Στερούν σε αριστούχο το δικαίωμα της φοίτησης στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθύνει ο πατέρας του 18χρονου αριστούχου μαθητή Αργύρη Κουμτζή, Σωτήρης, καθώς ο γιος του -αν και αριστούχος- στερείται το δικαίωμα της φοίτησης στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, διότι δεν διαθέτει τα γενικά κριτήρια ικανοτήτων που έχει θέσει το τμήμα για την αποδοχή υποψήφιων φοιτητών με ειδικές ανάγκες, όπως η μη ολική τύφλωση και η μη ανικανότητα και των δύο άνω άκρων.

Η οικογένεια του μαθητή βρίσκεται σε απόγνωση, αφού, παρά τις συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αλλά και τις διαβεβαιώσεις ότι θα ψηφιστεί τροπολογία για να φοιτήσει ο 18χρονος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Ο νεαρός δηλώνει απογοητευμένος, καθώς την ώρα που η ελληνική Πολιτεία τού γυρνάει την πλάτη και τον αφήνει εκτός πανεπιστημίου, παρά τις διακρίσεις του σε μαθηματικά, σκάκι και κολύμβηση, ο ίδιος βρίσκεται σε συνέδριο… μαθηματικών στο Παρίσι.

Ο πατέρας του Αργύρη, Σωτήρης, μιλώντας στο zougla.gr, εξέφρασε την απόγνωσή του για την κατάσταση, τονίζοντας ότι, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας, μέχρι σήμερα δεν ψηφίστηκε σχετική τροπολογία -όπως του είχαν υποσχεθεί επανειλημμένα- που θα επέτρεπε στον 18χρονο τυφλό φοιτητή να εισαχθεί στο ΑΠΘ.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. Κάναμε επαφή με το πανεπιστήμιο και μιλήσαμε με τον πρόεδρο της σχολής. Εξηγήσαμε ότι όσον αφορά στα εργαστήρια δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκείνος επιμένει ότι ο Αργύρης δεν μπορεί να συμμετέχει. Πρόκειται για απόφαση που είναι αντισυνταγματική. Έχουμε συχνή επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και μας λένε ότι το πρόβλημα θα λυθεί από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ακόμη, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σωτήρης στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. 

Ο πατέρας του 18χρονου ελπίζει πως, έστω και στο παρά πέντε, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον γιο του να κάνει το όνειρό του πράξη και να σπουδάσει στο Τμήμα Φυσικής.

πηγη: zougla.gr