Προγράμματα για παιδιά 5-9 ετών από την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης

Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, καλωσορίζει τους μικρούς φίλους της σε σειρά θερινών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Όψεις βυζαντινού πολιτισμού» προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

               Οι δράσεις θα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5–9 ετών), θα διαρκούν περίπου 90΄ και θα πραγματοποιούνται στο Παλαιό Δημαρχειακό Μέγαρο (Κεντρική Πλατεία, νότια αίθουσα  – 1ος όροφος), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη [9, 10, 16, 17, 23 και 24 Ιουλίου  από τις 10 – 13:15 μ.μ. (επαναλαμβανόμενες)].  Μέσω προφορικής παρουσίασης, εποπτικού και απτικού υλικού, τα παιδιά θα ανακαλύπτουν στοιχεία της διατροφής και της ενδυμασίας των βυζαντινών χρόνων και θα συμμετέχουν στα βιωματικά εργαστήρια που πλαισιώνουν τις δράσεις. Απαραίτητη κρίνεται η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων.

               Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς και/ή κηδεμόνες να επικοινωνούν τηλεφωνικά, για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, έως την Δευτέρα 7 Ιουλίου (κ. Γ. Κατσουγκράκη 2731025363 και 2731028503).