Ανάλυση Κόστα Ρίκα-Αγγλία

Τελευταίο παιχνίδι για την ομάδα του Χότσον στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μιας και τα “λιοντάρια” δεν τα κατάφεραν σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αγγλίααντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Estadio Mineirao του Belo Horizonte και θα  μεταδοθεί ζωντανά από τη NERIT SPORTS (19:00, 24/6).

Στοιχημα Μουντιαλ

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Djamel Haimoudi από την Αλγερία, με βοηθούς τον Μαροκινό Redouane Achik και τον Αλγερινό Abdelhak Etchiali. Τέταρτος διαιτητής ο Alireza Faghani από το Ιράν.

Προϊστορία:
Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις 2 ομάδες, καθώς δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Μουντιαλ Κοστα ΡικαΚόστα Ρίκα 

Είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ μέχρι τώρα, καθώς έχει προκριθεί στην επόμενη φάση, από τον “όμιλο του θανάτου” όπως είχε ονομαστεί, ενώ είναι πολύ πιθανόν να καταλάβει και την πρώτη θέση στο συγκεκριμένο όμιλο. Αναβιώνοντας τον μύθο του Δαβίδ με το Γολιάθ, η Κόστα Ρίκα μετά την Ουρουγουάη ταπείνωσε ακόμα έναν Γολιάθ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ιταλίας να γνωρίσει την ήττα με 1-0 από την παρέα του Κάμπελ. Όλοι πίστεψαν ότι η νίκη απέναντι στην Ουρουγουάη την πρεμιέρα ήταν ένα πυροτέχνημα. Το ίδιο πίστεψαν και οι Ιταλοί που μπήκαν στο παιχνίδι, πιστεύοντας ότι θα το κερδίσουν μόνο με τη φανέλα. Οι Κοσταρικανοί όμως πίεζαν ασφυκτικά στον χώρο του κέντρου, είχαν “κλειδώσει” για τα καλά τον Πίρλο και το ματς πήγαινε εκεί που το ήθελαν. Ο Μπαλοτέλι έχασε βέβαια 2 καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τελικά το 0-0 παρέμενε. Μέχρι το 44′. Ο Ντίαζ σέντραρε από δεξιά και ο Ρουίζ που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν για τους Ιταλούς. Η είσοδος του Κασάνο δεν βοήθησε σε κάτι, ο Πίρλο συνέχισε να μην μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, στέλνοντας την Κόστα Ρίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη φάση των 16.

Αγωνιστικά νέα: 

Έντονα παράπονα έκαναν οι ιθύνοντες της ομάδας, για το γεγονός ότι η ΦΙΦΑ κάλεσε 7 παίχτες της ομάδας στο anti-dopping control, αντί των 2 που προβλέπει ο κανονισμός. Πλην αυτού του γεγονότος, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό και άπαντες κοιτάνε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στους Άγγλους. Για την μεγάλη επιτυχία της Κόστα Ρίκα, μίλησε και ο άλλοτε αστέρα της ομάδας, Πάολο Γουαντσοπ, “Πρέπει να κοιτάξουμε τα συναισθήματα μας και πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Πήραμε μια μεγάλη πρόκριση, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά για να “μεγαλώσουμε” σαν ομάδα” δήλωσε μεταξύ άλλων. Για το σημερινό ματς, ο Πίντο σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Οι Κάμπελ και Ρουίζ είναι 2 παίχτες που πολύ πιθανόν να ξεκινήσουν από τον πάγκο στο σημερινό παιχνίδι, προκειμένου να είναι “φρέσκοι” στα επόμενα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

Απουσίες:

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1): Νάβας – Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ – Μπαράντε, Μπόρζες, Τεχέδα, Μπολάνος – Ουρένα

 

Μουντιαλ ΑγγλιαΑγγλία

Ήρθον, είδον και απήλθον θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ακόμα μιας συμμετοχής των Άγγλων σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα “3 λιοντάρια” απογοήτευσαν το κοινό τους για ακόμα μια φορά, τι και αν φέτος οι προσδοκίες δεν ήταν οι ίδιες με προηγούμενα Μουντιάλ. Την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στην Ιταλία, ακολούθησε ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από την Ουρουγουάη με 2-1. Οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους, όμως η κατοχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής δύσκολα μετουσιωνόταν σε κάποια φάση. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 39′ σε μια αντεπίθεση των Ουρουγουανών, ο Καβάνι σέντραρε “γλυκά” και ο Σουάρεζ με κεφαλιά στην αντίθετη πλευρά έγραψε το 1-0 για τη “σελέστε”. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι συνέχιζαν να πιέζουν και τελικά κατάφεραν με το Ρούνεϊ  στο 75′, να φέρουν το ματς στα ίσα. Η χαρά τους όμως κράτησε 10 λεπτά. Στο 85′ και ύστερα από διώξιμο στην άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Σουάρεζ που έφυγε στην πλάτη της αγγλικής άμυνας και με φοβερό σουτ έγραψε το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ματς και έδωσε τέλος στα όνειρα των Άγγλων για διάκριση.
Αγωνιστικά νέα: 
11 αλλαγές αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ ότι αναμένεται να κάνει ο Χότσον στο τελευταίο ματς της ομάδας. “Θα το δω από την άποψη ότι όλοι οι παίχτες πρέπει να πάρουν κάποια λεπτά συμμετοχής μέσα στο γήπεδο. Είναι άδικο για κάποιους παίχτες, οι οποίοι ήρθαν μαζί μας στη Βραζιλία, να πουν ότι ήταν εδώ μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν την αποστολή”. Εκτός λοιπόν άπαντες στην αμυντική τετράδα πλην του Τζόνσον, ενώ στο κέντρο θα δούμε τον Λάμπαρτ, στην τελευταία του ίσως εμφάνιση με τα χρώματα της εθνικής Αγγλίας. Το θέμα που προέκυψε με τον Σο και το σκάνδαλο σχετικά με το όνομα του, ίσως του στερήσει την παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Για την κορυφή της επίθεσης, ίσως δεν έχουμε αλλαγές, αν και είναι πιθανόν να ξεκινήσει ο Λάμπερτ.


Aπουσίες: Τσάμπερλεϊν (Μ, 15/3)

Πιθανή Ενδεκάδα (4-3-3): Χαρτ – Τζόνσον, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπέινς – Λαλάνα, Λάμπαρτ, Γουίλσιρ – Μπάρκλει, Στάριτζ, Λάμπερτ

Betting Tips:
* Το 2-3 σύνολο γκολ σημειώθηκε στα 2 πρώτα παιχνίδια των Άγγλων στη διοργάνωση
* Τουλάχιστον 1 τέρμα έχει σημειώσει η Κόστα Ρίκα και στα 7 προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες
* Τουλάχιστον 2 τέρματα δέχεται η Αγγλία, στα 3 πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε Μουντιάλ
* Σε 5/6 τελευταία της παιχνίδια (φιλικά και επίσημα), η Κόστα Ρίκα δέχεται τουλάχιστον 1 τέρμα
Εκτίμηση:
Αντίθετες πορείες για τις 2 ομάδες, με τη “μεγάλη” Αγγλία να απογοητεύει το κοινό της σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και τη “μικρή” Κόστα Ρίκα να αφήνει άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Σίγουρα τα “3 λιοντάρια” δε θα θελήσουν να φύγουν χωρίς βαθμό από τη διοργάνωση και θα κυνηγήσουν τη νίκη. Από την άλλη οι Κοσταρικανοί, με ακόμα λιγότερο άγχος, θα μπορέσουν να βρουν κάποιο τέρμα.  πηγή: foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222