«Ο Θεός είναι μεγάλος», διάσωση βρέθους σε βομβαρδισμένο σπίτι στο Χαλέπι της Συρίας (βίντεο)

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση ενός βρέφους από τα χαλάσματα,δεκαέξι ώρες έπειτα από βομβαρδισμό στο Χαλέπι της Συρίας, κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί ρίγη συγκίνησης!

Όπως μεταδίδει το «AP», η ομάδα διασωστών (Aleppo Civil Defence) που έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα και εργάζεται στην εν λόγω ζώνη, η οποία ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να βγάλει από τα συντρίμμια το μωράκι σώο και αβλαβές.

«Μετά από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, που έχει τραυματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα των διασωστών.

Το Ανσάρι είναι μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι.

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, διακρίνεται ένας άντρας που προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άντρας χαμογελά, κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του, ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, να φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό της «Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπιού» η οποία δηλώνει ότι είναι μια ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις «απελευθερωμένες ζώνες» της πόλης αυτής, σε εκείνες δηλαδή που δεν ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπιού υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύουν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Το Χαλέπι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.

πηγη: protothema.gr