«1ο κύπελλο πυγμαχίας Τσαγκράκεια» στην Αρεόπολη στις 5 Ιουλίου

Με στόχο να γίνει θεσμός θα διοργανωθεί στις 5 Ιουλίου στην Αρεόπολη της Μάνης το «1ο κύπελλο πυγμαχίας Τσαγκράκεια». Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή του συλλόγου «Λεωνίδας», Πουλίκο Τσαγκράκο, ο οποίος το 1985 ίδρυσε το σωματείο από το οποίο βγήκαν δεκάδες αθλητές που πρωταγωνίστησαν σε πανελλήνιες διοργανώσεις και εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες.

 

«Το κύπελλο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα μου Πουλίκου. Καλλιέργησε το άθλημα της πυγμαχίας και μύησε σε αυτό δεκάδες νέα παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιθύνοντες από τον δήμο Ανατολικής Μάνης και τον δήμαρχο για τη στήριξη της διοργάνωσης», δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Τσαγκράκος.

Στην Αρεόπολη Λακωνίας έχει δημιουργήσει παράρτημα του συλλόγου ο, επί σειρά ετών, πρωταθλητής Ελλάδος και 5ος στους έφηβους στον κόσμο, Πουλίκος Τσαγκράκος. Στη διοργάνωση της Αρεόπολης θα πάρει μέρος, όμως, και ο άλλος εγγονός του ιδρυτή του «Λεωνίδα», ο 19χρονος Πουλίκος – Παύλος Τσαγκράκος, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής ομάδας και έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

«Αποτελεί τιμή για εμένα να πάρω μέρος στους αγώνες που γίνονται στη μνήμη του παππού μου και που αποτελούν και εγκαίνια της σχολής πυγμαχίας που έχει φτιάξει ο ξάδελφός μου. Τον αντίπαλό μου δεν τον ξέρω αλλά είμαι έτοιμος για να προσφέρουμε ένα πλούσιο αθλητικό θέαμα σε όσους έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μας», υπογράμμισε ο νεαρός πρωταθλητής, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής πυγμαχίας.

Ο Πουλίκος Παύλος Τσαγκράκος θα αγωνιστεί στα 75κ., απέναντι στον αθλητή του Παναθηναϊκού, Ηλία Ζωγράφο. Οι άλλες πυγμαχικές συναντήσεις: Ανδρες: 64κ.: Θόδωρος Ριτζάκης (Παναθηναϊκός) – Αλέξανδρος Τσανικίδης (Αλέξανδρος). Γυναίκες: Ευφροσύνη Κατζόγια (Τόφαλος) – Ερωφίλη Κουμαντάκη (ΜΑΣ Αίας). Νέοι: 64 κ.: Αναδτάσιος Ξενίδης (Μπάλιος) – Γιώργος Σωτηρόπουλος (Μπάλιος), 75 κ.: Χαράλαμπος Αβραμίδης (ΣΒΑ Πολυδάμας Αρτας) – Θανάσης Λάιος (ΠΓΣ Αμφιλοχίας). Παίδες: 60κ.: Ραφαήλ Σπανάκος (Μπάλιος) – Χρυσόστομος Μπακαμίτσος (ΠΓΣ Αμφιλοχίας). Κορασίδες: 60 κ.: Μαρία Κουράκου (Λεωνίδας) – Ζωή Παπαδοπούλου (Τόφαλος). Στις επιδείξεις των ακαδημιών θα βρεθούν στο ρινγκ οι: 30 κ.: Ηλίας Καλαντώνης (Λεωνίδας) – Στυλιανός Αλευρομάγειρος (Λεωνίδας), Κώστας Δρίζος (Μπάλιος), 40 κ.: Παναγιώτης Καλαντώνης (Λεωνίδας), Σάββας Ορφανίδης (Αλέξανδρος Αχαρνών), 75 κ.: Ανδρόνικος Λιάπης (Μπαλιος) – Νικόλαος Αυγέρης (ΠΓΣ Αμφιλοχίας) και οι 50 κ.: Νικολέτα Γούδη (Λεωνίδας) – Χριστίνα Μαγγιόρου (Λεωνίδας), 62 κ.: Βικτώρια Μπακαμήτσου (ΠΓΣ Αμφιλοχίας) – Σταματίνα Γούδη (Λεωνίδας).

Πηγή : sentragoal.gr