Στο σπίτι του ο Λεμπρόν !

Ο βασιλιάς επιστρέφει… σπίτι του! Ο Λεμπρόν Τζέιμς ανακοίνωσε πως ύστερα από τέσσερα χρόνια γυρίζει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς για να τους οδηγήσει στην κορυφή του NBA! Διαβάστε τη δήλωσή του.

Πριν τέσσερα χρόνια όταν έφευγε για το Μαϊάμι, οι φίλοι των Καβς έκαιγαν τις φανέλες του. Τώρα πια θα αναγκαστούν να πάρουν νέες! Ο Λεμπρόν Τζέιμς ύστερα από αρκετές διαπραγματεύσεις, ύστερα από πολλές προτάσεις πήρε την απόφαση που φαινόταν πως ήθελε εξ’ αρχής! 

Να γυρίσει… σπίτι του! Ο «βασιλιάς» ανακοίνωσε την επιστροφή του στο Κλίβελαντ, όπου απ’ του χρόνου θα είναι προπονητής ο Ντέιβιντ Μπλατ. Και στόχος του νέου του εγχειρήματος; Να οδηγήσει την… δική του ομάδα στην κορυφή του NBA. Αυτό που δεν κατάφερε στα πρώτα του επτά χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Αναλυτικά η δήλωση του Λεμπρόν Τζέιμς που δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στο Sports Illustrated: 

«Πριν καλά-καλά μάθει ο κόσμος πως ήθελα να παίζω μπάσκετ, ήμουν ένα παιδί στο Βόρειοανατολικό Οχάιο. Εκεί έμαθα να περπατώ. Εκεί έμαθα να τρέχω. Εκεί να κλαίω, εκεί μάτωσα. Αποτελεί μεγάλο μέρος στην καρδιά μου. Εκεί οι άνθρωποι με είδαν να μεγαλώνω. Πολλές φορές νιώθω πως είμαι παιδί τους! Το πάθος τους ξεχειλίζει πολλές φορές, αλλά με οδηγεί. Θέλω να τους δίνω ελπίδα όποτε μπορώ. Θέλω να τους εμπνέω, η σχέση μου με την περιοχή εκεί είναι πάνω απ’ το μπάσκετ. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει αυτό πριν τέσσερα χρόνια. Το ξέρω, όμως, πλέον. 

Θυμάστε το 2010 που καθόμουν στο «Boys and Girls Club»; Σκεφτόμουν πως αυτό είναι πολύ δύσκολο, το ένιωθα. Άφηνα πίσω μου κάτι που είχα δώσει πολύ χρόνο για να το δημιουργήσω. Αν μπορούσα να κάνω όλα αυτά απ’ την αρχή, προφανώς θα έκανα άλλες επιλογές, αλλά και πάλι τα άφησα όλα πίσω. Το Μαϊάμι για μένα ήταν ανέκαθεν το καλύτερο κολέγιο για τα άλλα παιδιά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με βοήθησαν να μεγαλώσω και να γίνω αυτός που είμαι τώρα. Έγινα καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος. Έμαθα από μια ομάδα που ήταν εκεί όπου ήθελα να πάω. Το Μαϊάμι θα είναι για πάντα το δεύτερο σπίτι μου. Χωρίς τις εμπειρίες που είχα εκεί, θα μπορούσα με τίποτα να κάνω ό,τι κάνω τώρα. 

Πήγα στο Μαϊάμι λόγω του Ουέιντ και του Μπος. Κάναμε θυσίες για να πετύχουμε. Πίστευα πως μπορούσαμε να χτίσουμε κάτι μαγικό όλοι μαζί. Και αυτό καταφέραμε! Το πιο δύσκολο κομμάτι που αφήνω πίσω είναι αυτό που χτίσαμε. Μίλησα ήδη με κάποια παιδιά απ’ την ομάδα και θα μιλήσω και με τους άλλους. Τίποτα δεν θα αλλάξει αυτά που κατορθώσαμε. Είμαστε αδέρφια για πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Άρισον και Ράιλι που μου έδωσαν αυτά τα υπέροχα τέσσερα χρόνια. 

Κάνω αυτή τη μεγάλη δήλωση γιατί θέλω μια ευκαιρία να εξηγήσω τα πράγματα χωρίς να με διακόψει κάποιος. Δεν θέλω κανείς να νομίζει πως δεν μπορούσα να τα βρω με τον Σποέλστρα ή ότι δεν μπορούσα να τα βρω με τον Ράιλι ή ότι δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε την ομάδα. Αυτό δεν είναι αλήθεια σίγουρα. 

Δεν θα κάνω κάποια συνέντευξη Τύπου ή κάποιο πάρτι. Μετά από αυτό, θα ξεκινήσει η δουλειά. Όταν έφυγα απ’ το Κλίβελαντ, είχα μια αποστολή. Ήθελα να κατακτήσω πρωταθλήματα και το πετύχαμε δύο φορές. Στο Μαϊάμι ήξεραν ήδη αυτό το συναίσθημα. Η πόλη μας δεν είχε αυτή τη δυνατότητα για πολύ, πολύ μεγάλο διάστημα. Στόχος μου παραμένει να κατακτήσω όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να ξαναφέρω το τρόπαιο στο Βορειοανατολικό Οχάιο. 

 

πηγη: sport-fm.gr