«Αγόρασε» τη σιωπή των Ιρλανδών η FIFA! (βίντεο)

Η ιρλανδική έκδοση της Sun αναφέρει πως η FIFA πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ στην ιρλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για… παρηγοριά μετά τη σκανδαλώδη πρόκριση της Γαλλίας επί της εθνικής ομάδας της χώρας.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα που η Γαλλία κέρδιζε το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2010 στα μπαράζ απέναντι στην Ιρλανδία με σκανδαλώδη τρόπο. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το γκολ-πρόκρισης των «τρικολόρ» στην παράταση από τον Γκαλάς μετά από ασίστ του Ανρί, που όμως είχε χρησιμοποιήσει στην αρχή της φάσης το χέρι του. 

Πέρα από τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ιρλανδοί είχαν στερηθεί και αρκετά χρήματα και δικαίως «φώναζαν». Σήμερα, ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ 2014, η ιρλανδική έκδοση της Sun αναφέρει πως η FIFA έδωσε 5 εκατ. ευρώ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για να την… παρηγορήσει και να θάψει το τσεκούρι του πολέμου ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχτεί, θα πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία και τη διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας της FIFA επί των ημερών του Ζεπ Μπλάτερ. 

inner 

Η επίμαχη φάση: