Στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας οι παίδες του Σπαρτιατικού. Καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν τα έξοδα ταξιδιού για τη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

To τελευταίο τριήμερο ομαδικό άθλημα (το οποίο έχει αθλητές ΜΟΝΟ από την Σπάρτη και περιοχές της Λακωνίας και δεν αμείβονται) και συγκεκριμένα το τμήμα βόλεϊ  Παίδων του Σπαρτιατικού πρόσεφερε την μεγαλύτερη επιτυχία στη πόλη της Σπάρτης για τη φετινή σεζόν εξασφαλίζοντας μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας και εισιτήριο για τους αγώνες του Β’ ομίλου του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων το οποίο ξεκινά αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου στο Κατσάνειο στη Θεσσαλονίκη.   Στην ακόλουθη εικόνα βλέπετε το πρόγραμμα του Β’ ομίλου, ο Σπαρτιατικός είναι ο Δευτ/της Πελ/νήσου και αγωνίζεται στις 14:00, σε λιγότερο από 24 ώρες.

 

programmavolei

Μαθητές λυκείου χωρίς την παραμικρή οικονομική αμοιβή, μέσα από τις προπονήσεις και τις προσπάθειές τους εντός παρκέ τιμούν τη πόλη της Σπάρτης. Και εδώ προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα.   Για να μπορέσει η 14μελής αποστολή να ταξιδέψει αύριο στη Θεσσαλονίκη απαιτείται ένα χρηματικό ποσό, το οποίο δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή το τμήμα βόλεϊ του Σπαρτιατικού, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία δεν μπορεί να διαθέσει. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μικρά με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ομάδας να τρέχουν για να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να μπορέσει η αποστολή να ταξιδέψει στην Θεσσαλόνικη.  Και εδώ γεννιούνται οι παρακάτω απορίες που θα πρέπει να μας απασχολήσουν:

– πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το βόλεϊ καθώς και άλλα αθλήματα χαμηλής προβολής τα οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, χρειάζονται και απαιτούν κάθε μορφής στήριξη (είτε οικονομικής, είτε προβολής είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο) προκειμένου να μπορέσουν οι ομάδες να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους.

– σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά συνθήκες, για να μπορέσουν να επιβιώσουν έχουν ανάγκη στήριξης περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτά αθλήματα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε μεγάλη δίψα για αθλητικές διακρίσεις στη Σπάρτη και στο Νομό Λακωνίας γενικότερα κάτι που αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την αξιοθαύμαστη στήριξη της ομάδας ποδοσφαίρου της Α.Ε. Σπάρτη όταν πριν από ένα μήνα περισσότεροι από 2000 ανά αγώνα κατέκλυσαν το δημοτικό στάδιο για να παρακολουθήσουν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική και άλλοι 800 περίπου ταξίδεψαν για τον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα στο Κιβέρι.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι ο Δήμος Σπάρτης και ο Οργανισμός Νεολαίας και ‘Αθλησης βοήθησαν τα μέγιστα στην άριστη διεξαγωγή της τελικής φάσης προσφέροντας τα έξοδα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Μέχρι αργά σήμερα το βράδυ οι άνθρωποι της ομάδας θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό. Ευελπιστώ ότι οι προσπάθειές τους θα φέρουν αποτέλεσμα και τους ζητώ συγγνώμη γιατί έπρεπε να είχα δημοσιεύσει την είδηση από χθες ή και ακόμη νωρίτερα.  Θα σας ενημερώσουμε για την οποιαδήποτε εξέλιξη.

 

Τελική φάση πρωταθλήματος παίδων ΕΣΠΕΠ

‘Ηταν ένα καταπληκτικό τρίημερο στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης όπου διεξήχθησαν 6 αγώνες βόλεϊ παίδων μεταξύ των ομάδων του Σπαρτιατικού, ΕΑ Πατρών, Θησέα Πατρών και Παμβοχαϊκού.  Η ομάδα της πόλης μας κατέκτησε πανάξια την δεύτερη θέση νικώντας την Δευτέρα τον Θησέα Πατρών με 3-0 σετ, την Τρίτη τον Παμβοχαϊκό με 3-1 σετ και χθες Τετάρτη έχασε από την ΕΑ Πατρών στο τάι μπρεικ με 3-2 σετ.  Τα  σκορ ανά σετ ήταν Σπαρτιατικός-ΕΑ Πατρών: 15-25, 27-25, 21-25, 25-16, 6-15. Ο κόσμος ήταν παρών και σε αυτή την προσπάθεια των παιδιών. Το isports.gr κάλυψε την διοργάνωση και μπορείτε να ενημερωθείτει και να δείτε εικόνες από τους αγώνες του Σπαρτιατικού στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Σπαρτιατικός-Παμβοχαϊκός

Σπαρτιατικός-Θησέας Πατρών

Τσαρούχας Ανδρέας

Οι φωτογραφίες είναι από τον Kirillo Samarits, επισκεφθείτε την σελίδα του στο facebook πατώντας στο ΕΔΩ 

DSC_0103 DSC_0102 DSC_0099 DSC_0098 DSC_0096 DSC_0090 DSC_0089 DSC_0065 DSC_0076 DSC_0077 DSC_0079 DSC_0080 DSC_0081 DSC_0084 DSC_0064 DSC_0063 DSC_0062 DSC_0061 DSC_0057 DSC_0016-2 DSC_0013-2