Καραγκούνης: «Πρόκριση… δικαιοσύνης»

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας τόνισε πως με το πέναλτι στις καθυστερήσεις και τη νίκη – πρόκριση της Ελλάδας, επιβλήθηκε δικαιοσύνη στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Ήταν αυτό που θέλαμε από την αρχή, το είχαμε πει όλα τα παιδιά από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε εδώ. Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση που δεν το είχαμε καταφέρει ποτέ ξανά. Το πετύχαμε και το κάναμε με εμφατικό τρόπο. Ήρθε το γκολ στο 90’, ενώ είχαμε χάσει ευκαιρίες και είχαμε δοκάρια, αλλά καμιά φορά έτσι είναι και πιο γλυκό», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ φιλόδοξοι, το έχουμε πει και το έχουμε δείξει. Στα τελευταία δέκα λεπτά όλοι θέλαμε να υπάρξει δικαιοσύνη. Με μια φάση ο αντίπαλος μας έκανε ένα γκολ και η ισοπαλία δεν ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε τον Θεό που τα καταφέραμε, ελπίζω να κάναμε τους Έλληνες περήφανους, έχουμε πέντε μέρες να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι, όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά».

Τέλος, για το πόσο θα συνεχιστεί η παρουσία της Ελλάδας στη Βραζιλία, ανέφερε: «Μας αρέσει που είμαστε εδώ, είναι ένα καταπληκτικό Μουντιάλ που θα γίνει ακόμα καλύτερο με την παρουσία της Ελλάδας. Είμαστε εδώ, κόντρα σε όλους, όχι τους Έλληνες, αν και μερικοί κάνουν κριτική σε εμάς, δεν τους αρέσει το στάιλινγκ και όλα αυτά, δεν πειράζει. Εμείς καταφέραμε παλικαρίσια να περάσουμε, ελπίζω να κάναμε όλους τους Έλληνες περήφανους και σε πέντε ημέρες να πανηγυρίσουμε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία!»