραν του Μπούρμπου) μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές, καθώς υπάρχουν προχωρημένες επαφές με παίκτη που αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά και με τον… δεύτερο τη τάξει στόπερ (από πλευράς κασέ, διότι αγωνιστικά όλα κρίνονται στο γήπεδο).

Το γεγονός ότι η Νιούκαστλ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα την απόφασή της για το μέλλον του Αμπεΐντ, ανάγκασε το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού στην απόφαση να “τρέξει” προς υλοποίηση η απόκτηση του χαφ που δεν αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι εάν οι Αγγλοι ανάψουν “πράσινο” για τον Αμπεΐντ οι “πράσινοι” δεν θα τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

Στο “τραπέζι” έπεσε φυσικά και το όνομα του Γιώργου Καραγκούνη. Αναστασίου και Νταμπίζας εξήραν τη νοοτροπία του “Κάρα” και ανέδειξαν στον Γιάννη Αλαφούζο τις ευεργετικές συνέπειες της παρουσίας του στην ομάδα την επικείμενη αγωνιστική περίοδο και είναι πλέον θέμα χρόνου η μεγάλη επιστροφή του “τυπάρα” στο “τριφύλλι”.

Η καθυστέρηση της Νιούκασλ στην απόφαση για τον Αμπεϊντ επισπεύδει τις εξελίξεις στο θέμα του κεντρικού μέσου για τον ΠΑΟ, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής υπό την προεδρία του Γιάννη Αλα

Η καθυστέρηση της Νιούκασλ στην απόφαση για τον Αμπεϊντ επισπεύδει τις εξελίξεις στο θέμα του κεντρικού μέσου για τον ΠΑΟ, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής υπό την προεδρία του Γιάννη Αλαφούζου

Οσον αφορά στους στόπερ, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι υπάρχει μία… αχτίδα φωτός για την απόκτηση του Σίλντενφελντ και άπαντες συμφώνησαν ότι είναι προτιμότερο να προχωρήσει η περίπτωση του πιο… φθηνού κεντρικού αμυντικού που προορίζεται για το ροτέισον. Και εν συνεχεία, ανάλογα με το τι θα συμβεί στο θέμα του Σίλντενφελντ, θα προχωρήσουν για τον αντικαταστάτη του.

Με την περίπτωση του Πράνιτς αυτό που ειπώθηκε είναι ότι από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν οι “πράσινοι” και απλώς στην περίπτωση που φέρει πρόταση, θα αποχωρήσει και θα αντικατασταθεί. Γενικώς, πάντως, υπάρξει προεργασία σε επίπεδο σκάουτινγκ και διερευνητικών επαφών, για οποιοδήποτε “απρόοπτο”.

Εκτός των μεταγραφικών, συζήτηση έγινε για την προετοιμασία, τους δανεικούς, το οργανόγραμμα και την αναδιάρθρωση της ακαδημίας, με βάση τις εισηγήσεις του Σαμαρά, αλλά και για το πλάνο των εργασιών στο Κορωπί (με την κατασκευή των νέων γηπέδων) και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.

Οσον αφορά τα οικονομικά, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος ανέλυσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ τη δεδομένη χρονική στιγμή, εστιάζοντας στην έλλειψη ρευστότητας και την ύπαρξη των διακανονισμών που δεν επιτρέπει σε κανέναν να παρεκλίνει απ’ την περυσινή πεπατημένη.

Πάντως, ο Γιάννης Αλαφούζος ναι μεν συμφώνησε ότι δεν πρέπει κανείς να παρασυρθεί, πλην όμως τόνισε ότι τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από πέρυσι και θα γίνουν αυτά που χρειάζονται για την αύξηση ανταγωνιστικότητας της ομάδας.

Επιμένουν για Βαλιέντε

Το όνομα του Μαρκ Βαλιέντε φιγουράρει στα ρεπορτάζ της Θέλτα (κυρίως) και της Αλμερία, αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ εξακολουθούν να αναφέρουν ότι ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός -που ανήκει στη Βαγιαδολίδ, η οποία υποβιβάστηκε αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει δίχως αντάλλαγμα- εξετάζει όλες τις επιλογές του, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός.

Από πλευράς συμβολαίου, ο 27χρονος στόπερ είναι εντός «πράσινου» μπάτζετ, αλλά όταν είχε βγει για πρώτη φορά στην επιφάνεια το όνομά του, από την πλευρά του «τριφυλλιού» δεν είχαν επιβεβαιώσει ότι εντάσσεται στη σχετική λίστα.

Στην Ισπανία, εξάλλου, υποστηρίζουν ότι εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού έχει μεταφέρει πρόταση στον 29χρονο τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ Χιχόν, Αλμπέρτο Γκαρσία. Σύμφωνα με την elcomercio.es, ο ατζέντης του Γκαρσία συναντήθηκε με άνθρωπο του «τριφυλλιού» στη Βαρκελώνη, ωστόσο οι «πράσινοι» με τα τωρινά δεδομένα δεν ενδιαφέρονται για τερματοφύλακα.

Καμία συνάντηση με Καγκελμάχερ

Δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός της Μονακό, Γκάρι Καγκελμάχερ, παρά τις φήμες που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία και όσα διέρρεε η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο Καγκελμάχερ δεν βρίσκεται στην “πράσινη” λίστα των στόπερ και προφανώς δεν έγινε κάποια επαφή μαζί του από την πλευρά του “τριφυλλιού”. Εν τω μεταξύ, ο Βραζιλιάνος Καρλάο, που ήταν μεταξύ των εναλλακτικών επιλογών για τη θέση, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ.

πηγή: sport-fm.gr