Όταν ο Φαν Χάαλ «μιμήθηκε» την… ΑΕΚ! (βιντεο)

athlitiki_ixo_-_aek

Το… ολλανδικό «μικρόβιο» του Φράντισεκ Φάντροκ φαίνεται ότι κουβαλάει ο Λουίς Φαν Χάαλ, που βάζοντας τον Τιμ Κρουλ μόνο για τη «ρώσικη ρουλέτα» του προημιτελικού με την Κόστα Ρίκα, θύμισε ένα ίδιο περιστατικό που συνέβη πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Πρωταγωνιστής και τότε ένας συμπατριώτης του, ο Φάντροκ (Τσέχος, αλλά πολιτογραφημένος Ολλανδός), αλλά αυτή τη φορά από τον πάγκο της ΑΕΚ, δίνοντας μία μεγάλη πρόκριση στην Ένωση επί της ΚΠΡ στη διαδικασία των πέναλτι. Ήταν το 1977 όταν ο Δικέφαλος είχε φτάσει ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου στους “8” αντιμετώπισε την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Μετά το 3-0 στην Αγγλία, το έργο των «κιτρινόμαυρων» είχε γίνει πάρα πολύ δύσκολο, όμως με το ίδιο σκορ έληξε και ο επαναληπτικός της Ν.Φιλαδέλφειας στην κανονική διάρκειά του. Το ματς πήγε στην παράταση, τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να έρχεται το γκολ και στο 117′ είχε έρθει η ώρα για να κάνει ο Ολλανδός Φόντρεκ την κίνηση… ματ, που 37 χρόνια μετά «μιμήθηκε» και ο Φαν Χάαλ, για πρώτη φορά σε Μουντιάλ.

Έβγαλε από το παιχνίδι τον Λάκη Στεργιούδα και πέρασε στη θέση του τον Νίκο Χρηστίδη, ο οποίος στην ψυχοφθόρο διαδικασία, έπιασε δύο πέναλτι, χαρίζοντας στην ΑΕΚ το εισιτήριο για τους “4” του ΟΥΕΦΑ. Όπως στους… “4” (του Παγκοσμίου Κυπέλλου) προκρίθηκε το βράδυ του Σαββάτου και η Ολλανδία!


πηγη: gazzetta.gr