Πρόσκληση συμμετοχής για την πορεία 23 χιλιομέτρων “Λεωνίδα Τρόπαιο”…

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ

 Aυτοθυσία, υπακοή, γενναιότητα, ελευθερία…

Οι Θερμοπύλες είναι ένας τόπος μαρτυρίας, που αποπνέει τις πολιτισμικές αξίες των Σπαρτιατών, αυτές που έκαναν τον Ξέρξη να απορεί για εκείνους τους τρομερούς πολεμιστές, που χτένιζαν τα μαλλιά τους καθώς ετοιμάζονταν να δεχθούν έναν ωραίο θάνατο.

Πρόκειται για ένα συμβολικό κατόρθωμα των ιδιόρρυθμων ελληνικών χαρακτηριστικών, τα οποία συνθέτουν την   ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ  στο όνομα μιας υψηλότερης συλλογικής υπόθεσης, της φιλοπατρίας και της ελευθερίας.

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, πρωτίστως από ηθική άποψη. Οι Σπαρτιάτες πολέμησαν γενναία εναντίον εχθρού υπέρτερου σε όγκο και παρέμειναν στις θέσεις τους, πολεμώντας μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι η σύγκρουση ήταν  άνιση.  Αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας για την πατρίδα.

Είμαστε μια ομάδα απλών Ελλήνων, που πιστεύουν ότι πρέπει να τιμούμε και να προβάλλουμε περισσότερο τη θυσία του Βασιλιά Λεωνίδα και των οπλιτών του, που πολέμησαν τους Πέρσες στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ.

Κάθε Σεπτέμβριο, ξεκινώντας απο το 2011, οργανώνουμε το “Λεωνίδα Τρόπαιον”, μια Πορεία Τιμής  25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο, ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να βαδίσουν όλη την απόσταση.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία ιδιωτών με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα και  ΔΕΝ έχει σχέση με οποιοδήποτε οργανισμό, κίνηση, ή άλλο φορέα.

Απο τις 13 Ιουνίου 2012, η εκδήλωση τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η μάχη των Θερμοπυλών είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της στρατιωτικής μας ιστορίας, το οποίο συνέβαλε στη φήμη που απολαμβάνει η Αρχαία Ελλάδα παγκοσμίως. Η μη απόδοση τιμής από τους νεοέλληνες στο Λεωνίδα και τους συμπολεμιστές του αποτελεί προσβολή για το μέγεθος του ιστορικού γεγονότος και την ηθική του διάσταση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί και είναι έργο και ευθύνη όλων μας.

Προς ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος και με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα της ανθρωπότητας στην ελευθερία

οργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Πορεία τιμής με την επωνυμία

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2014

την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

επί της διαδρομής της Ανοπαίας ατραπού

Η διαδρομή έχει μήκος 23 χιλιόμετρα περίπου· ξεκινάει από υψόμετρο 837μ., ανεβαίνει στα 1117μ. και εκείθεν κατεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας.  Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδρομής : 5-6 ώρες περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του τροπαίουhttp://leonidatropaio.wordpress.com/

Για πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε στον κ. Σκαρμαλιωράκη ([email protected])ή στον Π. Μαυρόπουλο, 6947997081 ([email protected]).

                                                                  Σας περιμένουμε όλους

Η οργανωτική επιτροπή

Π. Μαυρόπουλος

Χ. Νοταρίδης

Σ. Κουτρής

Κ. Σκαρμαλιωράκης

Χ. Τετριμίδας