Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ παρουσίασε τις αλλαγές στο χάρτη του Ελληνικού Βόλεϊ

Τα θέματα των αλλαγών της οργάνωση της ΕΟΠΕ και των πρωταθλημάτων κυριάρχησαν στην συνένεντευξη Τύπου του προέδρου, Αχιλλέα Μαυρομάτη.
«Είδαμε ότι με τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, δεν μπορούμε να περιμένουμε. Έπρεπε να χαράξουμε μόνοι μας την επόμενη μέρα.  Πήραμε αποφάσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε γιατί μπορούν να προσφέρουν στο καλό του αθλήματος. Μπορεί να έχουμε αντιδράσεις γιατί δεν υπήρχε ομοφωνία, αλλά τελικά υπήρξε ομόφωνη υιοθέτηση τους συνόλου των ζητημάτων γιατί  ήταν η μονή λύση. Τέθηκε στη γενική συνέλευση και κανείς δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει μια διαφορετική πρόταση. 

Αλλάζουμε τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας ολόκληρης της ομοσπονδίας. Το ΔΣ δεν χρειάζεται να συνεδριάζει κάθε 15 μέρες, αλλά ανά 2-3 μήνες με συγκεκριμένες παρουσιάσεις. Η ομοσπονδία δεν διοικείται με αυτόματο πιλότο.

Το καλεντάρι της ομοσπονδίας όφειλε να ανακοινώνεται στην έναρξη της περιόδου. Είπαμε φέτος να τηρηθεί και ανακοινώσαμε ημερομηνίες.

Οι επιτροπές της ομοσπονδίας θα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.  Θα συνεδριάζουν σε ετήσια βάση. Σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε η επιτροπή ανάπτυξης και συζητήθηκαν όλες οι προτάσεις και μένει η υλοποίηση. Η υλοποίησή  τους είναι θέμα των στελεχών της ομοσπονδίας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος από τη διοίκηση για να υλοποιήσουν κάτι που βρίσκεται στον κανονισμό. Θέλει αλλαγή νοοτροπίας.

Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης των ενώσεων. Πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να υλοποιήσουν την λειτουργία του αθλήματος στον χώρο ευθύνης τους. Η καθημερινή τριβή μας με τις ενώσεις είναι σε οικονομικά θέματα. Έχω τη βεβαιότητα ότι οι ενώσεις θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Τους ζητώ μόνο να μελετήσουν και να υλοποιήσουν.  Αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει μια συνάντηση των ενώσεων για να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει το πλάνο και να προχωρήσουμε

Ο στόχος πρέπει να είναι σταδιακή απεξάρτηση από το κράτος. Κάθε χρόνο είμαστε και καλύτερα. Προχωράμε με αργά βήματα και με την ελπίδα ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει. Έχουν γίνει λάθη, αλλά είμαστε σε μια κατεύθυνση στην οποία μόνο αν υπάρξει  συστράτευση θα υλοποιήσουμε το στόχο μας.

Άλλο ένα θέμα είναι οι προθεσμίες που δεν τηρούνται είτε από τα σωματεία, είτε από τις ενώσεις, είτε από την ίδια την ομοσπονδία. Θα πρέπει τα στελέχη αν μην ασχολούνται με θέματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα.  Αν από την αρχή κλειστεί το πρόγραμμα της χρονιάς, ένα μεγάλος φόρτος εργασίας θα φύγει. Άρα πρέπει να συνεργαστούν και τα σωματεία σε αυτό το θέμα.

Στο θέμα με τις μετακινήσεις. Έχει μπει στην προκήρυξη, ότι εκεί που υπάρχουν μετακινήσεις θα υπάρχει χρονικός περιορισμός τέλεσης του αγώνα. Θα πρέπει να γίνονται νωρίς για να μειωθούν οι διανυκτερεύσεις»

Το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων

Για την Α1 ανδρών υπάρχει μια πρόταση της ομοσπονδίας με αποδέκτες την ΕΣΑΠ και τον ΠΑΣΑΠ. Παράλληλα εστάλη μια επιστολή στον κ. Ανδριανό για να παρέμβει. Στο επιμέρους ζήτημα των ξένων θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο, εφόσον δεν υπάρξει συνεννόηση.

Εμείς, θα δεχθούμε τους 4 ξένους , αν οι ομάδες δεχθούν το αίτημα των αθλητών για αδειοδότηση για να μην υπάρχουν χρέη. Εδώ έρχεται και το πάγιο αίτημά μας για άνοδο και υποβιβασμό 3 ομάδων. Περιμένουμε την απάντηση της ΕΣΑΠ σε αυτό το θέμα

Παράλληλα,  η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε το ενδεχόμενο δημιουργίας μια κατηγορίας ανάμεσα στην Volleyleague  και την Α2. Η ιδέα αυτή με βρίσκει σύμφωνο αν υπάρχουν ομάδες που θα μπορέσουν να καλύψουν τη δαπάνη της λειτουργίας της κατηγορίας, χωρίς να υπάρχουν τα έσοδα. Υπάρχει πρόταση και στην ΕΣΑΠ να συμμετέχει στις δαπάνες. Στο τέλος της εβδομάδας να ανακοινωθεί από την ομοσπονδία αν τελικά θα γίνει η Pre League.

«Για το πρωτάθλημα γυναικών, το περσινό σύστημα αποδεικνύεται επιτυχημένο.  Για την Α1 βρήκαμε ένα σύστημα που δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το θέμα του μάρκετινγκ.  Το γήπεδο πρέπει να γίνει ο χώρος που ο καθένας να μπορεί  να πάει την οικογένειά του.  Το θέαμα είναι ωραίο, αλλά θα χρειαστεί να βοηθήσουν οι ομάδες που έχουν φιλάθλους εκτός βόλεϊ.

Στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών θεσπίζεται η μέρα Κυριακή για να δώσουμε ώθηση στην κατηγορία. Ώθηση θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και με την αύξηση  του αριθμού των ομάδων από 36 σε 40 από την μεθεπόμενη περίοδο.

Στο κύπελλο κρατάμε το σύστημα διεξαγωγής. Θα αλλάξει μόνο ότι στην δεύτερη φάση θα περνούν από της ενώσεις  4 ομάδες και όχι 2.

Αυτό που αλλάζουμε είναι επίσης τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Έχουμε 12 πόλεις της Ελλάδας στις οποίες θα πραγματοποιηθούν 12 ημιτελικές και τελικές φάσεις ηλικιακών πρωταθλημάτων. Αν ξέρουμε από τώρα που θα γίνουν, μπορεί το τμήμα μάρκετινγκ να εξασφαλίσει τα έσοδα που χρειάζεται»  πηγή: taklin.gr