Σπάρτα – Δράμα (πορεία 5 έως 10 Ιουλίου, εικόνες + βίντεο)

Επισκεφθείτε την σελίδα Σπάρτα-Δράμα στο facebook πατώντας στο link Σπάρτα-Δράμα στο facebook

Σάββατο 5 Ιουλίου

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΙΟΥ

http://youtu.be/7cc1iCYJbag
rio2 rio1 rio

 

Κυριακή 6 Ιουλίου

ITEA – ΔΕΛΦΟΙ -ΑΓΟΡΙΑΝΗ (ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ)

6iouliou

6ioulioub

τέλος σημερινής πορείας,διανυκτέρευση στην κάτω Αγόριανη

6iouliouc

 

To Σπάρτα – Δράμα είναι σαφώς προσανατολισμένο στους Κομάντος της Φωτιάς και πως 20 χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα που στέρησε τη ζωή από 10 επίλεκτους, η σκέψη μας είναι σε αυτούς και το παράδειγμά τους. Σκέψη που διατρανώνει το αίτημα για ανασύσταση αυτού του Σώματος. ΟΜΩΣ. Σπάρτα – Δράμα είναι και ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται ΔΕ ΧΑΝΕΙ όμως τη ψυχή της και τη πίστη της. Ελλάδα, πατρίδα της Φιλοξενίας! Οι δυο πεζοπόροι δέχτηκαν στην Ιτέα την εγκάρδια υποδοχή και φροντίδα του κ. Μπάμπη και της κυρίας Σοφίας οι οποίοι μπορεί να είναι δυο απλοί άνθρωποι της Ελληνικής επαρχίας είναι όμως και ΣΥΜΒΟΛΑ της αγνής ελληνικής ψυχής που ξέρει να αγκαλιάζει και να φροντίζει τον άνθρωπο που είναι στο δρόμο, τον άνθρωπο που διαβαίνει το κατώφλι τους. Γιώργος και Νίκος είναι ευγνώμονες στους νέους τους φίλους. Και εμείς, η ομάδα υποστήριξης, τους ευχαριστούμε θερμά γιατί ήταν εκεί για εμάς… σαν να είμασταν εμείς.

6ioulioud

Αναχώρηση σήμερα το πρωί από την Ιτέα για Δελφούς!

6ioulioue6iouliouf6ioulioug

Δευτέρα 7 Ιουλίου 

 

ΑΓΟΡΙΑΝΗ -ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ,ΟΡΟΣ ΓΚΙΩΝΑ.

7iouliou

Τέλος πορείας για σήμερα. Λόγω κακής σήμανσης του μονοπατιού δεν έφτασαν στο προβλεπόμενο σημείο.
Διανυκτέρευση στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανάμεσα στο Δροσοχώρι και την Βαργιάνη.

7ioulioub

 

Τρίτη 8 Ιουλίου

Δροσοχώρι (Εκκλησάκι Αγίου Κοσμά Αιτωλού) -Βαργιάνη – Καλοσκοπή -Στρόμη

8iouliou

Φίλοι μας καλημέρα. Οι πεζοπόροι μας έχουν εισέλθει στη ραχοκοκαλιά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και από εδώ και εμπρός θα κινούνται σε πιο ορεινά κομμάτια. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ραδιοερασιτέχνες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέλη ορειβατικών ομάδων που θέλουν να περπατήσουν μαζί τους και να τους βοηθήσουν γιατί ξέρουν καλύτερα τον τόπο και φυσικά άνθρωποι που θέλουν να συμβάλλουν με κάποιο τρόπο στην προσπάθειά τους. Ερχόμαστε, ως υποστηρικτική ομάδα, να σας επιβεβαιώσουμε ότι κάθε επικοινωνία, κάθε βοήθεια και κάθε καλός λόγος είναι βάλσαμο και όλα παραπάνω ευπρόσδεκτα! Γι’ αυτό μη διστάστε! Είμαστε και εμείς στη διάθεσή σας για καλύτερο συντονισμό!

Πολύ δύσκολη η πορεία του Ε4 καθώς η σήμανση είναι ελλιπής και το μονοπάτι κακοδιατηρημένο με πολλά εμπόδια τις δύο τελευταίες ημέρες ………………

8ioulioub

 

 

Τετάρτη 9 Ιουλίου

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΡΜΗ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ- ΑΡΤΟΤΙΝΑ – ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΥΑ.

10548345_1458770681037225_1464731127890617868_o

 

Οι δυο πεζοπόροι μας δέχτηκαν στο χωριό ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ την εγκάρδια υποδοχή και φροντίδα του προέδρου κυρίου Τσάμπα Δημήτρη αλλά και των κατοίκων.
Ο Γιώργος και Νίκος είναι ευγνώμονες και εμείς, η ομάδα υποστήριξης, τους ευχαριστούμε θερμά.
9iouliou

 

Μονοπάτι Ε4…… Ε από “Εφιάλτης”..

 

 

8iouliouc

 

Τέλος για σήμερα της αργής και βασανιστικής διαδρομής ,καλή ξεκούραση !

Πέμπτη 10 Ιουλίου

Ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Λαμίας κος Θάνος Κωνσταντίνος παρέλαβε τους πεζοπόρους μας απο το σημείο διανυκτέρευσης με κατεύθυνση την Λαμία, για ανεφοδιασμό -ξεκούραση καθώς και <<Αλλαγή Πορείας>> λόγω του ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ <<ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΦΙΑΛΤΗ >> που διενύσαν τις 3 τελευταίες ημέρες ο Γιώργος και ο Νίκος περιμένουμε νεώτερα ευχαριστούμε απο καρδιας την Λέσχη Καταδρομέων Λαμίας για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα ΣΠΑΡΤΑ – ΔΡΑΜΑ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ωστόσο η εμπλοκή των δυο πεζοπόρων σε “τυφλά” μονοπάτια που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Γιώργος & Νίκος αναγκάζονται να βγουν από τον προγραμματισμένο δρόμο τους και να ξαναχαράξουν την πορεία προς την βόρειο Ελλάδα. Δεν μπορούμε ωστόσο να μην επισημάνουμε ότι το διεθνές μονοπάτι Ε4 στην Στερεά Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη παγίδα για μη έμπειρους περιηγητές…

υπάρχουν πολλά πεσμένα δέντρα σάπιοι κορμοί, πάρα πολλές τρύπες απο τα μεταλλεία , 3 ημέρες τώρα ανοίγουν δρόμο με κίνδυνο να σπάσουν τα πόδια τους και να πάθουν αφυδάτωση καθώς μέσα στην ταλαιπωρία αυτής της διαδρομής τελειώνουν τα αποθέματα νερού….

10iouliou

 

 

Ε4 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ -ΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
BINTEO : ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΗΣ
ΜΟΝΤΑΖ:ΣΕΛΙΔΑ ΣΠΑΡΤΑ -ΔΡΑΜΑ.

http://youtu.be/wxz-dY6uOoU

 

10ioulioub

 

Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής.

Ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη φιλοξενία της οικογένειας του Ηλία Κοπανάκη στην κάτω Αγόριανη ,καθώς και το προσωπικό στα μεταλλεία βωξίτη και ειδικά τον Νίκο Δημολά για την παροχή πρώτων βοηθειών και φροντίδας στους πεζοπόρους μας.

10ioulioud 10iouliouc

 

Διαβάστε επίσης

Σπάρτα – Δράμα, διάσχιση Πελοποννήσου

Σπάρτα – Δράμα. Τιμώντας τους ηρωικούς «Κομάντος της Φωτιάς» που έχασαν τη ζωή τους πριν από 20 χρόνια. 

Επισκεφθείτε την σελίδα Σπάρτα-Δράμα στο facebook πατώντας στο link Σπάρτα-Δράμα στο facebook