Ανάλυση Κολομβία – Ουρουγουάη

Φτάσαμε στα μισά του δρόμου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και περνάμε πλέον στη φάση των 16 και στα νοκ άουτ παιχνίδια όπου η φράση ο θάνατός σου η ζωή μου βρίσκει την τέλεια ερμηνεία.

Στοιχημα μουντιαλ

Κολομβία και Ουρουγουάη τίθενται αντιμέτωπες στο θρυλικό Μαρακανά (78.838) που βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο καιρός την ώρα του αγώνα θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ (23:00).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός Bjorn Kuipers, με βοηθούς τους επίσης Ολλανδούς Sander Van Roekel και Ervin Zeinstra. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νορβηγός Svein Oddvar Moen.

Προϊστορία:
Πλούσια η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων μιας και πρόκειται για ένα παραδοσιακό Λατινοαμερικάνικο ντέρμπι. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 38 φορές με την Κολομβία να μετράει 11 νίκες, την Ουρουγουάη 18 νίκες, ενώ 9 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς νικητή.

Πως προκρίθηκαν:
Η Κολομβία ήταν το φαβορί του 3ου ομίλου και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά τερματίζοντας πρώτη και μάλιστα κάνοντας το απόλυτο με 3 νίκες. Από την άλλη η ”σελέστε ” πέρασε ως δεύτερη πίσω από την μεγάλη έκπληξη Κόστα Ρίκα από τον 4ο όμιλο αφήνοντας εκτός συνέχειας τα δύο φαβορί του ομίλου την Ιταλία και την Αγγλία. Η Ουρουγουάη είχε 2 νίκες με Αγγλία και Ιταλία και μία ήττα από την Κόστα Ρίκα.

Κολομβία
Είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση, ωστόσο δεν χαρίστηκε στην Ιαπωνία της οποίας επικράτησε με 1-4 κάνοντας το τρία στα τρία στον όμιλο. Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο και παρόλο που προηγήθηκε με πέναλτι του Κουαδράδο στο 17′ δεν είχε ρυθμό με συνέπεια να δεχτεί την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές πίεσε και πήρε ξανά το προβάδισμα στο 55′ με τον Μαρτίνεζ. Η Ιαπωνία ανοίχτηκε άφησε κενούς χώρους τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι ” καφετέρος ” δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους κάνοντας αρχικά το 1-3 με τον Μαρίνεζ και πάλι στο 82′, ενώ το σκορ έκλεισε ο Ροντρίγκεζ στο 89′. Με αυτόν τον τρόπο η Κολομβία πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση πετυχαίνοντας 3 νίκες στη φάση των ομίλων και μάλιστα παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. ” Παρά τις αλλαγές η ομάδα διατήρησε την ταυτότητά της και αυτό είναι το πιο θετικό ” σχολίασε ο Πέκερμαν μετά το τέλος του αγώνα με τους Ιάπωνες.

Αγωνιστικά νέα:
Η Κολομβία δείχνει να βελτιώνεται και να ανεβάζει στροφές παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο. Ήταν θετική στην πρεμιέρα με την Ελλάδα, ανέβασε στροφές απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στο παιχνίδι με την Ιαπωνία και παρά τις αλλαγές έκανε το καλύτερο της παιχνίδι. Στα αγωνιστικά , ο στόπερ Γέπες που έχασε τον αγώνα με την Ιαπωνία λόγω ενοχλήσεων επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας. Ο επιθετικός Μπακά που δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής, είναι πλέον έτοιμος να βοηθήσει όποτε χρειαστεί. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Πέκερμαν εν όψει Ουρουγουάης και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Απουσίες: –

Πιθανή Ενδεκάδα (4-2-3-1): Οσπίνα – Αρμέρο, Γέπες, Ζαπάτα, Σούνιγκα – Αγκιλάρ, Σάντσες – Ιμπάρμπο, Ροντρίγκεζ, Κουαδράδο – Γκουτιέρεζ


Ουρουγουάη
Παίζοντας με Ιταλικό στυλ απέναντι στην Ιταλία κατάφερε με κεφαλιά του Γκοδίν στο 81′ να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Κομβική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η αποβολή του Μαρκίζιο στο 59′ που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ιταλών. Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλή ζέστη και υγρασία και ήταν αναμενόμενο να κινηθεί σε πολύ χαμηλό τέμπο και αργό ρυθμό. Παιχνίδι τακτικής και σκοπιμότητας και από τους 2 με τον Ταμπάρεζ να ξεκινάει με 5 πίσω και τη ” σκουάντρα ατζούρα ” να παίζει με στόχο το μηδέν. Τελικά το ” χρυσό ” κεφάλι του Γκοδίν έδωσε τη λύση και τη νίκη πρόκριση στη ” σελέστε ”, μια νίκη που αποδεικνύεται πύρρειος καθώς ο φακός έπιασε τον υπότροπο Σουάρεζ να δαγκώνει τον Κιελίνι. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και στον αγγλικό αλλά και στον ιταλικό τύπο με την Φίφα να καλεί τον παίχτη σε απολογία και τελικά να του επιβάλει τιμωρία 9 διεθνών αγωνιστικών και τεσσάρων μηνών αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση.

Αγωνιστικά νέα:
Μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του Σουάρεζ στο στρατόπεδο της Ουρουγουάης επικρατεί παγωμάρα, κάτι που είναι λογικό μιας και μιλάμε για τον κορυφαίο παίχτη της ομάδας και δήμιο της Αγγλίας στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων. Από κει και πέρα λογικά επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο μπακ Περέιρα, ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Γκαστόν Ραμίρεζ στη μεσαία γραμμή. Απουσίασε στα 2 τελευταία ο αρχηγός Λουγκάνο αλλά τα κενό καλύφθηκε επάξια από τον πιτσιρικά στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης Χιμένεζ.

Απουσίες:
Σουάρεζ (Ε, 77/38), Λουγκάνο(?) (Α, 94/9) Πιθανή Ενδεκάδα (4-4-2): Μουσλέρα – Κάσερες, Γκοδίν, Χιμένεζ, Περέιρα – Ροντρίγκεζ, Λοδέϊρο, Αρέβαλο, Γκονζέλες – Στουάνι, Καβάνι 


Betting Tips:
* Τα τελευταία 5 παιχνίδια της Κολομβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν έρθει όβερ 2.5 γκολ
* Η Κολομβία έχει κερδίσει τα τελευταία 4 παιχνίδια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο
* Η Κολομβία έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 φορές στα 5 τελευταία παιχνίδια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
* Ο Χαμές Ροντρίγκεζ έχει σκοράρει σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια.

Εκτίμηση:
Χωρίς τον Σουάρεζ στην επίθεσή της η Ουρουγουάη χάνει το μεγάλο επιθετικό της όπλο, τον παίχτη που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, να αιφνιδιάσει και να κρίνει ένα παιχνίδι όπως φάνηκε και με την Αγγλία. Με αυτές τις συνθήκες η Κολομβία είναι το φαβορί της αναμέτρησης γιατί έχει καλύτερη ψυχολογία, είναι καλύτερη δημιουργικά και έχει σε πολύ καλή κατάσταση τον Κουαδράδο και τον Ροντρίγκεζ. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι καθώς μιλάμε για νοκ άουτ αναμέτρηση και η ” σελέστε ” θα βγάλει τη γνωστή σκληράδα, όμως με τα δεδομένα που έχουμε η Κολομβία είναι ένα κλικ παραπάνω για να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

πηγή:foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222