Διαμαντάκος: «Μαθαίνουμε από τις ήττες»

Διδακτική ήταν για την Εθνική Νέων Ανδρών η ήττα από τη Γαλλία, σύμφωνα με τον Γιώργο Διαμαντάκο.

Πολλά «μαθήματα» μπορεί να πάρει η Εθνική Νέων Ανδρών από μια φιλική ήττα σαν κι αυτή από τη Γαλλία (71-75) όπως δήλωσε ο Γιώργος Διαμαντάκος. Ο 19χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν από τους διακριθέντες της ελληνικής ομάδας με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

«Χάσαμε σήμερα, όμως θεωρώ πως μέσα από αυτές τις ήττες μαθαίνουμε. Ειδικά τώρα που προσπαθούμε στην ουσία να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα με τα τρία παιδιά που έχουν έρθει και αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εν όψει του Ευρωπαϊκού», τόνισε. 

Για το σκληρό παιχνίδι των Γάλλων, ανέφερε: «Ξέραμε από την αρχή ότι η Γαλλία είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, έχει πολύ δυνατά παιδιά, είναι πολύ αθλητική ομάδα. Το ξέραμε από την αρχή και έπρεπε να είχαμε προετοιμαστεί για αυτό. Όμως δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων». 

Σχετικά με το γεγονός ότι η Εθνική πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρότι βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά, είπε: «Η Ελλάδα δεν τα παρατάει ποτέ. Και είκοσι πόντους πίσω να είμαστε θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε και να το πιστεύουμε ότι στο τέλος μπορούμε να πάρουμε τη νίκη». 

Τέλος αναφερόμενος στην τελευταία αναμέτρηση του τουρνουά με την Ισπανία, είπε: «Η Ισπανία είναι επίσης μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν κατάλληλα προετοιμασμένοι για αύριο, να ακολουθήσουμε τα πλάνα και τις οδηγίες του προπονητή μας και να τα βγάλουμε στο παιχνίδι».   πηγη: sport-fm.gr