Λουίς φαν Χαάλ: «Η Βραζιλία θέλει να μας αποφύγει»

Ολλανδία – Χιλή αναμετρώνται τη Δευτέρα 23/6 στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στην αναμέτρηση η οποία θα κρίνει την 1η και 2η θέση του ομίλου. Όποια ομάδα βγει δεύτερη θ’ αντιμετωπίσει την 1η του 1ου ομίλου, που πιθανότατα θα είναι η Βραζιλία. 

Λογικά, λοιπόν, ο τεχνικός των «οράνιε» Λουίς φαν Χαάλ ρωτήθηκε για το αν θέλει ν’ αποφύγει τους Βραζιλιάνους στη φάση των «16» και η απάντησή του ήταν αυτή που αρμόζει στην προσωπικότητά του.

«Δεν θέλω να αποφύγω τη Βραζιλία. Θέλω ειλικρινά να κατακτήσω την 1η θέση του ομίλου, ανεξάρτητα από το εάν ο αντίπαλος θα είναι η Βραζιλία ή όχι. Αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Βραζιλία δεν θα θέλει να μας αντιμετωπίσει, αφού παίζουμε καλά, και σημειώνουμε φανταστικά γκολ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λουίς φαν Χάαλ και απάντησε στα ολλανδικά ΜΜΕ που κατακρίνουν τους «οράνιε» για μη επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου: «Παίζουμε ένα στυλ ποδοσφαίρου πολύ επιθετικό. Πρέπει να το αντιληφθούν και τα ολλανδικά ΜΜΕ αυτό. Οι παίκτες μου θέλουν να παίζουν επιθετικά και είμαι πολύ υπερήφανος γι αυτό.

Ακόμη κατηγόρησε τον ολλανδικό Τύπο για αποκάλυψη των αγωνιστικών… μυστικών της Ολλανδίας: «Δε θέλω ο αντίπαλος να ανακαλύπτει την ομάδα εγκαίρως. Αλλά μετά τις τελευταίες ημέρες, ο ολλανδικός Τύπος προσπαθεί να ανακαλύψει την ομάδα. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα γιατί λειτουργούν εναντίον μας. Εμείς οι Ολλανδοί πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλλά από ότι βλέπω δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο».

πηγή: sentragoal.gr