Ναδάλ: “Και τώρα παραλία” (βίντεο)

nadalparalia

Δε φάνηκε να είναι και  τόσο απογοητευμένος για την ήττα του από τον Νικ Κύργιο ο Rafael Nadal, ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν έπαιξε άσχημα, έκανε ότι μπορούσε και η επόμενη μέρα του περιλαμβάνει… παραλία! Ο 28χρονος Ισπανός, έκανε πολύ ωραίες δηλώσεις, αφού έδωσε μεν τα παράσημα στον 19χρονο για τη σπουδαία εμφάνισή του, αλλά τον “προειδοποίησε” για τις μεγάλες ευθύνες που φέρνει ο δρόμος της κορυφής.

“Αυτό το άθλημα είναι μια ψυχολογική μάχη. Όταν είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου όλα είναι πιο εύκολα, δεν υπάρχει καθόλου πίεση, δεν έχεις τίποτα να χάσεις και τα βλέπεις όλα θετικά. Όλοι βλέπουν μόνο τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού σου. Όταν όμως ανεβαίνεις επίπεδο η πίεση αυξάνεται και η κριτική γίνεται όλο και πιο σκληρή. Θα δούμε στο μέλλον αν θα καταφέρει να είναι στο ψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια. Εγώ του εύχομαι τα καλύτερα”, είπε ο Nadal, ο οποίος δε μοίρασε φανφάρες στον Κύργιο, αλλά ουσιαστικά τον βοήθησε να μείνει προσγειωμένος στην πραγματικότητα, κάτι που χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά τη δική του προσπάθεια, ο Nadal δεν υποτίμησε καθόλου τον αντίπαλό του, εξηγώντας ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τη δικιά του εμφάνιση: “Δεν έπαιξα άσχημα. Είχα τις ευκαιρίες μου και δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Σε αυτή την επιφάνεια όταν έχεις έναν αντίπαλο που παίζει με τόση δύναμη στα χτυπήματά του θα έχεις και μεγάλα προβλήματα.”

Στο τέλος της συνέντευξης, ο κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Κύργιο που θα είναι στο All England Club και αύριο, χωρίς να νιώθει και τόσο άσχημα αφού εκείνος θα βρίσκεται στην παραλία!

Πηγή : tennisnews.gr