Προ των πυλών για το όγδοο Wimbledon της καριέρας του είναι ο Ρότζερ Φέντερερ!

Ο βασιλιάς επικράτησε σχετικά εύκολα του Μίλος Ράονιτς και έκλεισε το ονειρεμένο τελικό ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έτοιμος για το νέο μεγάλο τρόπαιο στην καριέρα του είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός έβγαλε όλη την αγάπη του στο γρασίδι και επικρατώντας 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) του Μίλος Ράονιτς προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon. 

Εκεί όπου θα βρεθεί για ένατη συνολικά φορά, διεκδικώντας τον όγδοο τίτλο του στο All England Club (είχε χάσει το 2008 απ’ τον Ναδάλ) και 18ο συνολικά σε grand slam στην τεράστια καριέρα του. 

Όσον αφορά τον αγώνα, ο «βασιλιάς» δεν αντιμετώπισε σχεδόν κανένα πρόβλημα απ’ τον Καναδό (πρώτη συμμετοχή του). Το σέρβις του δούλευε εντυπωσιακά, τα χτυπήματά του ήταν εξαιρετικά στις περισσότερες των περιπτώσεων και κάνοντας από ένα μπρέικ σε κάθε σετ, έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση. 

Εκεί όπου πλέον καλείται να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να σηκώσει στο Λονδίνο την κούπα. Οι δύο φιναλίστ έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα 34 φορές, με τον Φέντερερ να μετράει 18 νίκες έναντι 16 του Σέρβου. Μέσα στο 2014 έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στα κορτ τρεις φορές, με τον Ελβετό να ‘χει πανηγυρίσει δύο, ενώ τελευταίο τους ραντεβού σε χορτάρινη επιφάνεια ήταν στα ημιτελικά του Wimbledon, το 2012, όπου είχε νικήσει ο King Roger. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν… 

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος 

πηγη: sport-fm.gr