Τα ασύλληπτα ρεκόρ των «πάντσερ»

Διαβάστε παρακάτω, πόσα ομαδικά και ατομικά ρεκόρ, κατέρριψαν οι Γερμανοί με το 7-1 απέναντι στην Βραζιλία, δημιουργώντας νέα σελίδα στην ιστορία των Μουντιάλ

Μπορεί το προσπέρασμα του Κλόζε, απέναντι στο Ρονάλντο, ν’ αποτελεί το στατιστικό της βραδιάς, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα ρεκόρ των «πάντσερ» μετά το 7-1 επί της Βραζιλίας. 

Το 2ο με το 4ο γκολ έχουν χρονική απόσταση 179 δευτερολέπτων. 

Tο 5-0 των Γερμανών στο 29ο λεπτό είναι το πιο γρήγορα διαμορφωμένο, σε αυτό το επίπεδο σκορ, στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Γιουγκοσλαβία απέναντι στο Ζαϊρ το 1974, προηγήθηκε 6-0 στο ημίχρονο, αλλά το 5-0 έγινε στο 30′ από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το 6-0 στο 38′ από τον Μπογκίσεβιτς. 

Η Γερμανία πλέον είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ με 223, έναντι 221 που έχει η Βραζιλία. 

Ο Τόμας Μίλερ έχει σημειώσει 10 γκολ και έχει μοιράσει 6 ασίστ σε 12 παιχνίδια τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έχει πάρει μέρος. 

Η Γερμανία σημείωσε στον ημιτελικό με την Βραζιλία, όσα τέρματα είχε σημειώσει στους έξι προηγούμενους ημιτελικούς που πήρε μέρος από το 1982 και μετά. 

Η Γερμανία ξεπέρασε το ρεκόρ της, που ήταν 16 γκολ στις διοργανώσεις του 1966 και του 1990 κι έχουν φτάσει ήδη τα 17. 

Η “νασιοναλμανσάφτ” έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε επτά γκολ και η πρώτη που κερδίζει με διαφορά έξι τερμάτων σε ημιτελικό Μουντιάλ. 

Τέλος θυμίζουμε, πως ο Μίροσλαβ Κλόζε, πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς με 16 τέρματα σε 23 παιχνίδια, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρονάλντο με 16. 


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

πηγη: sport-fm.gr