Με αυτόν θα «έπεφταν τα τσιμέντα» στο ΣΕΦ

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για την επιλογή του Ντιλέινι να πάει στην Λοκομοτίβ και τις λύσεις, που έχει πλέον ο Ολυμπιακός για την θέση του γκαρντ.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι εδώ και κάνα μήνα έγινε «εφιάλτης» για μας τους δημοσιογράφους, αλλά και για τους Ολυμπιακούς: μέλη της ΚΑΕ και φιλάθλους. Κατ’ αρχάς, η πληροφόρηση (όχι μόνο η δική μας) ήταν ότι ο Αμερικάνος είχε συμφωνήσει προφορικά με τους Πειραιώτες. 

Την αλήθεια ίσως και να μην την μάθουμε ποτέ, η ουσία είναι ότι ο πρώην γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου δεν πήρε τον δρόμο για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, αλλά αυτόν, που οδηγεί στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Με το ποσό, όπως αναφέρθηκε, των 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια. Ποσό μεγαλύτερο από εκείνο, που είχαν προσφέρει οι «ερυθρόλευκοι» και με το οποίο -όπως αναφέραμε παραπάνω- ξέραμε ότι είχε συμφωνήσει ο παίκτης. Στο διαδίκτυο με το πού έγινε γνωστό ότι ο Ντιλέινι πήγε στην Ρωσία με το συγκεκριμένο ποσό, έγινε «μάχη» υπό την έννοια ότι υπήρξε κόσμος, που του την «έπεσε» για το ότι επέλεξε μία ομάδα μικρότερου βεληνεκούς από τον Ολυμπιακό ελέω χρημάτων. Ο Αμερικάνος έδωσε μία πειστική απάντηση, αλλά η κανονική απάντηση είναι μία: πρόκειται για επαγγελματία αθλητή, που πάνω από όλα κοιτάει το οικονομικό κομμάτι. Και το κάνει αυτό για πολλούς λόγους, που ο καθένας μπορεί να καταλάβει. 

Αν π.χ. μία ομάδα προσφέρει ετησίως σε έναν παίκτη 500.000 δολλάρια και μία άλλη, υψηλότερου αγωνιστικού επιπέδου, 400.000 δολλάρια, ε τότε ναι, να πας στην δεύτερη ομάδα. Αν, όμως, η διαφορά στο οικονομικό είναι πολύ μεγαλύτερη, τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να αρνηθείς τα χρήματα. 

Αφήστε, που στη περίπτωση του Ντιλέινι μπορεί να μην έπαιξε ρόλο μόνο το οικονομικό. Υποθέσεις κάνουμε, μπορεί ο τύπος να θέλει να είναι πρώτος στο χωριό και όχι δευτεροτρίτος στην πόλη. Ο Ντιλέινι δεν είδε, δεν έμαθε ότι ο Ολυμπιακός έχει και Σπανούλη, και Σλούκα και Μάντζαρη και Λαφαγιέτ; Και ρώτησε και έμαθε και καλά μάλιστα. Αλλά εμείς πιστεύουμε ότι τον βασικό ρόλο τον έπαιξε το οικονομικό: 2.5 εκ. δολλάρια για δύο χρόνια για έναν παίκτη, που δεν έχει κάνει τίποτα στην Ευρωλίγκα είναι τεράστιο ποσό, δεν συμφωνείτε; 

Το θέμα πλέον είναι τι κάνουν οι Πειραιώτες από δω και πέρα. Ο Κάρλον Μπράουν, αγωνιστικά, είναι αυτός, που τους ταιριάζει περισσότερο, από τη στιγμή, που είναι «πλάγιος» παίκτης. Μόνο, που και αυτός έχει μεγάλη ζήτηση και όχι αδικαιολόγητα, αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Ισραήλ. Την ίδια ώρα στη λίστα του Μπαρτζώκα υπάρχουν και ο Τζέρελς με τον Λούκας Γκόρντον, αλλά για να πατήσει ένας από τους δύο στον Πειραιά, χρειάζεται 1 εκ. δολάρια ετησίως. Τουλάχιστον. Ο Τζέρελς προέρχεται από τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του (με την Αρμάνι), ο Λούκας Γκόρντον έπαιρνε 1.2 εκ. δολλάρια στην Εφές, την ίδια ώρα, που και ζήτηση από άλλες ομάδες έχει, και η Εφές δεν αποκλείεται να τον κρατήσει. 

Δεν αποκλείεται να δούμε τον Ολυμπιακό να στρέφεται στην αγορά του ΝΒΑ. Εκεί, όπου είναι ελεύθερος και ο κάποτε παίκτης του, Τζανίρο Πάργκο. Αλλά και ο Τζόρνταν Φάρμαρ. Ε, ναι ο Φάρμαρ είναι παίκτης, με τον οποίο θα έπεφταν στα τσιμέντα στο ΣΕΦ. Δεν είναι παίκτης. Είναι παικταράς. Δύσκολα, όμως, ο Φάρμαρ θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Πολύ δύσκολα.  πηγη: sport-fm.gr