Βάσεις 2014: Δείτε τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία για τις Πανελλήνιες 2014

 

Οι υποψήφιοι με τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας μπορούν να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα για τις βάσεις 2014 που θα καθορίσουν σε ποιά σχολή θα περάσουν.

Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2014, επιβεβαιώνεται οτι οι βάσεις εισαγωγής του 2014 στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο θα είναι ανοδικές ενώ σταθερές αναμένεται να είναι 5ο επιστημονικό πεδίο με ελαφρώς πτωτική πορεία σε ορισμένες σχολές.

Τα γραπτά στα δύσκολα, όπως αποκαλούνται, μαθήματα, είναι καλύτερα βαθμολογημένα από πέρυσι, όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης έγραψε φέτος το 35,5%, ενώ πέρυσι το 57,8% και στα Μαθηματικά Θετικής ποσοστό 28,5%, έναντι 47,8%.

Από την πλευρά του, ακόμα και βάση άνω των 19.000 μορίων εκτιμά για την Ιατρική Αθηνών ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γ. Βαφειαδάκης, ενώ για το 3ο επιστημονικό πεδίο εκτιμά ότι η άνοδος θα είναι γενικότερη από 300 έως και 500 μόρια. Η πτώση στο 5ο επιστημονικό πεδίο, όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός, οφείλεται στην αύξηση των προσφερόμενων θέσεων και στη μείωση των εισακτέων κατά 21%.

Εκτιμάται ότι θα έχουν ανοδική τάση οι αστυνομικές σχολές, καθώς αναμένεται να πάρουν άτομα για σπουδές ενώ, σύμφωνα με την ανάλυση των βαθμολογικών δεδομένων, ανοδική θα είναι η τάση και στα Πολυτεχνικά τμήματα, καθώς οι βαθμολογίες στα Μαθηματικά είναι υψηλές. Οι μετεγγραφές, όπως επισημαίνεται, θα αυξήσουν κατά πολύ τις βάσεις στα λεγόμενα καλά περιφερειακά τμήματα, όπως τα τμήματα των Μηχανολόγων στην επαρχία, που θεωρούνται οτι έχουν άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Αναλυτικά οι πίνακες:

Δείτε εδώ τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων

 

πηγη: http://www.newsbomb.gr