Συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης στο 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου

Το τριήμερο 27-29 Ιουνίου 2014 η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης μετέβη στο Καρπενήσι Ευρυτανίας προκειμένου να συμμετάσχει στο 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου που διοργάνωσε  ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος και η Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου .

Οι χορωδοί του Μουσικού Ομίλου, ο μαέστρος της Νίκος Καριώτης και η πιανίστα Μαρία Βελμάχου είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν σε ένα πολύ σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας μας, μιας και 18 χορωδίες από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Κένυα και Βουλγαρία, δηλαδή περισσότεροι από 800 χορωδοί βρέθηκαν στην πόλη, σε μια μεγάλη μουσική γιορτή και ανέδειξαν την κουλτούρα τους και την μουσική τους. Μια από τις καλύτερες στιγμές του φεστιβάλ διαδραματίστηκε το Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου είχαν συγκεντρωθεί όλες οι χορωδίες του φεστιβάλ και χάρισαν στο κοινό ένα μικρό δείγμα της μουσικής τους.

Το Σάββατο το βράδυ στο Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου ο Μουσικός Όμιλος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα με έργα του AntonioVivaldiκαι του OrlandodiLasso αλλά και έργα του Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη και του μαέστρου της Νίκου Καριώτη, που το ερμήνευσε άρτια και κέρδισε επάξια το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Μετά την συναυλία αυτή στο Καρπενήσι, ο Μουσικός Όμιλος… πάει διακοπές! Ραντεβού και πάλι τον Σεπτέμβρη όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί για το φθινόπωρο και τον χειμώνα πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες τόσο στην πόλη της Σπάρτης όσο και εκτός αυτής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος 

Μαρία Παπαδάκη

Η Γραμματέας 

Δήμητρα Κατσώλα